Connect with us

Banjaluka

ĐAJIĆ OBMANJUJE PENZIONERE! Slobodan pad NEOBIČNOG DOKTORA, udario na najslabije, karijera “političara” DOTAKLA DNO

Predsjednik GrO SNSD Banjaluka Vlado Đajić ne propušta priliku da obmanjuje javnost i smišlja nove podvale na račun gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. I svaki put kada pomislimo da nema niže ili da ga je bar malo sramota zbog obmane zvane “opoziv” kada je tvrdio da je peticiju potpisalo pola grada (a rezultate nikada nije objavio, jer su mizerni) danas je doktor Vlado tražio od gradonačelnika da svim penzionerima podijeli po 30 KM jer on ne zna ko koristi javni prevoz, a ko ne.

“Neka lijepo penzioneri dobiju po 30 maraka, koliko košta mjesečna karta, pa sami da odluče na šta će novac potrošiti”, rekao je Đajić.

Prvo pitanje je zbog čega se direktor UKC-a Srpske bavi prevozom penzionera, a drugo ako mu je već toliko stalo do najstarije populacije zašto nije izdvojio dio novca koji je prema vlastitom priznanju “sahranio” (čitaj ukrao) pod zemlju na klizećim garažama.
Ako ćemo suditi po dosadašnjim iskustvima sa zalutalim doktorom nije isključena ni opcija da organizuje jednu peticiju među penzionerima pa da tačno utvrdi ko koristi javni prevoz, jer to je najdalji domet njegovih političkih ideja.
Đajić koji funkcioniše po principu lupi pa poslije misli šta ćeš, uradio je isto i danas, a nema sumnje da ga je zaboljela gradonačelnikova objava od prije samo nekoliko dana gdje je Stanivuković najavio da će sljedeće godine svi penzioneri u Banjaluci imati besplatan prevoz..

Volio bi Đajić da i njega vole kao Stanivukovića, ali iskrenost mogu da prepoznaju samo najmlađi zbog toga što nisu imali vremena da uče od takvih kao što je Đajić i najstariji koji imaju dovoljno iskustva da prepoznaju laž.

A lažima se Đajić obilato služi, kao i njegovi medijski gurui poznati po kriminalnim dosjeima.
Priliči li sva ova lakrdija jednom akademskom građaninu, doktoru, čovjeku koji se predstavlja kao humanista?  Njemu najviše odgovaraju pjevaljke, kotlićijade i noćne pijanke i ne pada mu na pamet da se bavi svojim poslom onim za koji prima dvije državne plate dok Odjel hematologije prokišnjava, on vrijeme provodi jureći kako sam kaže “mlade ždrebice”.

Zapita li se Đajić ikada sve i da Draško Stanivuković ne živi u ovom gradu da li bi njega iko izabrao za gradonačelnika. Očigledno ne, jer njegov balon od sapunice je univerzum za sebe. Samo Đajić zaboravlja da Dodik ima “tanke” živce, a i iglu.

Ukoliko je zaboravio šta građani misle o njemu, uvijek smo tu da ga podsjetimo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alo Online BA (@aloonline_ba)

Banjaluka

ZA AKCIJU „UDOMI LJUBAV“ vlada velika zainteresovanost, POSJETITE AZIL na Manjači i pružite stalni dom ljubimcu

U azilu na Manjači brojni prekrasni psi, različitih rasa i karaktera, čekaju svoje vlasnike i stalni dom, a zahvaljujući akciji „Udomi ljubav“ prošle godine 84 psa su našla svoj stalni dom, dok je ove godine udomljeno 14 pasa.

Kako poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove, zainteresovanost naših sugrađana za udomljavanje pasa je u porastu.

-Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, te upravo ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila, što je i dokazano po broju udomljenih životinja. Dodatno, moram da naglasim da imamo izuzetno dobru saradnju sa Udruženjima i volonterima, a sve kako bi što više pasa pronašlo svoj stalni dom – poručio je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić.

Podsjećamo, svi naši sugraćani, koji žele kućnog ljubimca – mogu jednostavno da postanu ponosni vlasnici jednog od pasa iz azila.

Treba napomenuti i to da je udomljavanje psa iz azila besplatno i jednostavno, a važno je istaći da se u azilu radi o psima koji su spremni za udomljavanje, jer su prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Podsjećamo, iako Grad Banja Luka posvećuje posebnu pažnju obezbjeđivanju boljih uslova u azilu i svakodnevno radi na zbrinjavanju napuštenih životinja, istovremeno aktivno se radi na tome da zbrinute životinje dobiju i svog vlasnika, koji bi im pored osnovnih uslova pružili brigu i ljubav, a koju će ovi čovjekovi najvjerniji prijatelji zasigurno višestruko uzvratiti.

Tako su u prethodnom periodu psi koji u azilu borave dok ne pronađu svoj dom, dobili ograđen prostor za boravak na otvorenom.

Dodatno, postavljena je i nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

Osim infrastrukturnog unapređenja, Grad Banja Luka sprovodi akciju „Udomi ljubav“, s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom.

Pokrenuta je i posebna Fejsbuk stranica, a organizuju se i Dani otvorenih vrata.

Ukoliko ste zainteresovani da udomite nekog od pasa iz azila, sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona na brojeve: 051-244-526 i 065-690-857 ili putem fejsbuk stranice „Udomi ljubav“.

Nastavi čitati

Banjaluka

U okviru kampanje „ZA ŽIVOTŽENA“: Prva ženska trka 10. marta u Parku „MLADEN STOJANOVIĆ“

U sklopu ovogodišnje kampanje „Za život žena“, biće održana i prva ženska trka i to u nedjelju, 10. marta u Parku „Mladen Stojanović“.

Trka, koju zajedničkim snagama organizuju predstavnici Grada i „Banja Luka maratona“, a broj prijavljenih učesnika govori o tome kolika je zainteresovanost za ovaj događaj.

-​Iako je u savremenom društvu ostvaren drastičan pomak u emancipaciji žena, ipak postoje pojedini segmenti u kojima je ovaj pol marginalizovan. Upravo iz tih razloga, drage dame, 10. marta obujte vaše patike za trčanje i pohrlite ka Parku „Mladen Stojanović“ u Banjoj Luci u kojem će se održati 5K Ženska trka, jer je osnaživanje žena moguće i kroz sport – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako u trci mogu učestvovati svi, bez obzira na to da li trkači imaju afinitete prema trčanju ili šetnji, jer je, kako navode, posvećena svim ženama.

-Trka počinje u 11.00 časova, dok će se preuzimanje startnih paketa vršiti u 9.00 časova, takođe u Parku „Mladen Stojanović“. Dođite u što većem broju kako bismo iz Banje Luke, kroz trčanje, šetnju, priču, smijeh i nadasve fantastičnu zabavu, poslali svijetu sjajnu poruku o važnosti žena i svega onoga čime se one bave – kazali su organizatori.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG IZGRADNJE MOSTA U NASELJU ČESMA: Izmjena u odvijanju saobraćaja u Ulici braće Pišteljića

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će od 8.00 časova 4. marta do 16.00 časova 26. aprila ove godine doći do obustave saobraćaja za sva vozila u Ulici braće Pišteljića (zona izgradnje mosta), na dijelu od ulazne kapije „Niskogradnje“ stotinjak metara prema istoku, zbog izgradnje mosta u naselju Česma.

Za vrijeme izvođenja radova, odnosno obustave saobraćaja, autobusi na gradskoj liniji broj 9 Kumsale – Centar –Desna Novoselija, saobraćaju do autobuskog stajališta „Vitaminka“, gledano iz smjera centra.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove izvodi preduzeće „MRKONJIĆPUTEVI“ d.o.o. Mrkonjić Grad.

Nastavi čitati

Aktuelno