Connect with us

Politika

BORENOVIĆ O FORMIRANJU VLADE “Lažni predsjednik Dodik poništio je sve vrijednosti”

Navodne konsultacije i sve oko formiranja nove Vlade Republike Srpske bilo je najobičnija farsa. Prvo se podijelio plijen, onda je kao dato gospodinu Viškoviću da formira Vladu, čiji sastav je unaprijed odredio lažni predsjednik Dodik, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP.

Ovakvim odnosom potpuno je poništen svaki vrijednosni i demokratski sistem u Republici Srpskoj, a Dodikov politički ambijent u kojem se jedino snalazi je trgovina, ucjena, robovlasnički odnos prema izabranim predstavnicima i to proizvodi, posljedično, mnoge društvene poremećaje, tvrdi Borenović.

On kaže da su navodi da SNSD ima dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, sa ili bez Pokreta za državu, najobičnije blefiranje čovjeka koji samo to zna da radi.

Uradićemo sve da dođemo do toga da se politika vrati svojoj svrsi, da procesi budu demokratski, da se vrednuju institucije, a ne kult ličnosti. Jeftina trgovina uticajem zadnjih petnaest godina skupo košta Republiku Srpsku i BiH – naveo je Borenović.

Ističe da opozicione strukture neće pristati da budu klimoglavci i da uopšte prate politike koje sve vode u ambis.

– Politika u koju ja vjerujem jeste politika napretka, koja treba biti zasnovana na dogovoru i razgovoru unutar dejtonske BiH, umjesto ove koju vodi režim, a koja se zasniva na sukobima i tenzijama samo zarad nešto političkih poena – poručio je Borenović.

Izvor: srpskainfo

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Včuić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

“Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada”, naveo je Vučić.

On je dodao da su mu Bilećani, “hercegovački rječiti i otvoreni”, govorili o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

“Srbija će pomoći i njima, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo. Neizmerno zahvalan na toplom dočeku i ogromnoj ljubavi koju su pokazali prema Srbiji”, naveo je Vučić na “Instagramu”.

Doik, Vučić i premijer Republike Srpske Radovan Višković jutros su u Bileći razogovarali sa načelnikom opštine Veselinom Vujovićem.

Zvaničnike Republike Srpske i Srbije po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i djeca iz vrtića “Budćnost” obučena u narodne nošnje.

Dodik, Vučić i Višković danas će boraviti u Mostaru gdje će prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede.

Vučić od juče poslije podne boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH.

Nastavi čitati

Politika

LAJČAK NAKON RAZGOVORA SA DODIKOM “Treba iskoristiti trenutak i staviti BiH NA PRVO MJESTO”

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Mostaru naglasio da lokalni akteri moraju da stave BiH na prvo mjesto.

“Tokom boravka u BiH razgovarao sam sa Miloradom Dodikom o njegovom viđenju trenutne situacije. Naglasio sam jedinstven pozitivan momenat u EU i da lokalni akteri moraju da doprinesu maksimalno da se iskoristi ovaj trenutak i da se BiH stavi na prvo mjesto”, naveo je Lajčak na platformi “X”.

Lajčak je naveo da je razgovarao i sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

“Razgovor sa Čovićem bio je uviđajan, pričali smo o potrebi da se ubrza integracija BiH u Evropsku uniju. Uvjeren sam da preostali izazovi mogu da se prevaziđu”, napisao je Lajčak.

Nastavi čitati

Politika

Vučić danas u Bileći sa rukovodstvom RS: “ČUO SAM DA TAMO IMA PROBLEMA”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće danas Bileću i razgovarati sa rukovodstvom te opštine.

Posjeta je najavljena za 8.30 časova.

Predsjednik Srbije juče u Mostaru je najavio da će posjetiti Bileću uz komentar da je “čuo da tamo ima problema”.

Bileća ima problema sa finansijskim dugovima i pretpostavlja će da će predsjednik Srbije pokušati bar djelimično da pomogne u rješavanju tog problema.

Nastavi čitati

Aktuelno