Connect with us

Region

DAČIĆ ODLUČAN “Srbija je za stabilnost regiona, UPRKOS PROVOKACIJAMA PRIŠTINE”

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u razgovoru sa britanskim diplomatama da jednostrani potezi Prištine opstruišu dalji tok razgovora sa Beogradom, ali da Srbija uprkos provokacijama ostaje odlučna u svojoj politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

Dačić je u razgovoru na marginama Strateškog forma na Bledu sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za zapadni Balkan Stjuartom Pičom i državnim ministrom Ujedinjenog Kraljevstva lordom Ahmadom od Vimbldona istakao da Srbija cijeni razumijevanje njene pozicije, kao i objektivno sagledavanje novonastale situacije.

Na sastanku je bilo riječi i o bilateralnim odnosima Srbije i Velike Britanije, saradnji u oblasti ekonomije i energetike, kao i o drugim aktuelnim međunarodnim pitanjima, saopštilo je Ministarstvo spoljnjnih poslova Srbije.

Dačić se danas na marginama Bledskog foruma sastao i sa ministrom za evropske poslove Francuske Lorens Bun.

Srna

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno