Connect with us

Hronika

Brko ponovo zatečen za volanom ukradenog auta

Poznati lopov Zoran Lajšić zvani Brko iz Banjaluke ponovo je osumnjičen da je ukrao automobil, a ovaj put prijedorska policija zatekla ga je za volanom fiata koji je ukraden u Banjaluci, saznaju “Nezavisne”.

Naime, kontrolom policije u ponedjeljak oko 22.40 časova u Ulici Solunska u Prijedoru utvrđeno je da Lajšić upravlja vozilom koje je dva sata ranije ukradeno na području Banjaluke.

On je uhapšen, a nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni i ukradeni automobil biće predati u nadležnost Policijske uprave Banjaluka.

Podsjećamo da je ovaj stari policijski znanac i ranije krao automobile kojima je obilazio banjalučku i prijedorsku regiju, a teretili su ga da je ukradenim autima išao u krađe.

Prošli mjesec hapšen je zbog sumnje da je iz hotela u Banjaluci od radnika, sa pulta recepcije prvo ukrao ključeve, a zatim mu je ukrao i pežo kojim je pobjegao.

Tih dana je na području banjalučke i prijedorske regije ukrao još dva automobila  dok su ga tad sumnjičili i za druge krađe iz objekata gdje je kako se sumnja išao upravo ukradenim vozilima.

Naime, Lajšića su teretili da je pežo ukrao 16. aprila od 04.30 do 06.30 časova, a njega i vozilo policija je pronašla na parkingu u Ulici braće Podgornika u Banjaluci.

Dva dana ranije kako je potvrđeno “Nezavisnim”, Lajšić je takođe hapšen zbog krađe auta.

Njega su su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici, oko 06.40 časova u Banjaluci zaustavili u Ulici Rade Kondića, dok je vozio VW  za koji je kontrolom utvrđeno da je ukraden 13. aprila ispred tržnog centra u mjestu Kozarac u Prijedoru.

Ukradeni automobil i osumnjičeni su tada bili predati policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor, a kada je nakon 24 časa pušten na slobodu ponovo se vratio “starom poslu”.

Inače ovaj Banjalučanin hapšen je i 10. aprila na području Novog Grada zbog sumnje da je dan ranije u Banjaluci ukrao automobil daevo.

Tada je policiji prijavljeno da je nepoznata osoba uočena u Ulici braće Jugovića u Novom Gradu i to kako izlazi iz kuće koja je u vlasništvu osobe iz Novog Grada.

On je našao ključ ispred kuće otključao ulazna vrata, ušao u unutrašnjost, a kada je izašao uzeo je ključ sa kod njega je pronađen i oduzet ključ od kuće dok je na području Novog Grada pronađeno vozilo za koje se sumnja da ga je prethodno ukrao na području Banjaluke kako bi njime došao krasti u Novom Gradu.

Osim krađa vozila prijedorska policija prošli mjesec teretila ga je da je za noć počinio tri krađe u tom gradu odnosno da je ukrao moped, elektro mašine i alat iz auta i pomoćnog objekta tokom noći između 11. i 12. aprila.

Nezavisne

Hronika

Uhapšeni i saučesnici policajca koji je opljačkao Avganistanca

Policajac iz Bratunca M.J. i njegovi sugrađani J.S. i N.F. iz Bratunca, uhapšeni su zbog sumnje da su napali i opljačkali državljanina Avganistana K.J. od koga su oteli novac i telefon.

Sve se desilo u nedjelju, a prije toga osumnjičeni policajac je lažno prijavio da je njega napao Avganistanac. U tom obračunu povrijeđeni su i policajac i stranac i obojici je ukazana pomoć u bolnici.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da pomenuti M.J. J.S. i N.F. trojac terete za razbojništvo. Naveli su da je prvo policiji u Bratuncu prijavljeno da je K.J. iz Avganistana fizički napao policijskog službenika M.J. iz Bratunca.

– Oba lica su se radi ukazivanja ljekarske pomoći javila u Dom zdravlja Bratunac, gdje je tom prilikom dežurni doktor konstatovao lake tjelesne povrede licu K.J., a lice M.J. uputio u JZU Bolnica Zvornik – navode u saopštenju.

Pojasnili su da je istragom tog slučaja utvrđeno da se radi o lažnoj prijavi o napadu na policajca i da je počinjeno razbojništvo nad državljaninom Avganistana. U okviru ove istrage policija je pretresla kuće i pomoćne objekate koje koriste  M.J., J.S., N.F., B.Đ. i P.P. te su oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa razbojništvom.

– Pronađeni su vatreno oružje i municija, veća količina novca, telefoni, policijska stop tablica i „treptač“. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini – navode u policijskom saopštenju.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Hronika

Uhapšen policajac zbog lažnog prijavljivanja

Pripadnici Policijske uprave Zvornik uhapsili su policijskog službenika iz Bratunca M.J, osumnjičenog da je počinio krivična djela tjelesna povreda i lažno prijavljivanje krivičnog djela, zbog čega će biti suspendovan i protiv njega pokrenut disciplinski postupak, saopšteno je iz ove uprave.

Policajac je  uhapšen, nakon što je Policijskoj stanici Bratunac prijavljeno da je lice čiji su inicijali K.J. iz Avganistana fizički napalo policijskog službenika M.J. iz Bratunca, prenosi Srna.

Oba lica su se radi ukazivanja ljekarske pomoći javila u Javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja Bratunac, gdje je dežurni ljekar konstatovao lake povrede licu K.J, a lice M.J. uputio u Bolnicu u Zvorniku, navedeno je u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

 

(agencije)

Nastavi čitati

Hronika

LJUBAVNICA GA SKUPO KOŠTALA Asistent Pravnog fakulteta u Banjaluci udaljen sa radnog mjesta

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin, donio je danas rješenje o udaljenju sa radnog mjesta višeg asistenta Pravnog fakulteta Njegoslava Jovića, a protiv kojeg će biti proveden disciplinski postupak zbog osnova sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline i postupak pred Etičkim komitetom.

U prijedlogu dekana Pravnog fakulteta Željka Mirjanića za udaljenje radnika sa radnog mjesta višeg asistenta, navodi se da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, a čime je nanesena ozbiljna šteta Univerziteta u Banjaluci.

– Takođe, dekan Pravnog fakulteta je dostavio i Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline kao i zahtjev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjaluci – rekli su u Univerzitetu Banjaluka.

Univerzitet u Banjaluci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih, te poziva sve one koji imaju saznanja o bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja da isti prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica.

– Naglašavamo i to da će Univerzitet u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih – saopšteno je iz Banjalučkog univerziteta.

Srpskainfo

 

Nastavi čitati

Aktuleno