Connect with us

Politika

DALIBOR TOMAŠ, ČOVJEK KOJI PRIMA ŠEST PLATA! Od Upravnih odbora, preko mjesta savjetnika do PROFESORA!

Svi se sjećamo nedavne “halabuke” oko vraćanja poslaničkih mandata svih oni koji pored toga obavljaju druge funcije u javnim preduzećima. Jedan od prvih koji je ponudio da vrati mandat narodnog poslanika bio je diretor IRB-a Dražen Vrhovac, a istovremeno se pobunio direktor UKC-a Vlado Đajić.

Međutim cijela buka se uskoro stišala i sve se manje više nastavilo po uigranom scenariju.

Međutim postoje slučajevi koji prevazilaze čak i maštu “običnog puka”, a jedan takav je kao saznaje banjaluka24 slučaj Dalibora Tomaša koji ni manje ni više nego istovremeno “radi” na šest mjesta.

Tomaš, inače rođeni brat bolje poznatog Darka Tomaša, član je Upravnog odbora Društva za upravljanje penzijskim rezervnim fondom, takođe sjedi u Upravnom odboru UIO, zatim u Upravnom odboru bolnice Gradiška, radi i na mjestu savjetnika predsjednika Vlade Radovana Viškovića, a na ugovoru o djelu je i kod Tegeltije, međutim uz sve navedeno Dalibor je i profesor na fakultetu.
I dok narod grca pokušavajući “krpiti kraj sa krajem”, a posao traži uglavnom preko granice, Daliboru Tomašu izgleda ide i više nego dobro jer učešće u svakom Upravnom odboru se plaća kao i sve ostalo gdje je spomenut, što zbirno znači da pomenti prima čak šest plata.

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno