Connect with us

Region

“Dijete povraćalo od stresa!” BIJESNA MAJKA TVRDI: Vaspitač osmislio BOLESNU IGRU da mu petogodišnjaci stavljaju RUKE u pantalone!

Predavač saradnik u jednom privatnom vrtiću na opštini Palilula (naziv poznat redakciji) osmislio je krajnje uznemirujuću “igru”, a sve kako bi djeca tražila skrivene predmete, i to u njegovim džepovima!

Ovo je razotkrila na društvenim mrežama u jednoj grupi majka dječaka (ime i prezime poznati redakciji) koji pohađa predškolsku grupu u pomenutoj ustanovi.

– Predavač saradnik je učio djecu da budu “mali džeparoši” tako što on sakrije “satić-kolačić”, a djeca od pet godina traže po dubokim džepovima od njegovih pantalona, gdje i nađu predmet, zatim ih on kod njih traži ispod njihovih majica, U vrtiću nadležni kažu da je normalno da dječje ruke budu u džepu nekog čovjeka – navela je u svojoj objavi.

Dodala je da je slučaj prijavljen policiji.

– Voljela bih da se vidi šta još oni tamo radi što smatraju normalnim. Moje dijete je povraćalo od stresa, molio me da nikome ne kažem, jer je to tajna! Kakve oni tajne još imaju? – upitala se ona.

Njena objava izazvala je zabrinutost kod mnogih roditelja, posebno nakon nedavnog hapšenja vaspitača pedofila iz Odžaka, koji je osumnjičen za polno uznemiravanje djece.

Kurir je pričao i sa majkom i ocem dječaka koji je razotkrio ovu groznu igru, ali oni nisu željeli da se oglašavaju jer su čekali konsultacije sa advokatom. Pozvali smo i vrtić, javila nam se jedna od zaposlenih, rekli smo joj da nam je potrebna izjava ovlašćenog lica i zbog čega zovemo. Kazala je da sačekamo, držala liniju otvorenom minut-dva, nakon čega je rekla da je direktorka na službenom putu. Kako nezvanično saznajemo, direktorka bi danas trebalo da održi sastanak sa roditeljima dječaka nakon nekoliko telefonskih razgovora.

Ivana Stanisavljević, diplomirani vaspitač predškolskih ustanova, kaže za Kurir da prvi put čuje za takvu igru.

– Bilo bi mi logično da se provjeri i priča vrtića. Za pomenutu igru nisam čula, ali me je iskustvo naučilo da je priča vjerodostojnija ako se čuju obje strane. Postoji igra “zagonetni predmet”, kada se napipavaju predmeti u džaku ili kutiji, kao i igre toplo-hladno – navela je Stanisavljevićeva.

Slobodanka Radosavljević, predsjednica Saveza udruženja vaspitača Srbije, zgrožena je ovom “igrom”.

– Imam skoro pola vijeka iskustva i prvi put čujem za tako nešto! Da zavlače ruku? Nedopustivo je i da djevojčice da zavlače ruku ženi, a pogotovo djevojčice i dječaci muškarcu! To nije primejreno i ta igra ne bi trebalo da se upražnjava i da se ne navodi sumnja za ono za šta ne treba i za ono što nam je najmanje potrebno u ovom trenutku – navela je Radosavljevićeva za Kurir.

Ističe da svaka igra mora da ima svoj naziv, kao i da se moraju znati kompetencije svakoga ko radi u vrtiću sa djecom, kao i to ko ga je angažovao i kojim povodom.

– Briga roditelja je opravdana, oni imaju pravo da znaju za tu igru unapred, kao i ko je taj ko se bavi njihovom djecom, posebno nakon slučaja koji se nedavno dogodio u Odžacima.

Kurir.rs/ Mina Branković

Region

NEMA MIRA NA KOSOVU! Nastavlja se talas etničkih incidenata

Na ambulanti u Suvom Dolu kod Kosovske Mitrovice razbijena su stakla i iščupana metalna vrata sa šipkama koja su obezbjeđivala ovu zdravstvenu ustanovu, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Posljedice napada primijetila je medicinska sestra pri dolasku u ambulantu, koja je više puta bila na meti ekstremista.

Iz Kancelarije su naveli da ova zdravstvena ustanova pruža ljekarsku pomoć i Srbima i Albancima, ali da je jasno da ekstremisti, zaslijepljeni mržnjom, za to ne mare, već lome i vandalizuju sve što nosi prefiks srpsko.

Napad je izazvao zabrinutost mještana koji u ovoj ambulanti dobijaju prijeko potrebnu medicinsku pomoć.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su istakli da će preko svojih predstavnika na terenu sanirati štetu i nastaviti da ulažu u srpske zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji.

Nastavi čitati

Region

NESTALA SARA (17) IZ BORČE! Javila da je zaspala u autobusu, pa nestala bez traga – Porodica SUMNJA NA OTMICU

Sara Petrović (17) iz Borče nestala je danas oko 13 sati, a posljednji put je viđena kod restorana “Franš”.

Kako se navodi na Instagram stranici grupa_kkbops, ušla je u autobus ka autobuskoj stanici kod Zelenog vijenca.

– Javila se samo da je zaspala u autobusu i od tada joj se gubi svaki trag. Na njen telefon se javlja nepoznata muška osoba. Ne znamo da li je otmica ili krađa – navodi se na pomenutoj stranici.

Takođe, navodi se i da je u pitanju krađa sama bi se vratila kući, ali je nema već dugo.

– Molimo sve ljude da dijele i svaka informacija nam je važna. Sara je visoka 165 cm, ima braon kosu i oči i mršave je građe. Obučena je u crno i nosila je crni ranac – navode oni.

Ako je neko vidio Saru neka se javi na broj telefona: 064 1817 615

Nastavi čitati

Region

PIJANI OTAC PRETUKAO SINA PRIJETEĆI DA ĆE GA UBITI: Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu i liječenje

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 25. novembra podnijelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu podnelo optužni prijedlog protiv P. P. (61) zbog nasilja u porodici.

Kako se navodi postoji opravdana sumnje da je istog dana u Zemunu, pod uticajem alkohola, primjenom nasilja kao i drskim i bezobraznim ponašanjem ugrožavao spokojstvo i tjelesni integritet svog sina N. P. udarivši ga više puta otvorenim šakama po licu i nogama po tijelu, te govoreći mu da će ga ubiti.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog oglasi krivim zbog izvršenja krivičnog djela Nasilje u porodici iz odredbe člana 194 stav 1 Krivičnog zakonika, da ga osudi na kaznu zatvoru u trajanju od šest mjeseci, da mu izrekne mjeru bezbjednosti Obaveznog liječenja alkoholičara iz odredbe člana 84 Krivičnog zakonika, te da mu produži pritvor s obzirom da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo ili učiniti krivičnim krivično djelo kojim prijeti, piše Blic.

Nastavi čitati

Aktuelno