Connect with us

Banjaluka

BOKSERSKI SPEKTAKL U BANJALUCI! Stiže Veljko Ražnatović, ULAZ ĆE BITI BESPLATAN

Pravi bokserski spektakl očekuje sve ljubitelje plemenite vještine 16. februara.
Bokserski klub Slavija je uz okršaj sa beogradskim Radničkim u ligi Srbije domaćin i dva profi meča. U dvorani Obilićevo Veljko Ražnatović odmjeriće snage sa Poljakom Pjotrom Budzisevskim, dok će u ring ući i kapiten bokserske reprezentacije Srbije Vladan Babić koji još čeka ime svog protivnika. Ulaz je potpuno besplatan.

“Obećavam dobre borbe, veoma kvalitetne i ono što je najbitnije fer-plej. Nadam se da će publika Banjaluke na kraju biti zadovoljna našim radom i našim uspjehom”, rekao je predsjednik BK Slavija Dalibor Petković.

“Pretpostavljam da će dvorana “Obilićevo” biti mala da primi sve ljubitelje boksa iz Banjaluke. Radi se o dva profesionalna meča boraca koji su reprezentativci Srbije. Vladan Babić radi meč u četiri runde, dok Veljko Ražnatović sa Poljakom radi meč u osam rundi. Protivnik je dosta nezgodan, tako da očekujemo odličan meč”, rekao je Igor Savičić, direktor BK Slavija.

U potpuno novom ruhu bokserski klub Slavija ušao je u novu godinu, a klupska sala banjalučkog bokserskog velikana sija zlatnim sjajem. Sve to kako bi se borci na najbolji način pripremili za nove izazove od kojih je prvi protiv nekada najtrofejnijeg kluba bivše Jugoslavije.

“Danas smo napravili jedne odlične uslove za trening gdje u sali sada već ima oko 50 djece početnika, takođe imamo i rekreativne treninge za muškarce i za žene i imamo prvi tim Slavije koji je sigurno jedan od najboljih u regiji”, izjavio je Savičić.

Sav fokus usmjeren je ka predstojećem protivniku, a Savičić poručuje da bokseri marljivo rade kako bi u najboljoj formi dočekali važan okršaj.

“Spremaju se za taj meč koji će možda biti jedan od najjačih u ligi Srbije u kojoj nastupamo ove sezone”, kaže Savičić.

“Očekujemo jedan pravi spektakl. Tom prilikom pozivamo sve ljubitelje bokserske vještine, da nam se pridruže i da nas podrže, da pokušamo da ostvarimo pobjedu”, poručio je predsjednik kluba Dalibor Petković.

Dosta izazove očekuje Slaviju ove godine u ligi Srbije, ali i na međunarodnim turnirima. Okršaj sa Radničkim u dvorani Obilićevo 16. februara zakazan je za 19 časova, dok profi mečevi kreću od 21 čas, piše ATV.

Banjaluka

NAKON CJELODNEVNOG ZASJEDANJA! Skupština Grada nastavlja sutra sa radom

Nastavak 26. sjednice Skupštine grada Banje Luke zakazan je za sutra, 28. februar sa početkom u 9.00 časova.

Nakon današnjeg cjelodnevnog zasjedanja, usvojen je dnevni red i završena je diskusija po dvije tačke dnevnog reda.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je ovo još jedna u nizu teških i iscrpljujućih sjednica tokom kojih su ponovo odbijene tačke značajne za svakodnevni život građana Banje Luke.

-Iza nas je još jedna iscrpljujuća i bizarna sjednica, na kojoj su po nalogu SNSD – a odbijene tačke koje se odnose na životne teme. Odbijena je odluka da se obezbijedi besplatan i povoljniji javni prevoz. Odbijena je i odluka za povećanje subvencija za privatne vrtiće, ali i odluka da se borimo da kladionice i kockarnice ne budu smještene u blizini škola – poručio je gradonačelnik.

Dodao je da su pokušali spriječiti i da se tačka za rješavanje vodosnabdijevanja sa sistema Banjica stavi na dnevni red.

-Iako je prijedlog za pitanje sistema Banjica na kraju stavljen na dnevni red, uvjeren sam da će SNSD učinite sve da to ne bude usvojeno. Ovo su sve životne teme i zaista je bizarno da neko odbija odluke od životne važnosti za građane – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je istakao da će pozvati na zajedničku borbu penzionere, ali i sve ostale građane kojima su ovakvim odlukama uskraćena mogućnost da ostvare neka prava i da dobiju neke povoljnije i bolje uslove.

Naime, tokom današnjeg zasjedanja odbornici su imali višečasovnu raspravu o dnevnom redu, koji je usvojen tek u kasnim poslijepodnevnim časovima. Okončali su i diskusiju o statusu zaposlenih u Gradskoj upravi, dok će se u nastavku ovog zasjedanja zakazanom za sutra – pred odbornicima, između ostalog, naći odluka o podršci u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tipa 1, prijedlog trajnog rješenja pitanja vodosnabdijevanja sa sistema „Banjica“, te program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Banjoj Luci za 2024. godinu. Osim toga, gradski parlamentarci razmatraće i više tačaka koje se odnose na produžetak zakupa pod posebnim uslovima, kao i odluke o utvrđivanju naziva za više ulica.

Nastavi čitati

Banjaluka

MILANOVIĆ IZRAZIO DUBOKO NEZADOVOLJSTVO, zbog nedostatka transparentnosti u vođenju sjednice

Nakon što je dnevni red usvojen, odbornici Skupštine grada Banjaluka počeli su raspravljati o Informaciji o statusu radnika zaposlenih u Gradskoj upravi.

Dragan Milanović, odbornik PDP-a, izrazio je nezadovoljstvo zbog nedostatka transparentnosti u vođenju sjednice. Kritikovao je predsjednika Skupštine zbog pokušaja manipulacije Poslovnikom, naglašavajući nedostatak pripreme za diskusiju. Milanović je istakao da je očekivao pisani materijal i jasnije smjernice za raspravu te da je postupak vođenja sjednice nedorečen i besmislen. Kritikovao je i nedostatak uključivanja drugih tačaka koje su trebale biti na dnevnom redu.
– Mi smo trebali dobiti pisani materijal, niti su se stekli uslovi da diskutujemo, jer ne znamo o čemu da diskutujemo i kako ste vi planirali voditi ovu diskusiju. Ja mislim da ste ovo nakaradno krenuli, ovo nema smisla. Tačka je važna, a mi moramo da se držimo Poslovnika. Zna se ko može predložiti tačku. Vi ste prekršili Poslovnik stavljajući ovu tačku, a 28 tačaka niste uvrstili u dnevni red iako smo imali materijale, rekao je Milanović.

Predsjednik Skupštine, Ljubo Ninković, odgovorio je kako je tražio pripremu materijala, ali da ga nije dobio. Najavio je da će dati riječ predstavnicima Sindikata uprave koji su pozvani na sjednicu.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ OGORČEN “Đajićevi odbornici ODBILI SUBVENCIJE za privatne vrtiće, KOLEKTORE, VEĆE TAKSE ZA KLADIONICE”

-Đajićevi odbornici su upravo odbili prijedlog povećanja subvencija za privatne vrtiće za svako dijete kao i prijedlog povećanja taksi kladionicama i kockarnicama koje posluju u blizini škola do nivoa da ne mogu finansijski biti održivi što bi dovelo do zatvaranja objekata.
Takođe, po ko zna koji put odbili su prijedlog o neradnoj nedjelji, izgradnju kolektora otpadnih voda i sve ono što je korisno za naše građane, mlade ljude i djecu, napisao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenoj mreži X.

-Njihova politika je politika odbijanja i destrukcije, koja će im se u oktobru vratiti kao bumerang, zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno