Connect with us

Banjaluka

BOJAN KRESOJEVIĆ “Banja Luka i njeni građani su za čekanje REBALANSA PLATILI štetu”

Na Rebalans budžeta čekamo već šest mjeseci i imamo naraspodijeljenih sredstava u iznosu od preko 30 miliona KM, a Banja Luka i njeni građani su za to čekanje platili štetu,prouzrokovanu inflacijom, u iznosu od 2 miliona KM.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, dodavši da je izuzetno značajno što se na današnjem zasjedanju Skupštine Grada raspravlja o nacrtima rebalansa i budžeta za narednu godinu, te da je krajnje vrijeme da se usvoje ovi dokumenti.

Kada je riječ o rebalansu, gradski menadžer je istakao da će od predviđenih sredstava za rebalans za raspodjelu biti raspoloživo oko 10 miliona KM, dok ostatak iznosa rebalansa spada u namjenska sredstva.

-Najveći dio biće raspoređen na održavanje higijene javnih površina, – oko tri miliona KM, zatim za usklađivanje cijena projekata vodovoda i kanalizacije – 2,5 miliona KM. Dio sredstava predviđen je za dječija igrališta, koja smo ranije započeli poput igrališta u dvorištu Sokolskog doma, kao i za održavanje saobraćajnica – rekao je Kresojević.

Govoreći o budžetu za narednu godinu, gradski menadžer je pojasnio da ukoliko ne bi bilo novih zaduženja, budžet Banje Luke bi iznosio 170 miliona KM, ali da su za nastavak projekata Banjoj Luci potrebna i kreditna sredstva, te da je predloženo novo zaduženje u iznosu od 22 miliona KM i u tom slučaju budžet iznosio 192 miliona KM.

– S obzirom na poskupljenja, ali i na to da u kontinuitetu vraćamo stare dugove i da nam to odvlači sredstva predložili smo i novo zaduženje u iznosu od 22 miliona KM, jer Banja Luka treba da nastavi za infrastrukturnim projektima poput izgradnje mosta u Docu, multifunkcionalnog sportskog centra na Laušu. Osim toga planirali smo i rekonstrukciju Kastela, za koji ćemo izdvojiti 2 miliona KM, kao i nastavak rekonstrukcije šetališta u iznosu od 3 miliona KM, ali i mnoge druge projekte – rekao je on.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno