Connect with us

Društvo

ČETIRI NAJVAŽNIJA RAZLOGA zbog kojih muškarci ostavljaju “DOBRE” žene

Kada se radi o vezama, često se fokusiramo na razloge zbog kojih žene ostavljaju muškarce.

Međutim, isto tako, i muškarci mogu da budu ti koji iniciraju raskid, čak i kada su u vezi sa ženama koje su pune kvaliteta i mogu mnogo toga da ponude. Slijedi nekoliko razloga zašto se to najčešće događa.

Strah od vezivanja
Iako su u vezi sa sjajnom ženom, neki muškarci osjećaju strah od dugoročnog vezivanja. To može da bude zbog prethodnih loših iskustava u vezi ili zbog straha od gubitka slobode. Ovi muškarci po pravilu odlučuju da prekinu vezu kako bi izbegli dublje emocionalno vezivanje.

Nerealna očekivanja
Ponekad muškarci mogu da imaju nerealna očekivanja o tome kako bi njihov životni partner trebao da izgleda ili se ponaša. Čak i ako je žena izvanredna partnerka, muškarac može da bude nezadovoljan jer očekuje da ona ispuni neke idealizovane standarde koji možda nisu realni.

Nedostatak emocionalne zrelosti
Nedostatak emocionalne zrelosti dovodi do toga da muškarci ne umiju da cijene kvalitete svoje partnerke. Oni možda nisu spremni da se suoče s izazovima i kompromisima koji su neophodni u zdravoj vezi. Umjesto toga se povlače i odlučuju da prekinu vezu.

Potreba za promjenom
Pojedini muškarci osjećaju potrebu za promjenom i uzbuđenjem u svom ljubavnom životu, čak i ako su u vezi s dobrim ženama. Osjećaju da su veza i njena rutina postale dosadne ili previše predvidive. Odlučuju se na prekid kako bi istražili nove mogućnosti ili pronašli nešto što im više odgovara u tom trenutku.

Savjet plus: Otvoreno komunicirajte i radite na održavanju zdrave i ispunjavajuće veze, bez obzira na to koja strana donosi odluku o prekidu, prenosi Informer.

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Djelimično oblačno, tolije i bez kiše

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) se očekuje umjereno do pretežno oblačno i suvo vrijeme, uz maksimalnu temperaturu vazduha do 27 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni, dok se u Hercegovini očekuje umjerena, a u brdsko-planinskim predjelima i pojačana bura, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha biće od 10 do 16, a maksimalna od 20 do 27 stepeni Celzijusovih.

Nastavi čitati

Društvo

ZAJEDNIČKA KOMISIJA DONIJELA ODLUKU! Ništa od nošenja hidžaba u Oružanim snagama BiH

Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost BiH danas nije podržala principe Prijedloga zakona o dopunama Zakona o odbrani BiH čiji je predlagač Dom naroda parlamenta BiH niti nošenje hidžaba u Oružanim snagama.

Na sjednici nije podržana poslanička inicijativa Sabine Ćudić kojom se zadužuje Ministarstvo odbrane da, u roku od 30 dana od usvajanja ove inicijative, donese izmjene ili dopune člana pet Pravilnika o uniformama Oružanih snaga BiH i tako omogući nošenje hidžaba, kao vjerskog obilježja, pripadnicama Oružanih snaga BiH.

Zajednička komisija nije podržala ni delegatsku inicijativu Džemala Smajića kojom se od Ministarstva odbrane traži da, u roku od 30 dana, sačini i dostavi na usvajanje Savjetu ministara Prijedlog o izmjeni Zakona o oružanim snagama BiH, kojim bi se povećala dobna granica trajanja profesionalne službe vojnika u Oružanim snagama BiH sa 40 na 45 godina jer, kako se navodi, bilo bi racionalno i ekonomično ove vojnike zadržati u službi, posebno uvažavajući činjenicu da u Oružanim snagama BiH nedostaje znatan broj vojnika.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da su članovi Zajedničke komisije primili k znanju informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za 2023. godinu, koju je sačinilo Ministarstvo bezbjednosti.

Nastavi čitati

Društvo

Na tržištu BiH tjestenina iz Rumunije OPASNA PO ZDRAVLJE

Agencija za sigurnost hrane BiH je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da su bh. tržištu isporučeni makaroni bez glutena, porijeklom iz Rumunije, u kojima je utvrđena prisutnost nedopuštenih količina mikotoksina deoksinivalenola.

Riječ je o tjestenini “Pasta D’oro gluten free – 500 g fideos/gluten free makaroni”, koji proizvodi “Sam Mills/Pasta Mare”.

Navodi se da je ova količina kontaminata može imati ozbiljan rizik po ljudsko zdravlje.

“Navedeni proizvod nije u skladu s odredbama Pravilnika o maksimalno dopuštenim količinama za određene kontaminante u hrani”, navode iz Agencije.

Dodaju da su sve raspoložive informacije o proizvodu, u skladu sa važećim propisima, dostavljene na dalje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u BiH, od kojih je zatraženo preduzimanje mjera i povratno obavještavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Foto: Agencija za sigurnost hrane: Pasta D'oro gluten free
Nastavi čitati

Aktuelno