Connect with us

Svijet

BIZARNO! Direktor školskim parama PLATIO UBISTVO UČITELJICE koja je zatrudnila s njim

Direktor škole u Sent Luisu Kornelijus Grin priznao je da je unajmio ubicu da ubije učiteljicu s kojom je imao aferu nakon što je otkrio da je ostala trudna.

Pri tome, on je navodno školskim parama platio ubici.

Tužilaštvo je nakon njegovog priznanja odustalo od smrtne kazne.

Grin je započeo “trajnu romantičnu vezu” sa učiteljicom dok je bio oženjen drugom ženom krajem 2015, prema sudskim dokumentima.

Džoselin Peters, učiteljica trećeg razreda osnovne škole Horas Man u Sent Luisu, ubrzo je zatrudnila.

Grin je angažovao svog prijatelja iz djetinjstva Filipa Katlera u februaru 2016. da izvrši ubistvo, znajući da bi trudnoća mogla ugroziti njegov brak, a možda i karijeru.

Tako je 29. februara 2016. Grin je poslao Katleru tekstualnu poruku u kojoj ga je zamolio da dođe iz Oklahome u Mizuri krajem marta, na šta je Katler odgovorio: „U redu, to će funkcionisati, poslaćeš stranicu (žargonski govor)”.

Platio je Katleru 2.500 dolara, sredstva koja je navodno ukrao iz srednje škole, kako bi finalizovao posao.

Bivši direktor je navodno koristio adresu svoje škole kao povratnu adresu za paket koji je sadržavao gotovinu.

-Daljnji dio zavjere je bio da je 8. marta 2016. godine u Oklahomi, Katler primio paket koji je poslao Grin, prihvatajući gotovinu u zamjenu za planirano ubistvo Peters i njenog nerođenog djeteta – napisali su tužioci u optužnici.

Katler je zatim otputovao u Sent Luis iz Oklahome i odsjeo u Grinovoj kući 21. marta 2016. godine.

Grin je sljedećeg dana otišao u Amtrak vozu za Čikago kako bi stvorio alibi, omogućavajući Katleru da izvede ubistvo dok je bio van države.

Katler se, koristeći Grinov automobil, 24. marta odvezao do stana učiteljice i koristio ključ koji mu je dao bivši direktor da uđe u njen dom.

-Ubica je pucao na Peters iz vatrenog oružja kalibra 38 u glavu, koristeći krompir kao prigušivač da priguši zvuk pucnja dok je bila u krevetu – pisali su tužioci.

Peters je bila u 27 sedmici trudnoće kada je ubijena.

Nakon što je Kalter izvršio ubistvo, Grin je kupio kartu za Amtrak za povratak u Sent Luis “kako bi se potvrdilo da je bio u Čikagu u vrijeme ubistva”.

Kada se vratio u Sent Luis, Grin je otišao u stan Petersove i pozvao hitnu da prijavi da je upucana – “lažno pretvarajući da nije znao za okolnosti koje su dovele do njene smrti”, navodi se u sudskim dokumentima.

Slučaj se raspleo nakon što je video nadzor u blizini stana snimio Grinov automobil u Peterovoj ulici 24. marta oko tri sata ujutro, što je bilo “u rasponu vremena smrti žrtvea”, navodi se u dokumentima do kojih je došao “Všington Post” 2016. godine.

-Informacije o lokaciji sa istorijskom preciznošću dobijene od Katlerovog provajdera pokazuju da je njegov telefon u to vrijeme bio u blizini stana žrtve – kaže se u dokumentima.

Grin će se pred sudom pojaviti 5. juna na saslušanju za izricanje presude.

Katler, koji je takođe bio federalno optužen za ubistvo zbog najamne zavjere i ubistvo, izjasnio se da nije kriv ni po jednoj optužbi protiv njega. Suđenje će mu početi 11. marta

Svijet

EU počinje rad na novim sankcijama PROTIV IRANA

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel izjavio je da će EU početi da radi na prijedlogu više zemalja članica o uvođenju novih sankcija Iranu povodom napada na Izrael.

“Neke zemlje članice su predložile usvajanje proširenja restriktivnih mjera protiv Irana. Poslaću zahtjev diplomatskoj službi EU da započne neophodan posao povezan sa ovim sankcijama”, rekao je Borel sinoć poslije hitne video konferencije sa ministrima spoljnih poslova država članica EU, prenosi Srna.

Borel je pojasnio da je riječ o prijedlogu da se prošire sankcije, koje bi između ostalog, ograničile isporuke iranskih dronova Rusiji, kao i iranskim saradnicima na Bliskom istoku, poput grupa Hamas i Hezbolah.

Nastavi čitati

Svijet

PROTIV I DVA POSLANIKA IZ BIH: Ko sve nije podržao preporuku za prijem Prištine u Savjet Evrope?

Od 29 predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, koji su sinoć glasali protiv preporuke o članstvu Prištine u Savjetu Evrope, njih osmoro je iz Španije.

Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope usvojila je nacrt izvještaja Dore Bakojani, u kojem se preporučuje da se Prištini odobri da postane član Savjeta Evrope.

Za prijem je glasao je 131 od 171 prisutnog člana PSSE, 29 je bilo protiv, a 11 je bilo uzdržano.

Na sajtu PSSE objavljeno je koji su predstavnici kako glasali na jučerašnjoj sjednici.

Protiv članstva Prištine u Savetu Evrope bilo je osam poslanika iz Španije i četiri poslanika iz Mađarske, dva sa Kipra, a od pet poslanika Grčke samo je jedan glas bio protiv. Protiv je glasao i jedan poslanik iz Njemačke.

Takođe, protiv su glasala i dva poslanika iz Francuske i jedan iz Italije.

Protiv su bili sedmoro članova delegacije Srbije, ali i Maja Vukićević iz Crne Gore, kao i Snježana Novaković i Branislav Borenović iz Bosne i Hecegovine.

Među 11 uzdržanih bio je jedan poslanik iz Crne Gore, šestoro Italijana i troje Moldavaca, kao i jedan poslanik iz Njemačke.

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope uputiće preporuku za prijem Komitetu ministara spoljnih poslova, koji donosi konačnu odluku i to dvotrećinskom većinom ministara ili ambasadora koji ih predstavljaju i koji su prisutni u trenutku glasanja.

Sastanak Komiteta ministara trebalo bi da bude održan od 16. do 17. maja u Strazburu.

Nastavi čitati

Svijet

ŽENA TUŽI TESLU! Dvogodišnji sin je UDARIO AUTOM dok je bila trudna

Žena iz Kalifornije tužila je kompaniju Tesla, tvrdeći da je zbog greške u Modelu X njen dvogodišnji sin pokrenuo automobil i udario je dok je bila trudna.

Melori Harkur je kupila automobil 2018. godine, ali nedugo nakon toga dogodio se ovaj incident.

Ona je, naime, stigla kući i onda shvatila da je zaboravila ključeve vrata od klinike koju drži njen suprug.

Morala je, međutim, prije nego što se vrati, da presvuče svog dvogodišnjeg sina, pa je odlučila da to uradi u garaži.

Izvadila je pelenu iz auta, ali je vrata ostavila otključanim. Dječak se izvukao dok nije gledala, pa je nekako uspio da uđe u automobil i dodirne prvo mjenjač, a zatim i papučicu za ubrzanje, pokrenuvši ga tako.

Model X je, idući 12 km/h, udario Melori Harkur, koja je tvrdila kako nije imala vremena da reaguje.

Ubrzo je stigla hitna pomoć koju su pozvale komšije, i konstatovano je da ima lom karlice. Sedam dana kasnije, prijevremeno se porodila, jer je bila u devetom mjesecu trudnoće.

Bolnički troškovi bili su 73.000 dolara, a njeni advokati tvrde da “dijete može da uđe u automobil, ali ne bi smjelo da ga pokrene, što pokazuje koliko je loš i nebezbjedan dizajn Tesle”.

Sa druge strane, iz kompanije tvrde da nisu oni krivi, već da je krivica isključivo na majci koja je, prema njihovim riječima, bila nemarna.

Harkur tuži Teslu za troškove liječenja, duševnu bol i druge posljedice koje je ostavio ovaj incident.

Nastavi čitati

Aktuelno