Connect with us

Politika

DA LI JE DODIKOVA SNAGA DANAS VEĆA, nego što je bila na dan izbora?!

Politički analitičar Stevica Deđanski ocijenio je za Srnu da je narodni miting u Banjaluci pokazao da je poraslo povjerenje u predsjednika SNSD-a Milorada Dodika nakon osporavanja njegove izborne pobjede za predsjednika Republike Srpske, tako da je sada politički još jači nego prije izbora.
Deđanski ne isključuje mogućnost da su na sinoćnjem skupu “Otadžbina zove” bili i neki koji su možda glasali protiv Dodika ili nisu izašli na izbore, jer su slušali slatke riječi opozicije, koja se krila iza odbrane nacionalnih interesa i svega što narod voli da čuje.
– Ali, čim su prošli izbori, krenuli su da ruše narodnu volju i počeli da se konsultuju sa onima koji srpskom narodu ne misle dobro, tako da je Dodik demonstrirao svoju moć i povjerenju u narodu i ubuduće će, vjerovatno, imati i veću podršku – rekao je Deđanski.

Komentarišući podatak da je narodnom skupu na Trgu Krajine bilo 50.000 okupljenih, Deđanski je rekao da ta masovnost pokazuje jedinstvo srpskog naroda u Republici Srpskoj.

– Narod razumije šta se dešava, a to je pokušaj da se pogazi volja građana, što oni ne žele da dozvole, čak ni oni koji nekada nisu saglasni sa nekim potezima vlastim. Ni oni ne žele da ih neko pod patronatom stranih sila ili zbog svoje sujete prevari – istakao je Deđanski.

Prema njegovoj ocjeni, masovnost skupa, poruke upućene sa mitinga i izborne pobjede Dodika za predsjednika Srpske i Željke Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH potvrđuju da građani Srpske prvenstveno brinu o nacionalnom interesu.

– Naravno, svima njima je želja bolji život, ali to ne može da dođe nauštrb nacionalnih interesa – naveo je Deđanski.

On smatra da je na Dodiku sada da opravda to povjerenje u narodu i da u narednom periodu popravi sve ono što su mu građani zamjerali.

– Ali, mislim da je situacija mnogo jasnija poslije katastrofalnih poteza Dodikovih protivkandidata, odnosno opozicije, koja je radila u interesu nekog drugog, a ne građana Republike Srpske. Zato je ovaj miting djelovao fantastično, jer je 50.000 okupljenih u Banjaluci isto kao kada bi se u Beogradu skupilo 500.000 ljudi – naglasio je Deđanski.

Veliki narodni skup “Otadžbina zove” održan je sinoć na Trgu Krajine u Banjaluci odakle je poručeno Centralnoj izbornoj komisiji BiH da je narod Republike Srpske izabrao svog predsjednika Milorada Dodika i da ne pokušavaju da to promijene.

Na skupu je pročitan i narodni proglas u kojem se poručuju da Republika Srpska neće antidejtonsku i antiustavnu BiH, niti BiH koja je samo po volji bošnjačkog naroda.

Izvor:Ncional live

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno