Connect with us

Banjaluka

ĐORĐE ĐOKOVIĆ: Banjaluka će biti sjajan domaćin „Srbija opena“

Direktor turnira Srbija open Đorđe Đoković je potvrdio da radovi na kompleksu kod banjalučkog parka Mladen Stojanović teku zadovoljavajućom dinamikom i da vjeruje da će sve biti spremno za teniski spektakl koji će biti održan od 16. do 23. aprila.

Mnogo građevinskih kompanija i radnika svakodnevno bije trku sa vremenom, a nešto manje od dva mjeseca do početka turnira iz ATP serije 250 naziru se konture terena koji će imati 5.000 sjedećih mjesta.

– Evo upravo se vozim ka Banjaluci. Dobro za sada sve ide, bože zdravlja, biće sve kako treba. Dinamika radova je dobra, pa iako je vremena sve manje ubijeđen sam da ćemo stići sve i da ćemo Banjaluka biti sjajan domaćin – naglasio je Đoković.

U javnosti se mnogo spekuliše o igračima koji bi trebalo da dođu u najveći grad Srpske. Ipak, za detalje ćemo morati da sačekamo još neko vrijeme, prenosi Srpskainfo.

– Planirali smo da iduće sedmice održimo konferenciju za medije na kojoj ćemo reći dosta detalja u vezi sa svim oko turnira – naglasio je Đoković.

Turnir Srbija open za ovu godinu je premješten iz Beograda u Banjaluku, a ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti prvi nosilac biće najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Banjaluka

PONOVO „KINO NA OTVORENOM“! Ovaj put UŽIVANJE uz film „Jorgovani“

Turistička organizacija grada Banje Luke za sve sugrađane, ali i turiste, prirediće ponovo popularno „Kino na otvorenom“ u utorak, 23. jula od 21.00 čas, na platou ispred tvrđave Kastel.

-Ljubitelji filma, pozivamo vas na još jedno nezaboravno filmsko veče pod zvjezdanim nebom. Ponesite dekice, dobro raspoloženje, povedite društvo i uživajte u projekciji filma „Jorgovani“. Ovaj jedinstveni događaj pruža savršenu priliku da uživate u filmu na otvorenom, okruženi istorijskim zidinama i prirodnim ljepotama tvrđave Kastel – navedeno je iz Turističke organizacije Grada.

Dodaju i to kako je ulaz slobodan za sve posjetioce.

Događaj „Kino na otvorenom“ već postaje prepoznatljiv događaj u našem gradu, te svake put privuče veliki broj ljudi.

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVA POZORNICA Stanivuković prisustvovao „PETROVDANSKOM SABORU“ u Potkozarju

Gradonačelnik, Draško Stanivuković prisustvovao je „Petrovdanskom saboru“, koji se već peti put održava u Potkozarju.

Kako je tom prilikom poručio gradonačelnik, ove godine ova manifestacije se održava na novoj pozornici, a baš kao i prethodne godine i ove godine je okupila veliki broj ljubitelj folklora i čuvara tradicije i običaja iz svih krajeva.

-Peti “Petrovdanski sabor” u Potkozarju ove godine se održava na novoj pozornici koja predstavlja simbol naše posvećenosti očuvanju kulture i tradicije. Zahvaljujući predanom radu KUD-a “Potkozarje”, ova manifestacija iz godine u godinu okuplja veliki broj ljubitelja folklora i tradicije iz svih krajeva – kazao je gradonačelnik.

Poručio je i to kako je i ove godine u Banju Luku došao veliki broj prijatelja iz kulturno – umjetničkih društava, na šta naš grad može da bude ponosan.

-Ove godine imamo čast da ugostimo prijatelje iz Srbije, Makedonije, kao i naša lokalna društva, čime dodatno jačamo naše kulturne veze i prijateljstva. Čestitam predsjedniku KUD-a Potkozarje Dejanu Hanaku i svim članovima na odličnoj organizaciji – naglasio je Stanivuković.

Poručio je i to kako ovo društvo uvijek može da računa na snažnu podršku Banje Luke.

Nastavi čitati

Banjaluka

RADOVI NAPREDUJU PREDVIĐENOM DINAMIKOM: Banja Luka će uskoro dobiti pet novih oaza za uživanje

Banja Luka će uskoro dobiti pet novih parkova, a radovi na ovim lokacijama odvijaju se predviđenom dinimikom.

Naime, radovi napreduju kako na velikom gradskom parku kod TC “Delta”, tako i u ”Parku knjige” između Narodnog pozorišta Republike Srpske i “Kuće Milanovića”, ali i Parku oslobođenja – posvećenog Banjalučkom veleizdajničkom procesu na lokaciji nekadašnjeg kina “Kozara”.

Takođe, napreduje i izgradnja parka posvećenog Tvrtku I Kotromaniću na lokaciji nove najveće kružne raskrsnice u gradu, dok su u toku i radovi na izgradnji Ćiriličnog parka na “Kupusištu”.

Uz pet novih oaza naš grad će osim novih sadržaja dobiti i jedan potpuno novi izgled.

 

Nastavi čitati

Aktuelno