Connect with us

Banjaluka

ĐAJIĆ I ANDAN PRIJETE BANJALUČANIMA! “Sve ćemo VAM BLOKIRATI! Spomenik nazivao RAKOM, sad zaziva borce”

Vlado Đajić predsjednik GrO SNSD Banjaluka koji je u raspadu danas je ponovo uputio prijetnje na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.
-U slučaju da bude sazvana sjednica Skupštine grada Banjaluka bez SNSD-a i predsjednika Skupštine grada Banjaluka, podići će se borci, svi članovi i simpatizeri SNSD-a i pozvati građane da izvrše blokadu Banjaluke i svima stave do znanja da “granica postoji” i u Banjaluci, da se tu brani Srpska, kaže Đajić.
Nakon što se grčevito borio protiv izgradnje Centralnog spomen obilježja palim borcima Republike Srpske, a gradilište nazivao rakom direktor UKC-a sada uz pomoć Dragana Andana člana Predsjedništva Savjeta za boračko-invalidsku zaštitu Gradskog odbora SNSD-a koji se nakon dugo vremena pojavio u Banjaluci, a prije toga je 10 godina proveo u Beogradu gdje posjeduje značajan broj nekretnina pokušava obmanuti i borce.

“Đajić manipuliše borcima kako bi došli na protest ispred Gradske uprave”: UCIJENJENI GUBITKOM POSLA

Andan koji uz Đajića prijeti poznat je i po tome što je u Beogradu prebijen zbog neraščišćenih računa, pa se nakon toga vratio u kuću na Romaniji, a sada je došao u Banjaluku da kaže šta Skupština treba raditi.

– Јa vam tvrdim da ćemo pozvati naše članstvo i sve koji su davali svoj doprinos stvaranju Republike Srpske da se na legalan način suprotstave tamo, a to je da ćemo izaći pred gradsku Skupštinu i da nećemo dozvoliti održavanje te sjednice ukoliko bude trebalo – rekao je Andan, podržavajući Đajića.

Ignorišući osmo samoubistvo na UKC-u koje se desilo u nedjelju, a koje je pokušao zataškati Đajić je poručio da se “ovo bezakonje neće tolerisati i nepoštovanje zakona ne može donijeti dobro, ni razvoju Republike Srpske, ni grada, ni budućnosti naše djece, a ovo je očigledno kršenje zakona. Borci su istovremeno pozvali odbornike, gradonačelnika, tužilaštvo i policiju da rade svoj posao i da će oni morati da primijene sve mjere da onemoguće dalju kriminalizaciju Banjaluke”.

OSMO SAMOUBISTVO NA UKC-u! Đajić sve pokušao ZATAŠKATI

O bezakonju najmanje pravo ima da priča upravo Đajić koji se uporno hvali najsavremenijim Kliničkim centrom u Evropi, dok mu istovremeno “crkavaju” sve tri angio sale odjednom, na odjelima rade starlete i prekvalifikovane radnice, a pacijenti skaču sa prozora.

Osam samoubistava je svakako nešto čime bi se direktor Kliničkog centra morao baviti, jer crveni alarm je odavno upaljen, ali ne za Banjaluku nego za svako mjesto gdje Đajić kroči nogom.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRINIĆ “Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU”

Iskustvo u vezi sa izdavanjem i korišćenjem penzionerskih kartica bilo je povod i tema mog razgovora sa g. Borisom Jevtićem, direktorom filijale PIO fonda Srbije u Novom Sadu.

Napisao je na Instagramu narodni poslanik PDP-a u NSRS Nebojša Drinić.

– Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU. Кako? Uz penzionersku karticu, pri obavljenoj kupovini ili plaćanju određenih usluga korisnici veoma jednostavno ostvaruju popuste.

Uz dodatne bodove u društveno-odgovornim institucijama mogu da ostvare i dodatne pogodnosti.

Javni gradski prevoz više ne može biti finansijski problem, a i pitovanja u banjske turističke destinacije postaju dostupnija.

Ovdje nećemo stati! Želimo maksimalan broj zadovoljnih penzionera Banjaluke. Želimo im zahvaliti na decenijama rada i truda uloženog u grad kojim se ponosimo i u kojem sada mi gradimo budućnost za neke nove generacije. – zaključio je Drinić.

Nastavi čitati

Aktuelno