Connect with us

Politika

DODIK TVRDI DA POSTOJI VIŠAK RADNIKA U JAVNOM SEKTORU, a Poreska uprava zapošljava EVO I GDJE!

Na osnovu člana 31. i 32. stav 1. Zakona o državnim službenicima (,,Službeni glasnik Republike Srpske“, br. 118/08, 117/11, 37/12 i 57/16) i člana 3. Pravilnika o jedinstvenim pravilima i proceduri javne konkurencije za zapošljavanje i postavljenje državnih službenika (,,Službeni glasnik Republike Srpske“, br. 68/09, 31/12 i 24/15) Agencija za državnu upravu, r a s p i s u j e

J A V N I K O N K U R S
za upražnjena radna mjesta

I – 1 Poreska uprava

1.1. Viši stručni saradnik za naplatu i usluge,
Odjeljenje naplate za preduzetnike, Područni centar Banja Luka 1 izvršilac

1.2. Viši stručni saradnik za naplatu i najsloženije usluge,
Odjeljenje naplate za fizička lica, takse i kazne,
Područni centar Banja Luka 1 izvršilac

1.3. Stručni saradnik za naplatu i usluge,
Odjeljenje naplate za fizička lica, takse i kazne,
Područni centar Banja Luka 1 izvršilac

1.4. Viši stručni saradnik za prijem i obradu poreskih prijava,
Odsjek za prijem i obradu poreskih prijava, Područna jedinica
Banja Luka, Područni centar Banja Luka 2 izvršioca

1.5. Viši stručni saradnik za prijem i obradu složenih poreskih
prijava, Odsjek za prijem i obradu poreskih prijava, Područna
jedinica Banja Luka, Područni centar Banja Luka 1 izvršilac

1.6. Stručni saradnik za poreske obveznike,
Odsjek za registraciju i usluge poreskim obveznicima, Područna
jedinica Banja Luka, Područni centar Banja Luka 1 izvršilac

1.7. Rukovodilac Područne jedinice Ribnik,
Područni centar Banja Luka 1 izvršilac
|
1.8. Stručni saradnik za poreske obveznike,
Područna jedinica Šipovo, Područni centar Banja Luka 1 izvršilac

1.9. Mlađi poreski inspektor za posebne kontrole, Odsjek za posebne
kontrole, Odjeljenje za kontrolu,
Područni centar Istočno Sarajevo 1 izvršilac

1.10. Viši stručni saradnik za naplatu i složene usluge,
Odjeljenje naplate za pravna lica,
Područni centar Istočno Sarajevo 1 izvršilac

1.11. Stručni saradnik za poreske obveznike,
Područna jedinica Kalinovik,
Područni centar Istočno Sarajevo 1 izvršilac

1.12. Stručni saradnik za poreske obveznike,
Područna jedinica Istočni Stari Grad,
Područni centar Istočno Sarajevo 1 izvršilac

1.13. Stručni saradnik za prijem i obradu poreskih prijava,
Područna jedinica Han Pijesak,
Područni centar Istočno Sarajevo 1 izvršilac

1.14. Stručni saradnik za poreske obveznike,
Područna jedinica Prijedor, Područni centar Prijedor 1 izvršilac

1.15. Stručni saradnik za poreske obveznike,
Područna jedinica Vlasenica, Područni centar Zvornik 1 izvršilac

1.16. Viši stručni saradnik za naplatu i usluge,
Odjeljenje naplate za preduzetnike i fizička lica,
Područni centar Trebinje 1 izvršilac

1.17. Stručni saradnik za poreske obveznike,
Područna jedinica Trebinje, Područni centar Trebinje 1 izvršilac

2 Republička uprava za inspekcijske poslove

2.1. Urbanističko-građevinski inspektor,

Sektor urbanističko-građevinske i ekološke inspekcije,
Odjeljenje Bijeljina 1 izvršilac

II Opis poslova

Za radno mjesto označeno pod brojem: 1.1.

Kontinuirano prati redovnost i tačnost u prijavljivanju i plaćanju poreskih obaveza za poreske obveznike za koje je zadužen, opominje poreske obveznike o neplaćenim dospjelim poreskim obavezama, prati naplatu po izdatim opomenama, obrađuje zahtjeve o povratu i preknjižavanju, izvršava rješenja za koje je nadležan, usaglašava poreske evidencije sa knjigovodstvom poreskog obveznika, izrađuje poreska uvjerenja i druge potvrde za zadužene poreske obveznike, dostavlja podatke po zahtjevu nadležnih organa, organizacija, institucija i drugih organizacionih dijelova PURS, utvrđuje zastaru i nesolventnost po službenoj dužnosti ili po zahtjevu obveznika, obrađuje zahtjeve za odgođeno plaćanje poreskih obaveza, prati naplatu i preduzima druge radnje vezane za odgođeno plaćanje, preduzima kancelarijske mjere prinudne naplate za prijavljene i utvrđene obaveze koje nisu plaćene u ostavljenom roku, učestvuje u radu tima za prinudnu naplatu po nalogu načelnika, obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

Status i kategorija radnog mjesta: državni službenik VI kategorije

Za radno mjesto označeno pod brojem: 1.2.

Vodi najsloženije postupke povrata i preknjižavanja poreza, izrađuje rješenja i evidentira obaveze za plaćanje poreza, kazni, taksi i ostalih naknada po zahtjevima drugih organa, kontinuirano prati plaćanje po izdatim rješenjima, prati naplatu i preduzima druge radnje vezane za odgođeno plaćanje, preduzima kancelarijske mjere prinudne naplate po donesenim rješenjima i računima poreza na nepokretnosti koji nisu plaćeni u ostavljenom roku, učestvuje u radu tima za prinudnu naplatu, obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

Status i kategorija radnog mjesta: državni službenik VI kategorije

Politika

VUKOVIĆ preuzeo MANDAT: ”Nije me izabrao CIK već poslanici u NS Republike Srpske”

“Nije me izabrao CIK, nego dvanaest poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a CIK mi je dodijelio uvjerenje, isto kao što je dodijelio i Špiriću, Noviću, Kovačeviću i Neškoviću”, poručio je danas za N1 delegat u Klubu Srba (PDP) u Domu naroda PS BiH.

“Za delegata sam izabran kao svaki drugi, u NSRS, s tom razlikom što je meni već godinu i po bio ukraden mandat od strane ove vlasti. Ostaje mrlja i to što je još u petak objavljena odluka Službenom glasniku u 9 časova, a istog dana je održana sjednica Doma naroda BiH u 11 časova bez mog prisustva, iako sam praktično već bio delegat”, kaže Vuković.

Naveo je i da su optužbe iz SNSD da je opozicija bliska CIK i međunarodnoj zajednici obična glupost i podsjetio da je upravo CIK donio odluku da se mandat predsjednika Republike Srpske dodijeli Miloradu Dodiku bez ponovljenih izbora, a nakon epske krađe, što je međunarodna zajednica pozdravila i još pozvala na što brže formiranje vlasti.

Nastavi čitati

Politika

Petronijević najavio da slijedi „RASPAKIVANJE“ Kristijana Šmita pred SUDOM BIH

Član advokatskog tima predsjednika Republike Srpske Goran Petronijević najavio je da pred Sudom BiH slijedi “raspakivanje” Kristijana Šmita i da se nada da će do kraja ove godine o njegovom satusu raspravljaljti i Savjet bezbjednosti UN.

Petronijević je istakao da je u javnosti otvoreno pitanje međunarodno-pravnog statusa Šmita i da više ne postoji nijedna dilema da on krši međunarodno pravo i da to vodi ka krivičnoj odgovornosti, jer to radi svjesno.

– Takva vrsta kršenja međunarodnog prava mora da se nađe na sednici Saveta bezbednosti UN – rekao je za “Večernje novosti” Petronijević, koji je dio advokatskog tima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kome se u Sarajevu sudi za navodno nepoštovanje Šmitovih odluka.

On je naveo da će na sljedećem, ali i na svim ostalim ročištima u procesu protiv predsjednika Republike Srpske pred Sudom BiH u Sarajevu biti prezentovani dokazi da Šmit nije izabran po predviđenoj proceduri i da će kroz iznošenje dokaza biti objašnjeno da Šmit ne može da nameće zakone, što uporno radi.

Prema porcedurama, zakone donosi parlament BiH, a Šmit ima takozvana bonska ovlaštenja, kojima može da prijeti sankcijama, ucjenjuje političare da donesu određene propise, ali ne može da napiše zakon i objavi ga na svojoj internet stranici i očekuje primjenu.

Petronijević je rekao da je “raspakivanje” postalo noćna mora za Šmita, Tužilaštvo, Sud BiH i američkog ambasadora u Sarajevu Majkla Marfija.

Petronijević je ukazao da je suđenje Dodiku dovelo do toga da i cijela međunarodna zajednica sada priča o nelegalnim potezima nelegalnog i nelegitimnog visokog predstavnika.

On je rekao da će se, zbog svih nelegitimnih poteza Šmita, njime pozabaviti i Njemačka, jer se sve češće iz ove zemlje raspituju o njegovoj djelovanju jer i tamo vide da je riječ o kršenju međunarodnog prava.

Takođe je ukazao i da se Sud i Tužilaštvo BiH, kad god se na ročištu pomene Šmit, sklupčaju kao jež.

– Ovaj proces je apsolutna greška i ubeđen sam da bi Šmit i razni njegovi sateliti, poput pravosuđa BiH i američke Ambasade sada najviše voleli da do njega nije ni došlo – ocijenio je Petronijević i dodao Sud BiH toliko želi da zaštiti Šmita da sebi „zabija autogolove na svakim ročištu“.

Podsjetio je da je sudija Sena Uzunović na posljednjem ročištu zloupotrijebila dokument Ministarstva spoljnih poslova, koji je stigao u sud “ispod žita”, a ne zvanično, gdje ovo ministarstvo daje legitimitet Šmitu, čime preuzima ingerencije Savjeta bezbjednosti UN.

Nastavi čitati

Uncategorized

PODIJELILA OPOZICIJU, POMOGLA ĐAJIĆU Koja je uloga Trivićeve na predstojećim izborima?

Od same najave osnivanja Narodnog fronta nema opozicionara i političkog analitičara koji su smatrali da opozicija još jednom strankom može biti jača.

Neki su smatrali da tu nema novih glasova opoziciji, već samo preraspodjela, dok su drugi govorili da usitnjavanje nikom nije ništa dobro donijelo. Sve u svemu, svima je jasno da NF nije nastao da pomogne opoziciji, više da im se na neki način osveti.

Jelena Trivić svoju mržnju prema Drašku Stanivukoviću nije mogla da krije, uz mnoge ružne riječi napustila je PDP, stranku koja joj je dala, ako mnoge pitate i više nego što zaslužuje.

Kompenzaciski mandat u NSRS, zantim i kandidaturu za predsjednika RS ispred mnogih članova koji su ovoj partiji mnogo duže od nje. Kada je izgubila, krivi su joj bili PDP i Stanivuković iako je u kampanji o njima imala samo riječi hvale.

Ljuta i ogorčena Trivićeva sahranila je svoju karijeru kada je na Trgu Krajine slavila pobjedu koje nije bilo, ali ipak, odlučila je da se vrati, sudeći po svemu zbog osvete onima koje je krivila za svoj poraz.

Mjesecima krije porijeklo novca

Trivićeva je osnovala novu stranku, iako postoji vise od godinu dana niko ne zna kako se finansira, ko plaća kancelarije, radnike, fotografe, vozača ali i novi automobil. Trivićeva dobija 50.000 KM mjesečno ali ni CIK-u ni građanima ne prijavljuje od koga.

Sa druge strane na sav glas priča o tajkunima, privrednicima i ostalima koji po njenom mišljenju ne rade za dobrobit Banjaluke.

Jelena Trivić prvo je poljuljala PDP, odvela sa sobom dva odbrinka, nekoliko aktivista, i svoje medijske nastupe iskorištavala iskuljučivo da napada Stanivukovića i Borenovića.

Ipak, činjenica da za njom nisu pošli funkcioneri koji nisu u dobrim odnosima sa Stanivukovićem puno govori o tome šta o njoj misli članstvo ove stranke.

Podijela SDS u Banjaluci

Nakon toga, Trivićeva je udarila na SDS. Prvo je sebi privukla Ljubišu Petrovića koji je po Bijeljini vrbovao članove PDP i SDS da pređu u Narodni front, a zatim i za nju radio na štetu vlastite partije. Podijelila je SDS u Banjaluci, jer je sjednicu GrO SDS Banjaluka organizovana na brzinu i polutajno kako bi mogli doći samo članovi koji podržavaju nju. Nakon podrške, počelo je pucanje ionako oalabljenog SDS u Banjaluci koji je sada podijeljen na dva dijela. Njoj ni to nije bio problem, nastavila je dalje.

Koga Banjaluka zove?

Podršku koju je dobila od pokreta Banjaluka zove, takođe je napravila problem i podijelila listu s obzirom da dobar broj kandidata ove liste javno podržava Davora Dragičevića. Imajući ovo u vidu, jasno je da ni ova podrška nije jedinstvena i da je listi donijela više problema nego koristi. Davor Dragičević je nedavno javno napisao kritike na račun Trivićeve uz poruku “Nikog Banjaluka ne zove”.

Vukanović podrška Trivićevoj, pohvale Šobotu?

Nakon svih ružnih riječi koje je o njoj izgovorio lider Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović zvanično je podržao Trivićevu, ali ni sam nije imao riječi hvale za nju, već otvoreno rekao da je ona najdalje od Dodika, a kontradiktorno toj izjavi rekao i da je Šobot dobar kandidat.

Svima je jasno da je ova “podrška” kazna Stanivukoviću i da Trivićevoj ne može donijeti ništa, pogotovo jer je Vukanović nekoliko puta rekao šta misli o njoj, a poznat je kao neko ko ne mijenja mišljenje tako lako.

Na pres konfereniciji na kojoj joj je podrška objavljena nije se pojavio Vukanović, kao ni Miličević kada je objavljena podrška SDS.

Kome sve ovo odgovara?

Jano je da opo0zicija podijeljenja i usitnjena od Jelene Trivić neće imati nikakve koristi. Koristi isklkjučivo ima Milorad Dodik, jer se Trivićeva više uopšte ne bavi njim, nego isključivo PDP posebno Stanivukovićem.

Ipak, kao sedmica na lotu, Trivićeva je najviše usrećila lidera banjalučkog SNSD, Vladu Đajića, koji ima novog saborca u borbi protiv aktuelnog gradonačelnika. Đajić ne krije da postoji saradnja, nekoliko puta je i javnom prokomentarisao “radi za Jelenu”.

 

Nastavi čitati

Aktuelno