Connect with us

Region

CRVENI ALARM ZA DIO SLOVENIJE! Ponovo prijete poplave

Slovenačka agencija za okolinu (ARSO) je zbog najavljenih obilnih oborina izdala crveno upozorenje za sjeverozapad države, narandžasto za ostatak države, javlja “N1” Slovenija.
Naveče i u noći počeće i nagli rast vodostaja rijeka – javljaju Slovenci.

“Od četvrtka poslijepodne do petka ujutro očekuju nas obilne oborine s jakim pljuskovima i olujnim udarima vjetra. Na širem području Alpa i njihovog podnožja očekuje se od 120 do 240 litara kiše po kvadratnom metru. U brdovitim predjelima Slovenije pašće od 60 do 120 litara kiše po kvadratnom metru”, pojasnila je Slovenačka agencija za okolinu (Arso).

Ars predviđa da će rijeke večeras i u noći početi naglo rasti, u početku na sjeverozapadu, a kasnije i u ostalim dijelovima Slovenije.

Razlivaće se rijeke u Posočju, rijeke u porječju Sore u idrijsko-cerkljanskom, Sava Bohinjka i Sava u srednjem i gornjem toku.

“Za sve one koji se ne osjećaju sigurno u svojim kućama savjetujemo da prenoćite na sigurnim lokacijama – kod rodbine, prijatelja ili u nekom od centara za privremeni smještaj koje pruža Opština Tolmin”, objavio je Alen Červ.

Direktor Direkcije za vode Republike Slovenije Neža Kodre pojasnila je da se trenutno provode hitne mjere na vodotocima širom Slovenije, a na terenu je 212 ekipa koje čiste, uspostavljaju protočnost vodotoka, saniraju oštećenja na nasipima.

Zbog najavljene vremenske fronte, danas kasno poslijepodne mehanizacija će biti povučena iz vodotoka na ugroženijim područjima, a započeće i sprovođenje hitnih mjera kako bi se spriječile štete i otklonila opasnost od poplava.

“Počeće se dežurstvom, praćenjem vodostaja i po potrebi te ekipe će intervenisati u smislu uklanjanja materijala koji bi spriječili protok vodotoka, postavljanja privremenih nasipa, proboja”, rekao je Kodre.

Еkipe će biti u pripravnosti i sljedećih dana. Takođe je pozvala stanovnike da uklone materijale poput bala sijena i drva za ogrjev koje bi voda mogla odnijeti i koji bi mogli blokirati kanale ili mostove ispod mostova.

Region

ŠOU KAKAV SE RIJETKO VIĐA! Palma u Egiptu OBUČAVA KONOBARE borilačkim vještinama (VIDEO)

Društvenim mrežama kruži zanimljiv video na kojem se vidi predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma, koji konobarima u Egiptu pokazuje svoje borilačke vještine

Dugogodišnji prvi čovjek Jagodine u javnosti je poznat kao neko ko često pravi egzibicije, a najnoviju iz Egipta pogledajte u nastavku.

Nastavi čitati

Region

KATASTROFA! Uz dobrog advokata UBICA MALE VANJE mogao bi da izbjegne izbjegne izručenje Skoplju

Ljupčo Palevski, osumnjičeni za ubistva Vanje Gorčevske (14) i Pančea Žežovskog (74) u Sjevernoj Makedoniji, ako ima dobrog advokata, može u potpunosti da obustavi ekstradicioni postupak, tvrdi advokat, prenosi “Faktor.mk”.
Prema riječima stručnjaka, koji zbog osjetljivosti slučaja žele da ostanu anonimni, Palevski bi mogao da ostane u Turskoj mjesecima, pa i godinama.

“Ako ima dobrog advokata, možda prije svega ne prihvati da bude izručen zemlji tvrdnjom da ga politički progone u Makedoniji, a uz to će vrlo lako pružiti dokaze”, kaže advokat sa kojim je medij razgovarao.

Prema istom izvoru, ako do toga dođe, turske vlasti će morati da provjere sve njegove tvrdnje, s obzirom da je njegova stranka indirektno umiješana u cijeli slučaj, odnosno da je korišteno službeno vozilo stranke, a kategorički izjave idu samo u prilog tvrdnji da je politička žrtva u zemlji.

“Naravno, postoji opcija da on prihvati ekstradiciju, ali ako se odluči za drugu opciju, proći će mjeseci do njegovog izručenja zemlji”, kaže advokat, prenosi N1.

Nastavi čitati

Region

HAOS U ALEKSINCU! Sveštenik tvrdi da su mu POKUŠALI KIDNAPOVATI maloljetno dijete

Aleksinački sveštenik Hadži Ivan Milenović prijavio je policiji da je u četvrtak pokušana otmica njegovog dvanaestogodišnjeg sina.
Kako je naveo, na društvrnoj mreži Fejsbuk, mališana su jurili 200 metara ali je uspio da im pobjegne.

Sveštenik je izrazio sumnju da su krivci Rumuni koji su se danima kretali na tom području, prenosi nova.rs.

Njegova supruga Violeta potvrdila je muževljeve navode i istakla da nimalo ne sumnja u priču svog sina te da postoji i svjedok navodnog pokušaja otmice.

“Djeca su se vraćala iz muzičke škole, moj sin je primijetio jednog čovjeka u sivom vozilu a drugi je bio van automobila, bio je u crnoj odjeći sa tamnom kosom i tamnom bradom. Dijete je kazalo da ga je taj čovjek čudno gledao. Čim mu je sin okrenuo leđa, taj čovjek je krenuo za njim, sin je vidio da ga taj muškarac prati, počeo je da bježi a taj muškarac ga je pojurio i pratio ga 200 metara. Kada je vidio da ulazi u naše naselje, progonitelj je odustao”, priča ona.

Kaže da svom sinu vjeruje jer je bio vidno uplašen te da je tom događaju svjedočila i jedna žena.

“Moje dijete je pametno, ne bi to izmislilo. Ta žena koja je to vidjela dala je izjavu u policiji, ona je prošla pored njih prije moga sina, bili su joj sumnjivi i poslije je vidjela kako jure dijete. Moj sin više ne smije da ide sam, uplašen je. I ja sam te ljude vidjela nekoliko dana ranije, zaustavili su mene, mog svekra i svekrvu i pitali su nas gdje je autoput.To su bili Rumuni u sivom autu, obučeni u crno, sa crnom kosom. Čak samo čuli da se ovo isto desilo u obližnjem selu Suhotno ali ljudi nisu prijavili, pokušali su da dijete ubace u auto. Smatram da policija treba da provjeri te Rumune koji navodno ovdje prodaju šerpe, da su te večeri poslali Žandarmeriju, sigurno bi ih pronašli a ne samo jednu policijsku patrolu koja nije mogla da ih nađe”, zaključuje Violeta Milenović.

Kako nova.rs saznaje, policija je postupila po prijavi i radi na utvrđivanju svih okolnosti i na rasvjetljavanju prijavljenog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada nema osumnjičenih za navodni pokušaj otmice.

Nastavi čitati

Aktuelno