Connect with us

Region

Čeda Jovanović otkrio svoju verziju incidenta: Ako je neko htio da mi pokvari Dan zaljubljenih…

Lider LDP-a Čedomir Jovanović oglasio se povodom navoda da je u utorak uveče priveden zbog priketnji advokatu Nemanji Aleksiću.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović priveden je u utorak uveče zbog prijetnji koje je uputio advokatu Nemanji Aleksiću. Aleksić je u tim trenucima bio na putu ka Novom Sadu i odmah je cijeli slučaj prijavio policiji. Otkrio je da mu je Jovanović prijetio “batinama” kao i “privatnom policijom”. Sada se oglasio Čedomir Jovanović i otkrio je svoju verziju događaja.

“Ako je neko htio da mi juče pokvari Dan zaljubljenih sa mojom suprugom i porodicom, nije uspio, već je samo izgubio vrijeme. Ništa od onog što su mediji objavili nije tačno! Tog čovjeka nisam nikada ni sreo, ni upoznao, a ako mu je izbledjela slava stečena u advokatskim bravurama sa Stanijom i Sorajom, izabrao je glup način da skrene pažnju na sebe. Moji advokati će podnijeti prijavu protiv njega za lažno prijavljivanje, a obratićemo se i Advokatskoj komori.

Ovo je stvarno svinjarija. Mene ne impresionira njegova titula dvorskog advokata sa kojom se kiti. Ako je Aleksić zabrinut da ću sa njim ove stvari rješavati kako je on inače navikao da sa njim rade, odnosno batinama, ja to sigurno neću raditi i osuđujem svaku vrstu nasilja. Mogu čak da mu pomognem, ponudim pomoć i zaštitu. Eto, i sada moram da vam dajem izjavu iz pritvora na Zlatiboru gdj sam sa porodicom na odmoru”, izjavio je lider LDP-a, Čedomir Jovanović.

Region

Objavljeno koliki je javni dug Crne Gore

Ukupan javni dug Crne Gore na kraju prošle godine iznosio je 4,1 milijardu evra, odnosno 70,77 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), navodi se u izvještaju Ministarstva finansija.

Uzimajući u obzir depozite Ministarstva finansija, uključujući i 38.480 unci zlata, a koji su na kraju prošle godine iznosili 111,75 miliona evra, neto javni dug Crne Gore na kraju prošle godine iznosio je 3,99 milijardi EUR, odnosno 68,84 odsto BDP-a.

Stanje javnog duga u posljednje tri godine karakteriše smanjenje u apsolutnom iznosu, na šta je u najvećem dijelu uticala činjenica da u toku 2021. i prošle godine nije bilo većih kreditnih zaduženja.

Prema podacima Ministarstva, ukupan državni dug bez depozita na kraju decembra prošle godine iznosio je 4,03 milijarde evra ili 69,46 odsto BDP-a, a sa depozitima 3,91 milijardu evra ili 67,53 odsto BDP-a.

Spoljni dug iznosio je 3,56 milijardi evra, odnosno 61,37 odsto BDP-a, dok je unutrašnji bio 468,76 miliona evra, odnosno 8,09 odsto BDP-a.

U stanje državnog duga uključen je i dio duga lokalne samouprave, u iznosu od 38,73 miliona evra, po osnovu ugovora za koje je Ministarstvo finansija zaključilo sa međunarodnim kreditorima, i dalje proslijedilo opštinama u obliku transfernih zajmova, navodi se u izvještaju.

Nastavi čitati

Region

NEGATIVNE STATISTIKE: Za 11 godina vlasti DPS-a iz Crne Gore OTIŠLO SKORO 70.000 ljudi

Prema dostupnim podacima Eurostata, za 11 godina iz Crne Gore je u zemlje Evropske unije otišlo 69.495 građana.

Podatak se odnosi na period od 2010, zaključno sa 2020. godinom i ne uključuju  2021. i 2022. godinu inače bi broj onih koji su napustili Crnu Goru bio još veći.

Prema pisanju portala podgoričke Adria tv., nezvanično broj onih koji su napustili Crnu Goru u potrazi za boljim životom, u posljednjih 10 godina, znatno veći.

(SRNA)

Nastavi čitati

Region

Beogradski sindikat predstavio pjesmu “Sparta”: Niko nema pravo da se odrekne KiM

Beogradski sindikat je na svom Jutjub kanalu objavio pesmu “Sparta”.

Tim povodom, iz grupe su se oglasili i istakli da niko ne treba da se odrekne Kosova i Metohije, da ono pripada srpskom narodu i njegovim precima.

“Niko od nas nema pravo da se odrekne Kosova i Metohije. Kosovo i Metohija ne pripadaju samo jednoj generaciji srpskog naroda, već i svim našim precima koji su se za njih borili, kao i našim potomcima u čije ime nemamo pravo da ih se odreknemo bez pitanja. Ova sveta zemlja, pre svega, pripada Bogu jer je osveštana krvlju svetaca i mučenika, pa je niko ne može prodati, trampiti, podeliti ili na bilo koji drugi način upodobiti bilo čemu materijalnom i finansijski korisnom. Ko to ne razume – on ne razume ni dušu ovog naroda. Nema života Srbije bez Kosova i Metohije! Nema povlačenja, nema predaje!”, naveli su iz Beogradskog sindikata.

Nastavi čitati

Aktuleno