Connect with us

Politika

DODIK I VIŠKOVIĆ NAJAVLJUJU “ZLATNO DOBA”! “Obogatićemo se od litijuma i zlata”

„Mi ćemo ovdje doživjeti ekonomski bum kad počemo da kopamo litijum i zlato i svi ćemo se obogatiti od tog bijelog i žutog zlata za relativno kratko vrijeme ! Sve ćemo to, naravno, kopati po svim svjetskim standardima, kao i sve ostalo što standardno radimo: tu se, recimo, otvara mogućnost ne samo da mi ovdje pravimo te litijumske baterije, nego i da otvorimo fabriku električnih vozila!
To će za početak biti jedna manja fabrika, ali će rasti iz godine u godinu, kako budemo kopali više litijuma i proizvodili više tih baterija. I naši građani će sve to moći da kupe po povoljnim cijenama i svi ćemo živjeti u novoj, ekološki čistoj zemlji“, otkrio je predsjednik Republike Sroske Milorad Dodik,gostujući u specijalnoj emisiji Javnog TV servisa „Vrijeme sreće i razonode“, zajedno sa premijerom Radovanom Viškovićem.

„Dakle, kad počnemo da proizvodimo elektromobile i baterije za njih, ja ću se odreći svih prihoda od poreza da bi građanima taj novac ostao u njihovom džepu: ja ću biti prijatelj vašeg kućnog budžeta, još veći nego što sam vam do sada bio, jer je meni briga o građanima najvažnija, a sve ostalo sam ja za sebe već postigao u životu! To će, znači, biti i socijalni bum, a ne samo ekonomski, razumijete?“, objasnio je Dodik.

„Ovaj naš socijalno-ekonomski bum će sigurno zaživjeti na mnogaja ljeta, što se kaže, jer mi imamo velike viškove jeftine struje koja, čak i kad malo poskupi, opet ostane jeftina. I bolje je onda da se vozimo na struju, a građani će trebati da ulože samo po nekih 30-60.000 maraka za elektromobil, ne znam sad baš tačno kol’ko će da košta, ali svakako će to biti jeftino, ako posmatramo dugoročno. Jer, mi ćemo otvoriti povoljne kreditne linije u IRB-u baš za finansiranje kupovine elektromobila, tako da će građani dobiti od nas i jare i pare, što se kaže.

Ne vidim da je ijedna vlast u našoj istoriji povukla ovako revolucionaran potez. Dakle, građanima preostaje samo da se prepuste ovoj litijumsko-elektrifikacijskoj groznici, da se udobno smjeste i prosto uživaju u ovom našem zajedničkom putovanju kroz vrijeme!“, naglasio je Dodik.

„Ja želim samo da dodam: kao što u Americi ima Silicijumska dolina u Kaliforniji, tako ćemo mi napraviti ne samo našu litijumsku dolinu na planini Majevici, već i našu zlatnu dolinu na planini Ozren, gdje ima puno zlata. I kad na to dodamo i zlato koje ćemo iskopati na području Jezera, Mrkonjić Grada, Čajniča i ko zna gdje ćemo ga još sve naći – možemo se slobodno prepustiti i zlatnoj groznici.

Mi ćemo sada početi da štampamo zlatne obveznice koje će građani moći od nas da kupuju po povoljnim cijenama i da tim obveznicama sami trguju na svjetskim berzama od Londona do Tokija! Zato je potrebno je da nas građani podrže sto posto na lokalnim izborima, a da kazne sve one lokalne opozicione kabadahije koje se protive ovoj našoj socijalno-ekonomskoj revoluciji, pod lažnim izgovorima da ćemo mi otvaranjem rudnika litijuma i zlata uništiti životnu sredinu i raseliti ljude.

Narod mora ustati i reći ‘stop’ nenarodnoj opoziciji koja se upinje da lažima spriječi ovu našu revoluciju, a onda našem blagostanju neće biti kraja!“, objasnio je Višković.

„Ja sam sit laži ove nenarodne opozicije i njihovih lokalnih šerifa i lažnih ekologa! Ja sam ovdje glavi šerif, kad tako moram da kažem, ja i moji eksperti smo pravi ekolozi i ja odlično znam šta je ovdje najbolje za narod, a oni nek pričaju šta ‘oće, al’ će biti kako ja kažem: mi ćemo prvi u Evropi početi ovdje da kopamo litijum i onda će svi ti Evropljani dolaziti kod nas, a više niko neće odavde ići tamo kod njih. I – tačka!“, poručio je Dodik.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/TV BN Foto: Ilustracija

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Društvo

Obilježene 32 godine od proboja “Koridora života” – velika pobjeda Republike Srpske (FOTO)

Na Dugoj njivi kod Modriče obilježene su 32 godine od proboja Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Obilježavanju su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i ministar rada i boračko – invalidske zaštite Danijel Egić, koji su položili vijenac ispred republičkih institucija.

U ime Srbije vijenac je položio državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

Cvijeće su položili srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH Sanja Vulić i Obren Petrović, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i organizacija proisteklih iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, te delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, predstavnici grada Doboja i drugih opština.

Cvijeće su na spomen-obilježje položili i učesnici marša “12 kilometara za 12 zvjezdica” koji su jutros krenuli iz Osječana kod Doboja na Duge Njive, te predstavnici Ujedinjenog ravnogorskog pokreta.

Mnogi istoričari će tek pisati o velikoj srpskoj pobjedi, odnosno proboju Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Ponosni smo na ovu akciju, sjećamo se svakog trenutku, tih majskih, junskih dana 1992. godine. Za ideju Republike Srpske u ovoj akciji živote su dali najhrabriji sinovi Srpske – rekao je Novica Radulović, načelnik opštine Modriča.

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske naglasio je da je i ova akcije neraskidivo vezana sa Vidovdanom i njenim junacima.

– Zahvalio bi se svim učesnicima ove operacije što su uspješno odradili akciju i probili “Koridor života” koji je zaista to značio za Republiku Srpsku. Bitka za Koridor ne može se ispričati za 10 minuta. Ovu priču moraju učiti naša djeca u školama kao jedan od najsvjetlijih primjera u istoriji srpskog naroda – istakao je Ostojić, piše RTRS.

 

Nastavi čitati

Politika

DODIK O ENERGETSKOM SISTEMU BiH “Ovdje sve propada, PITANJE JE DANA kada će doći do KOLAPSA”

– Sve što je na nivou BiH propada, pa tako i elektroenergetski sistem. Samo je pitanje vremena kada će se to pokazati i doći do kolapsa, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući jučerašnji nestanak električne energije u cijeloj regiji.

– Mi smo onemogućeni blokiranjem tih ogromnih sredstava da izgradimo mrežu u Republici Srpskoj. Odnosi koji baziraju se na netrpeljivosti između Bošnjaka i Hrvata po tom pitanju ko će biti glavni u ime Federacije, blokirali su ta sredstva svih ovih silnih godina – istakao je Dodik.

On je poručio da imamo ozbiljan zastoj i on nije samo u pogledu trenutnog snabdijevanja električnom energijom.

– Vi nemate sada okvir u kome možete da gradite novo energetsko postrojenje, jer je prenosni sistem veoma tanak i veoma slab. Da Republika Srpska to radi, ja vjerujem da mi ne bi imali nikakav problem – naglasio je Dodik.

Nastavi čitati

Aktuelno