Connect with us

Hronika

BRAT IZ PAKLA Pet godina robije zbog obljube trinaestogodišnje sestre

Okružni sud u Doboju osudio je A.H. na pet godina robije zbog obljube svoje trinaestogodišnje sestre A.H. sa kojom je, prema presudi, imao polni odnos više puta tokom 2020. godine.

Kako se navodi u presudi, on je krajem jula 2020. godine u kući u kojoj živi zajedno sa sestrom koja je tada imala 13 godina, u namjeri obljube, znajući da mu je sestra i da je mlađa od petnaest godina, u noćnim časovima došao u sobu gdje je bila oštećena djevojčica.

Dalje se navodi da je optuženi sjeo pored sestre a potom joj skinuo majicu, dirao je po grudima i ljubio u usta, nakon čega je sa djevojčicom imao polni odnos.

“Ubrzo je ustao i otišao iz sobe, da bi nakon toga početkom septembra 2020. godine, oštećenu pozvao da dođe kod njega u sobu”, navodi se u presudi.

Dalje se dodaje da je maloljetnu sestru, nakon što je ušla u sobu, bacio na krevet, stavio joj ruku na usta, te ponovo sa njom imao polni odnos.

Takođe se navodi da je nakon nekoliko dana u dnevnom boravku, dok je oštećena sjedila na krevetu, prišao sestri te sa nje skinuo odjeću, imajući tako sa njom polni odnos, nakon čega je izašao iz sobe.

“Dakle, kao srodnik u pobočnoj liniji sa oštećenom u prvom stepenu, izvršio je obljubu sa djetetom mlađim od petnaest godina, čime je učinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina”, navodi se u presudi.

Sud je optuženog oslobodio nadoknade troškova krivičnog postupka pa oni padaju na teret budžetskih sredstava.

Hronika

MIGRANTI POTEGLI NOŽEVE! Izboden MAROKANAC!

Više muškaraca juče je oko 18 sati uz upotrebu noža izvršilo razbojništvo nad Marokancem B. Y. (20) u blizini imigracionog kampa u Blažuju, opština Ilidža, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Marokanac je prevezen na Odjel torakalne hirurgije KCUS-a gdje je dežurni ljekar konstatovao da je zadobio povrede opasne po život.
Napadači su od njega oteli neutvrđenu sumu novca.
Policija nastavlja aktivnosti na pronalasku izvršilaca.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U VELIKOJ PLANI! Lovci pronašli obezglavljeno tijelo

U šumi u Velikoj Plani danas je pronađeno tijelo u fazi raspada, rečeno je Tanjugu u PU Smederevo.

Tijelo koje je obezglavljeno, pronašli su lovci oko podneva.

O slučaju je obaviješten tužilac koji će najvjerovatnije naložiti obdukciju kako bi se utvrdio identitet osobe i uzrok smrti.

Nastavi čitati

Hronika

EVO ŠTA JE BANJALUČKI ADVOKAT optužen za nasilje u porodici ČAK 13 PUTA ispričao policiji! “NE VIĐAM SVOJE DIJETE”

Dragan Stupar poznati banjalučki advokat, pušten je na slobodu nakon saslušanja u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva.
U obrazloženju odluke navedeno je da nisu postojali razlozi da se zatraži određivanje pritvora prema osumnjičenom.

Stupar je u ispovijesti za Srpskainfo po prvi put otkrio za šta se uopšte tereti, obzirom da je javnost do sada informisana samo da se radilo o krivičnim djelima napad na sudiju ili javnog tužioca u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom oružja. Kao razlog za hapšenje bilo je navedeno i nasilje u porodici.

– Bio sam šokiran kada sam pročitao za šta sam osumnjičen, a to je da sam pripremao i organizovao ubistvo glavnog tužioca OJT Banjaluka Zorana Bulatovića koji je u međuvremenu preminuo. Do koje mjere se išlo govori i to da me terete da sam nabavio oružje i eksplozivnu napravu sa daljinskim detonatorom i da sam to sakrio na nepoznatoj lokaciji – istakao je Stupar dodavši kako je sa pokojnim glavnim tužiocem imao izuzetnu saradnju, a što dokumentuje dopisima koje je razmijenio sa Bulatovićem u ranijem periodu vezanim za drugi postupak.

Banjalučki advokat posebno je istakao da je više od dva mjeseca bio pod posebnim istražnim radnjama, te da u kritično vrijeme nisu pronađene nikakve inkriminišuće radnje sa njegove strane. I dalje nevjerujući u detalje krivičnog djela za koje se tereti, Stupar navodi da mu je sve bilo napakovano, kako bi se obustavila istraga koja se vodi u drugom postupku protiv radnika Centra za socijalni rad u Banjaluci, jer ne može viđati svoje maloljetno dijete.

– U medijima se navodilo da sam uhapšen i zbog nasilja u porodici, što nema blage veze sa istinom. Međutim, ovo je sve napakovano da bi se obustavila istraga koja se vodi, jer već duže vrijeme ne viđam svoje dijete – izjavio je Stupar.

Dodaje kako je protiv njega nedavno obustavljena istraga zbog pomenutog krivičnog djela zbog nedostatka dokaza, a koja se odnosila na verbalne prijetnje bivšoj supruzi. Za pištolje koji su pronađeni u njegovim prostorijama nakon hapšenja, ne negira odgovornost.

– Jeste, to je moje oružje bez dozvole. Imao sam dozvolu do prije par godina, ali je više nemam. Oružje imam, jer mi je ugrožena bezbjednost od strane kriminalnih osoba iz Srbije koje mi prijete ubistvom – dodao je poznati banjalučki advokat.

Stupar je ujedno pohvalio postupanje Republičkog javnog tužilaštva koje je kako ocjenjuje banjalučki advokat, u konkretnom slučaju profesionalno pristupilo predmetu i nakon ispitivanja zaključilo da ne postoje razlozi za stavljanje prijedlog za određivanje pritvora.

– Istovremeno nisam imao nikakvih zamjerki na rad policijskih službenika koji su bili korektni tokom pretresa – dodao je Stupar.

Podsjetimo, Stupar je uhapšen prošle sedmice, a nakon saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu pušten je na slobodu, jer nije bilo osnova za zahtjevom za određivanje pritvora.

Nastavi čitati

Aktuelno