Connect with us

Zanimljivosti

“DAO SAM OTKAZ da bih kod kuće kuvao, čistio i pravio ručak” Momak dao OTKAZ NA POSLU i promijenio pravila igre

Vilijam Konrad (25) je dečko koji ostaje kod kuće, dok njegova djevojka Levi Koralin, kreatorka sadržaja, finansijski izdržava. Konrad je ranije radio u tehnološkoj industriji, ali ne planira da se vrati.

Kako je objasnio u eseju posljednje tri godine je bio dečko koji ostaje kod kuće, dodao je da kuva, čisti i pere veš i nikad nije bio srećniji.

Evo njegovog eseja u cijelosti:
Moja djevojka Levi je poznata na društvenim mrežama i zarađuje dovoljno da nas oboje finansijski obezbjedi. Ona radi od kuće, a ja radim 90 odsto kućnih poslova. Naša dinamika u velikoj mjeri preokreće društvenu normu, ali ona radi za nas i volimo je.

Tipičnog dana se budim malo ranije od Levija da nam skuvam kafu. Obično djelimo kafu, družimo se neko vrijeme i zajedno radimo Vordle. Onda će ona raditi neki posao dok ja spremam hranu ili obavljam druge kućne poslove. Ako nismo spremni za jelo, možda ću raditi na kompjuteru pored nje.

Pošto ona radi od kuće, skoro svaki minut svakog dana provodimo zajedno, što volim jer mi je ona najbolja drugarica prije svega.

Nikada nismo imali perspektivu „ovo je moj novac, ovo je tvoj novac“. To je u velikoj mjeri zajedničko ulaganje, a većinu naših kupovina ionako obavljamo zajedno.

Pomažem oko njenog poslovanja, vođenja računa i knjigovodstva, isto koliko i stvari po kući.

“To što sam dečko koji ostaje kod kuće omogućava mi da radim ono što volim”
Levi i ja smo se upoznali na Hingeu prije oko tri godine kada smo živjeli u različitim gradovima. Živio sam u Torontu, blizu mjesta gdje sam odrastao, dok je ona bila u Alberti. Počeli smo da razgovaramo na mreži i znali smo da treba da se vidimo lično, pa je došla da me vidi u Torontu.

Naš prvi sastanak trajao je nedjelju dana i ostali smo u Airbnb-u. Ubrzo nakon toga, uselili smo se zajedno u Ontario i od tada smo zajedno.

Dok sam odrastao, nisam imao jak osjećaj šta želim da radim, ali sam znao da ne želim da sjedim u kancelariji cijeli dan i gledam u monitor. Uvijek sam volio da stvaram stvari i radim svojim rukama. Ali završio sam studiranje informatike na koledžu i onda našao posao u tehnološkom startapu.

Kada sam upoznao Levi, radio sam slobodne poslove tu i tamo, i neke dosljednije stvari u svijetu tehnologije. Bila je duboko u svojoj karijeri kreatora sadržaja i bila joj je potrebna pomoć u vođenju svog onlajn poslovanja. Mislila je da ću savršeno odgovarati i pitala je da li bih radio za nju. Tako da sam dao otkaz i postao dečko koji ostaje kod kuće sa punim radnim vremenom.

Nije da nisam uživao u svom poslu, ali ovo je bio samo “zeleniji pašnjak” na koji sam mogao da zakoračim. To je bila prilika koja mi je više odgovarala, mislim, dugoročno gledano. Zaista sam se bavio kuvanjem i šivanjem prije nego što sam uopšte upoznao Levi, a to je značilo da sam mogao više da se fokusiram na ta interesovanja i da usavršavam svoje vještine.

Nemam planove da se vratim na sistem “9-do-5” i uradio bih to samo ako naša onlajn preduzeća prestanu da rade.

“Počeo sam da objavljujem na mreži da pokažem svijetu mekšu vrstu muškosti”
U avgustu 2022. počeo sam da objavljujem isječke svog života na TikTok-u. Moji video snimci uglavnom prikazuju obroke koje kuvam za Levi, ali ponekad sam ja pletem kosu, šijem joj odjeću ili popravljam stvari po kući. Blago govorim, a komentari moje uglavnom ženske publike bili su izuzetno pozitivni. To su sve stvari koje ionako radim, ali ideja moje djevojke je bila da to podijelim sa svijetom.

Bilo je to otprilike u vrijeme kada je Endru Tejt, anti-feministički influencer, bio zaista popularan, a na internetu je došlo do prezasićenosti toksičnom muškošću. Vidjeli smo ovu potrebu i priliku da predstavimo ljubaznog čovjeka punu ljubavi u onlajn prostoru. Jedna stvar na koju sam veoma ponosan je da pokažem dualnost koju čovjek može da ima. Imam i ženske i muške karakteristike, ali sam ipak muškarac.

Odrastao sam u veoma brižnom domaćinstvu u kome su oba moja roditelja radila i ravnomjerno su djelila kućne poslove. Svi su doprinosili domaćinstvu, a pol nikada nije bio vezan za određenu ulogu, tako da život na ovaj način nikada nije uticao na moj osjećaj muškosti.

“Društveni mediji daju mladićima iskrivljenu sliku o tome šta žene žele”
Žene često komentarišu na moje objave stvari poput “Gdje da kupim svog muškarca?” I dok je uvijek lijepo čuti da neko misli da sam dobar dečko, takođe je tužno što se čini da je ljubavna dinamika rijetka stvar.

Mnoge žene traže muškarca koji će im skuvati fini obrok i biti nježan, ali možda nedovoljno muškaraca cijeni ove stvari.

Mislim da bi toksična muškost na društvenim medijima mogla dati mladićima i dječacima iskrivljenu perspektivu onoga što žene žele. Nadam se da ću inspirisati druge muškarce da se više oslanjaju na svoje ženske osobine bez osjećaja da to ugrožava njihovu muškost, prenosi Biznis Insader.

Zanimljivosti

KAO IZ HOROR FILMA! Pas robot s automatskom puškom na leđima

Izgleda kao nešto iz distopijske serije “Black Mirror”, ali ovo je samo najnovija adaptacija robotike za moderno bojno polje.

Tokom nedavnih vojnih vježbi s Kambodžom, kineska vojska pokazala je psa robota s automatskom puškom na leđima, piše CNN.
“Može poslužiti kao novi član u našim urbanim borbenim operacijama, zamjenjujući naše ljudske članove da provode izviđanje i identifikuju neprijatelja i gađaju metu”, kaže vojnik identifikovan kao Chen Wei u videu državne televizije CCTV.
Dvominutni video snimljen tokom kinesko-kambodžanske vježbe “Golden Dragon 2024” prikazuje psa robota kako hoda, skakuće, leži i kreće se unatrag, a kontrolisan je preko daljinskog uređaja. U jednoj vježbi, robot koji puca iz puške vodi pješačku jedinicu u zgradu.

Vojna upotreba pasa robota nije ništa novo. CCTV video iz prošle godine takođe je prikazao robotske pse naoružane puškama u zajedničkoj vježbi u kojoj su učestvovale kineske, kambodžanske, laoške, malezijske, tajlandske i vijetnamske vojske održanoj u Kini prošlog novembra. U 2020., i vazdušne snage SAD-a demonstrirale su kako koriste robotske pse, prenosi Index.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

NEVINA DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO Mačka poplavila gradsku vijećnicu i izazvala štetu od 325.00 EVRA

Mačka je otkrivena u gradskoj vijećnici tokom građevinskih radova.

Kako mačku nije bilo moguće uhvatiti, zgrada u regiji Frisia je privremeno zaključana. Mačka je potom vjerovatno otvorila slavinu, zbog čega je voda curila, poplavivši s vremenom neke prostore vijećnice, namještaj i zidove.
Šteta je bila toliko velika da su neki službenici morali privremeno raditi u drugoj zgradi. Trebalo je zamijeniti neke zidove i podove. Na sjednici gradskog vijeća održanoj ovih dana predstavljen je konačni račun o šteti od gotovo 325.000 evra.
Osiguranje će platiti štetu. Sada možemo zatvoriti ovaj “mačji dosje”, rečeno je iz uprave.

U konačnici nije bilo moguće bez sumnje dokazati da je mačka zapravo odgovorna za otvorenu slavinu, jer niko nije svjedočio da je životinja to zaista i učinila.
Srpskainfo

Nastavi čitati

Zanimljivosti

U SUŠTINI NIJE TAKO TEŠKO! Kako prepoznati lažne prijatelje?

Iskrenost je najbolja politika, osim ako je tvoj „prijatelj“ ne koristi da te uništi.

Veoma poučna priča poznate književnice Elizabet Gilbert na temu lažnih prijatelja koji su tu samo da vam „podmetnu nogu“ u životu. Otkriva kako da na vrijeme prepoznamo takve ljude.

Prije 20 godina, ručala sam sa svojom prijateljicom u meksičkom restoranu kada je iznenada upitala: „Liz, mogu li biti potpuno iskrena s tobom?“ Bila sam toliko glupa u svojim 20-ima da sam rekala: „Da, naravno!“ Tada je moja prijateljica izvadila svoj emotivni bodež iz torbice i ubola me pravo u rebra.“

Rekla je da sam sebična i lijena, da najverojatnije neću postati pisac da niko ne voli mog dječka. Oh, i poslednja stvar: moja kosa ne izgleda baš dobro… Brada mi je prevelika za kratku kosu pa izgledam čudno i neskladno.

Dok sam hvatala dah, pokušavajući nekako zaustaviti unutarašnji osjećaj emotivnog krvarenja, moja prijateljica je pomjerila posudu za umak da bi svojom rukom dohvatila moju ruku.

„Ja sam tvoj jedini prijatelj koji će ti reći istinu“, rekla je. Zato je toliko važno da se zbližimo jer ti ostali pričaju samo ono što želiš da čuješ. I vjerovala sam joj. Družila sam se s ovom devojkom još pet godina.

Svaki put kada sam imala potrebu da donesem neku važnu odluku ili čujem nečije mišljenje, obratila sam se njoj, a ona je, sa spremnošću krvnika, presjekla namjeru u mojim očima. Zašto sam joj dopuštala da me muči? Zato što sam mislila da zahvaljujući njenoj iskrenosti stvari mogu sagledati realnije, a za rezultat samo sam samo bila traumatizovana.

Nepotrebno je reći da me moje profesionalno napredovanje (u koje ona nije vjerovala) naučilo koliko je njena kritika bila štetna. Usprkos predviđanjima moje prijateljice, postala sam pisac.

Polako sam počela uviđati da ne moram prihvatati kritike od bilo koga. Vremenom sam naučila da definišem tip čitatelja kojima je zapravo moj rad i upućen. Razvila sam četiri pitanja koja mi pomažu da odlučitim kome je dopušteno čitati skice mojih radova, a kome ne:

1. Vjerujem li ukusu i procjeni ove osobe? 2. Razume li ova osoba uopšte šta želim stvoriti? 3. Želi li mi ova osoba iskreno uspjeh? 4. Da li je ova osoba u stanju reći mi istinu, a da ne povrijediti me?

Ako ne mogu odgovoriti sa „da“ na sva četiri pitanja, onda takvoj osobi ne dopuštam da čita moje rukopise. A četvrto pitanje je generalno najvažnije jer mnogi ljudi koji vam žele iznijeti svoje iskreno mišljenje, zaista samo žele priliku da vas povrijede.

Kada sam prestala pokazivati svoja najdublja osjećanja (govorim o rukopisima) i distancirala se od nasilnih ljudi, moj stil se poboljšao. Počela sam primenjivati ovaj mali „test povjerenja“ u privatnim odnosima.

Ako ću se nekome otvoriti, moram znati da li mogu vjerovati ovoj osobi, moram znati da li me ta osoba razume, želi li mi dobro i uspjeh, i što je najvažnije, može li biti iskrena.

To su ljudi kojima se okružujem. I moj život je krenuo novim, dobrim, svjetlim putem. A onda, jednog dana, moja „prijateljica“ me ponovo upitala: „Mogu li biti još iskrenija sa tobom?“. A ja sam joj odgovorila: „Zaista, nema potrebe“, prenosi Sensa.hr

Nastavi čitati

Aktuelno