Connect with us

Banjaluka

ĐAJIĆ NEĆE DONACIJU! “Na UKC-u imamo SVEGA U IZOBILJU, ne treba nam ni PAPIR NI SAPUN” (FOTO, VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je u petak, 26. januara, da će grad Banjaluka donirati UKC-u najosnovnija sredstva za rad koja im, kako tvrdi, nedostaju.

“Tražićemo spisak i sve što bude potrebno sa ljubavlju i radošću ćemo donirati”, rekao je, između ostalog, Stanivuković.

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske saopštio je da ima dovoljne količine potrošnog materijala i da se njegova nabavka vrši redovno, te ističe da su spekulacije navodi pojedinaca o tome kako nedostaju gaze, vata, flasteri i ostalo.
“Radi pravovremene i istinite informisanosti javnosti o radu UKC-a obavještavamo javnost da gaze, flastera i vate ima u dovoljnim količinama, kao i ubrusa, toaletnog papira, tečnog i čvrstog sapuna”, ističu iz UKC-a.

Kako ističu, potrošni materijal se na dnevnom nivou troši u velikim količinama, ali se redovno vrši njegova nabavka zbog čega su medijski istupi pojedinaca o njegovom nedostatku na nivou špekulacija.

Iz UKC dodaju da je snadbjevenost potrošnim materijalom redovna i da ga ima dovoljno na zalihama.

U UKC-u Republike Srpske dnevno boravi više od 5.000 pacijenata, 3.500 zaposlenih, ima 2.000 posjeta, te 1.000 studenata, što prelazi cifru od 10.000 ljudi, napominju u saopštenju.

Zvaničan stav UKC-a je da im ništa ne nodostaje, stvarnost je ipak drugačija.

Na UKC-u zaista ima izobilja, ali ako govorimo o prekvalifikovanim starletama i lažima direktora ove ustanove, sve ostalo je jad i čemer.

 

Banjaluka

ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU! I ove godine preventivni pregledi u okviru kampanje „Za život žena“

U okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana žena, Grad Banja Luka u saradnji sa Domom zdravlja u Banjoj Luci organizovaće različite aktivnosti posvećene brizi o zdravlju žena.

Tako će i ove godine biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sugrađanke, ali i predavanja o značaju preventivnih pregleda.

U ime Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u JZU Dom zdravlja Banja Luka, doktor Mladen Šukalo kazao je da će prvi put ove godine biti organizovana akcija pod nazivom „Za majku i kćerku“ u okviru koje će biće organizovani preventivni ginekološki pregledi za majke životne dobi iznad 25 godina koje u protekle dvije godine nisu radile PAPA nalaz, dok će za djevočice uzrasta od 11 do 15 godina biti organizovana vakcinacija protiv humanog papiloma virusa.

Dodao je da ova akcija počinje 12. marta i da će na ovaj način i majke i kćerke moći će u jednom danu obaviti ove preventivne usluge.

Sve zainteresovane sugrađanke prijaviti se mogu najkasnije do 29. februara na sljedeći broj telefona: 051/ 247- 346 u terminu od 08.00 do 12.00 časova. Takođe, svoj termin mogu rezervisati i preko timova Porodične medicine.

Osim preventivnih pregleda, tokom mjeseca marta biće organizovana i predavanja za učenike završnih razreda o reproduktivnom zdravlju i polno prenosivim bolestima.

Podsjećamo, povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena u organizaciji nevladinih organizacija uz podršku Grada Banje Luke tokom cijelog marta pripremljen je niz događaja posvećenih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, ali i ekonomskom osnaživanju žena.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆU JEDNOGLASNA PODRŠKA U MZ MOTIKE “Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo”

-Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo i to samo našim radom. Prazne riječi otići će u vjetar, a rezultati će vječno ostati.
Jednoglasna podrška MO Motike za novi mandat i nove pobjede u Banjoj Luci, ali i velika zahvalnost ljudi za sve postignute rezultate i projekte koje smo realizovali u ovom dijelu naše Banje Luke, kazao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Motikama.

Nastavi čitati

Banjaluka

USPJEŠAN SASTANAK SA CENTROM ZA SOCIJALNI RAD! Stanivuković “Banjaluka je ekonomski stabilna”

-Veoma uspješan radni sastanak sa predstavnicima Centra za socijalni rad. Sva važna socijalna davanja – od isplate tuđe njege, pomoći i lične invalidnine, kao i cijenu personalne asistencije smo usaglasili, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodao da je Banjaluka stabilna i sve svoje obaveze, sa naglaskom na one najprioritetnije, rješavaće na vrijeme.
-Ispunićemo zahtjeve koje su iz ove ustanove od nas tražili.Mogu sa ponosom reći da će svo povećanje troškova – od minimalne plate do životnog standarda – Banja Luka kroz veće cijene ovih usluga stići. Banja Luka je ekonomski stabilna.Banja Luka je tu za sve kategorije našeg stanovništva, ističe gradonačelnik.

Nastavi čitati

Aktuelno