Connect with us

Hronika

DETALJI SPAŠAVANJA MALOLJETNICE U PRIJEDORU! “Bez razmišljanja smo skočili u vodu, dok smo došli do nje već je bila DO GRLA U RIJECI”

Hrabri policajci koji su jutros iz Sane izvukli maloljetnu djevojku koja je ušla u vodu kažu da hladnoću vode nisu ni osjetili niti su razmišljali o svojim životima već im je samo u glavi bilo da reaguju najbrže što mogu i da je spasu.

Sve se desilo u ulici Srpskih velikana kod splava u Prijedoru, a zahvaljujući hrabrosti i nesebičnosti policajaca Stefana Ćorića, Miladina Stojančića i Stefana Jovića spašen je mladi ljudski život.

– Kada smo došli na teren djevojka  je već bila u vodi do pasa i krenula je sve dublje da ulazi. Odmah smo bez razmišljanja skočili u vodu, a dok smo došli do nje već je bila do grla u rijeci te se počela opuštati kako bi se pustila. Kolega je uspio uhvatiti za kapuljaču, a ja za desnu ruku te smo je povukli u plići dio te izvukli na obalu – ispričao je policajac Ćorić.

Dodao je da je na obali bilo vozilo Službe hitne pomoći i djevojka je odvezena u bolnicu.

Prema njegovim riječima policiji je o ovom događaju stigla anonimna prijava da je jedno lice ušlo u rijeku Sanu vjerovatno sa namjerom da počini samoubistvo.

–  Bez razmišljanja odmah smo se uputili na lice mjesta i tokom dolaska bio je prisutan veliki adrenalin i cilj nam je bio da spasimo ljudski život te nismo razmišljali o hladnoj vodi. Nismo ni osjetili hladnoću i drago nam je da smo uspjeli da spasimo ljudski život. Kada smo djevojku uspjeli da izvučemo na sigurno osjetili smo veliko olakšanje  –  rekao je Ćorić.

On je istakao da je policajac u službi građana svih 24 časa i da je neopisiv osjećaj sreće kada znate da ste nekome spasili život

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da su policajci Stefan Ćorić, Miladin Stojančić i Stefan Jović pokazali veliku hrabrost i nesebičnost.

– Svojim primjerom pokazali su još jednom spremnost policijskih službenika da žrtvuju svoj život kako bi spasili tuđi – rekli su u policiji.

Dodali  su da je  Policijska uprava  oko 10.25 časova primila anonimnu prijavu da je sa obale rijeke Sane kod splava u Prijedoru mlađa ženska osoba ušla u vodu.

– Brzom intervencijom pomenutih službenika spašen još jedan ljudski život.  Nakon  ukazivanja pomoći, utvrđeno da se radi o maloljetnom licu – rekli su u PU Prijedor.

Glas

Hronika

PIJAN USMRTIO DVIJE DOKTORICE: Zakazano ročište za IZJAŠNJAVANJE O KRIVICI Armina Berberovića

Ročište za izjašnjenje o krivici Armina Berberovića, koji je u maju u saobraćajnoj nesreći usmrtio dvije mlade doktorice, Azru Spahić i Almu Suljić, zakazano je za ponedjeljak, 11. decembra u 12.30 u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je 14. novembra optužnicu protiv Berberovića, zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja.

U saopštenju Tužilaštva tada je navođeno da se Berberoviću stavlja na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Krajem novembra, Berberoviću je produžen pritvor za naredna dva mjeseca.

Nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola, te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka, jer je imao počinjenih prekršaja. Takođe je utvrđeno i da je u krvi imao i drogu amfetamin, piše Avaz.

Nastavi čitati

Hronika

STRAVIČNO NASILJE U BRČKOM! Premlaćivao ženu i dijete, PA IH ZAKLJUČAVAO da ga ne bi prijavili

Četrdesetčetvorogodišnji muškarac osumnjičen je i pritvoren zbog nasilja nad ženom koju je krvnički tukao pred maloljetnom kćerkom koju je takođe jednom prilikom udario nogom.
Osim što ih je tukao, on je osumnjičen i da ih je zaključavao u kuću kako ga ne bi prijavile.

Naime, postupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor ovom višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela kojeg terete da je počinio nasilje prema supruzi i djetetu.

Pritvor mu je određen usljed opasnosti da će uticajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

“Protiv višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela, otvorena je istraga zbog sumnje da je tokom oktobra ove godine nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir, tjelesni integritet i duševno zdravlje supruge i malodobne kćerke, s kojima živi u zajedničkom domaćinstvu. Sumnja se da je u više navrata fizički nasrnuo na suprugu, udarao je šakama po glavi, uvrtao joj ruke, hvatao za kosu i gurao, nanosio joj udarce nogama i raznim predmetima po tijelu”, navode iz brčanskog tužilaštva.

Sve to je, kako se navodi uz psovke i uvrede, činio pred njihovom zajedničkom maloljetnom kćerkom, kojoj je u jednoj takvoj prilici nanio i udarac nogom.

Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, nakon što bi napustio kuću, on ih je više puta zaključavao u kući, onemogućavajući im tako da izađu i njegovo ponašanje prijave policiji.

“Nakon što je otkriven, on je 30. novembra lišen slobode i sprovoden pred tužioca Tužilaštva Brčko distrikta koje je, pošto ga je ispitalo, podnijelo prijedlog Osnovnom sudu da mu odredi pritvor. Prihvativši tužilački prijedlog u cijelosti, sud je osumnjičenom odredio jednomjesečni pritvor, usljed opasnosti da će uticajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna. Odbivši žalbu odbrane, Apelacioni sud Brčko distrikta BiH potvrdio je ovu odluku”, navode iz Tužilaštva.

Dodaju da su u međuvremenu, Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH nastavili su intenzivnu istragu usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela nasilja u porodici (iz člana 218 stav (4) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH).

Nastavi čitati

Hronika

BANJALUČKI ADVOKAT PORODIČNI NASLINIK pušten da se brani sa SLOBODE! Supruga ga prijavila 13 PUTA

Banjalučki advokat Dragan Stupar koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio porodično nasilje, napad na sudiju ili javnog tužioca, te zbog posjedovanja oružja, nakon saslušanja u Republičkom tužilaštvu pušten je da se brani sa slobode, potvrđeno je “Glasu Srpske”.
Stupar je uhapšen u srijedu u akciji “Advokat” zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, a terete ga da je počinio krivična djela porodično nasilje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija te napad na sudiju ili javnog tužioca.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, prilikom hapšenja kod njega su pronađena četiri pištolja i 435 komada municije. Prema nezvaničnim informacijama on je prijavljivan policiji čak 13 puta porodičnog nasilja, odnosno zbog sumnji da je zlostavljao bivšu suprugu kojoj je navodno prijetio i oružjem.

“Prema prijavama koje su podnesene protiv njega policiji on ju je zlostavljao i psihički i fizički i na druge načine maltretirao. Čak je u jednom navratu prijetio pištoljem u prisustvu maloljetnog djeteta”, rekao je izvor blizak istrazi.

Stupar je poznati banjalučki advokat koji je zastupao optužene u velikim slučajevima ubistava, trgovine drogom i drugim teškim krivičnim djelima.

Nastavi čitati

Aktuelno