Connect with us

Hronika

BRUTALNO IŽIVLJAVANJE Vezali ga, tukli i zatvorili u šaht

Dvadesetjednogodišnjeg F.N. su dvojica muškaraca na području Konjica vezali, tukli, te zatvorili u šaht, a potom ga izvadili, nakon čega je uspio pobjeći, saopšteno je iz policije.

Naime, u petak, u 12.40, Policijsku upravu Konjic su iz lokalnog Doma zdravlja obavijestili da se u tu ustanovu javio F.N., a kojeg su povrijedili poznanici.

“Odmah su na lice mjesta izašli policajci, obavili razgovor sa njim, a on je izjavio da ga je Ć.N. (34) vozilom odvezao u objekat ‘Bazeni’ u Ulici Luka u Konjicu, gdje ga je dočekao D.E. (35). Po ulasku u objekat, oni F.N. vežu ruke, ispituju ga zbog navodne krađe ležaljki sa bazena, te udaraju ga po cijelom tijelu, a onda zatvaraju u šaht za vodu i sve to snimaju mobilnim telefonom. Nakon što su ga izvadili iz šahta za vodu, on je iskoristio pogodan trenutak i pobjegao”, saopšteno je iz policije.

Policija je odmah pronašla i uhapsila D.E. dok se za Ć.N. još traga.

Hronika

MIGRANTI POTEGLI NOŽEVE! Izboden MAROKANAC!

Više muškaraca juče je oko 18 sati uz upotrebu noža izvršilo razbojništvo nad Marokancem B. Y. (20) u blizini imigracionog kampa u Blažuju, opština Ilidža, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Marokanac je prevezen na Odjel torakalne hirurgije KCUS-a gdje je dežurni ljekar konstatovao da je zadobio povrede opasne po život.
Napadači su od njega oteli neutvrđenu sumu novca.
Policija nastavlja aktivnosti na pronalasku izvršilaca.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U VELIKOJ PLANI! Lovci pronašli obezglavljeno tijelo

U šumi u Velikoj Plani danas je pronađeno tijelo u fazi raspada, rečeno je Tanjugu u PU Smederevo.

Tijelo koje je obezglavljeno, pronašli su lovci oko podneva.

O slučaju je obaviješten tužilac koji će najvjerovatnije naložiti obdukciju kako bi se utvrdio identitet osobe i uzrok smrti.

Nastavi čitati

Hronika

EVO ŠTA JE BANJALUČKI ADVOKAT optužen za nasilje u porodici ČAK 13 PUTA ispričao policiji! “NE VIĐAM SVOJE DIJETE”

Dragan Stupar poznati banjalučki advokat, pušten je na slobodu nakon saslušanja u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva.
U obrazloženju odluke navedeno je da nisu postojali razlozi da se zatraži određivanje pritvora prema osumnjičenom.

Stupar je u ispovijesti za Srpskainfo po prvi put otkrio za šta se uopšte tereti, obzirom da je javnost do sada informisana samo da se radilo o krivičnim djelima napad na sudiju ili javnog tužioca u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom oružja. Kao razlog za hapšenje bilo je navedeno i nasilje u porodici.

– Bio sam šokiran kada sam pročitao za šta sam osumnjičen, a to je da sam pripremao i organizovao ubistvo glavnog tužioca OJT Banjaluka Zorana Bulatovića koji je u međuvremenu preminuo. Do koje mjere se išlo govori i to da me terete da sam nabavio oružje i eksplozivnu napravu sa daljinskim detonatorom i da sam to sakrio na nepoznatoj lokaciji – istakao je Stupar dodavši kako je sa pokojnim glavnim tužiocem imao izuzetnu saradnju, a što dokumentuje dopisima koje je razmijenio sa Bulatovićem u ranijem periodu vezanim za drugi postupak.

Banjalučki advokat posebno je istakao da je više od dva mjeseca bio pod posebnim istražnim radnjama, te da u kritično vrijeme nisu pronađene nikakve inkriminišuće radnje sa njegove strane. I dalje nevjerujući u detalje krivičnog djela za koje se tereti, Stupar navodi da mu je sve bilo napakovano, kako bi se obustavila istraga koja se vodi u drugom postupku protiv radnika Centra za socijalni rad u Banjaluci, jer ne može viđati svoje maloljetno dijete.

– U medijima se navodilo da sam uhapšen i zbog nasilja u porodici, što nema blage veze sa istinom. Međutim, ovo je sve napakovano da bi se obustavila istraga koja se vodi, jer već duže vrijeme ne viđam svoje dijete – izjavio je Stupar.

Dodaje kako je protiv njega nedavno obustavljena istraga zbog pomenutog krivičnog djela zbog nedostatka dokaza, a koja se odnosila na verbalne prijetnje bivšoj supruzi. Za pištolje koji su pronađeni u njegovim prostorijama nakon hapšenja, ne negira odgovornost.

– Jeste, to je moje oružje bez dozvole. Imao sam dozvolu do prije par godina, ali je više nemam. Oružje imam, jer mi je ugrožena bezbjednost od strane kriminalnih osoba iz Srbije koje mi prijete ubistvom – dodao je poznati banjalučki advokat.

Stupar je ujedno pohvalio postupanje Republičkog javnog tužilaštva koje je kako ocjenjuje banjalučki advokat, u konkretnom slučaju profesionalno pristupilo predmetu i nakon ispitivanja zaključilo da ne postoje razlozi za stavljanje prijedlog za određivanje pritvora.

– Istovremeno nisam imao nikakvih zamjerki na rad policijskih službenika koji su bili korektni tokom pretresa – dodao je Stupar.

Podsjetimo, Stupar je uhapšen prošle sedmice, a nakon saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu pušten je na slobodu, jer nije bilo osnova za zahtjevom za određivanje pritvora.

Nastavi čitati

Aktuelno