Connect with us

Politika

DRINIĆ DIREKTAN “Ne LAJE VUKANOVIĆ radi sela, nego RADI SEBE”

Vukanovićeve uvrede kao i svojatanja Njegoša su groteskne.
Ovako objašnjava najnovije napade Nebojše Vukanovića poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Drinić.
– Vukanović je svjestan sopstvene nemoći. Ako nije tako neka se kandiduje za gradonačelnika Trebinja i pobijedi, pa neka kaže da to nije ništa. Budući da je njegova snaga minorna, a to najbolje pokazuje protest u Trebinju na kojem je mukom skupio 160 ljudi, on to nikad neće uraditi, ističe Drinić.
Dodaje da su Vukanovićevi motivi nečasni jer gleda samo sebe, a ne širu sliku tj.da najviše odmaže opoziciji.
– Vukanović blaćenjem, neistinama i malicioznim izjavama ustvari, pomaže Dodiku protiv kojeg se navodno bori. Njegove napade najbolje objašnjava narodna izreka: ” Ne laje pas radi sela, nego sebe radi”.U laži je plitko dno i Vukanović ni sam ne vjeruje u ono što navodi da sam bio aktivista SNSD-a. Za mene je porodica svetinja i nikad ničijeg člana porodice ne spominjem, a on mog brata razvlači po svojim prljavim tekstovima. To neka mu služi na čast, naveo je Drinić ističući da je Vukanović posljednji koji treba da se poziva na pravdu.
Dodaje da je krajnje vrijeme da Vukanović otvori karte i javno prizna za koga radi.
– Neka nam Vukanović u svom stilu, na grub, sirov i nekulturan način (drugačije ne zna) kaže koji investitori ga plaćaju, jer i “vrapci znaju” zašto na javnim raspravama uvijek proziva jedne te iste, zaključio je Drinić.

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Včuić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

“Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada”, naveo je Vučić.

On je dodao da su mu Bilećani, “hercegovački rječiti i otvoreni”, govorili o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

“Srbija će pomoći i njima, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo. Neizmerno zahvalan na toplom dočeku i ogromnoj ljubavi koju su pokazali prema Srbiji”, naveo je Vučić na “Instagramu”.

Doik, Vučić i premijer Republike Srpske Radovan Višković jutros su u Bileći razogovarali sa načelnikom opštine Veselinom Vujovićem.

Zvaničnike Republike Srpske i Srbije po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i djeca iz vrtića “Budćnost” obučena u narodne nošnje.

Dodik, Vučić i Višković danas će boraviti u Mostaru gdje će prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede.

Vučić od juče poslije podne boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH.

Nastavi čitati

Politika

LAJČAK NAKON RAZGOVORA SA DODIKOM “Treba iskoristiti trenutak i staviti BiH NA PRVO MJESTO”

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Mostaru naglasio da lokalni akteri moraju da stave BiH na prvo mjesto.

“Tokom boravka u BiH razgovarao sam sa Miloradom Dodikom o njegovom viđenju trenutne situacije. Naglasio sam jedinstven pozitivan momenat u EU i da lokalni akteri moraju da doprinesu maksimalno da se iskoristi ovaj trenutak i da se BiH stavi na prvo mjesto”, naveo je Lajčak na platformi “X”.

Lajčak je naveo da je razgovarao i sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

“Razgovor sa Čovićem bio je uviđajan, pričali smo o potrebi da se ubrza integracija BiH u Evropsku uniju. Uvjeren sam da preostali izazovi mogu da se prevaziđu”, napisao je Lajčak.

Nastavi čitati

Politika

Vučić danas u Bileći sa rukovodstvom RS: “ČUO SAM DA TAMO IMA PROBLEMA”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće danas Bileću i razgovarati sa rukovodstvom te opštine.

Posjeta je najavljena za 8.30 časova.

Predsjednik Srbije juče u Mostaru je najavio da će posjetiti Bileću uz komentar da je “čuo da tamo ima problema”.

Bileća ima problema sa finansijskim dugovima i pretpostavlja će da će predsjednik Srbije pokušati bar djelimično da pomogne u rješavanju tog problema.

Nastavi čitati

Aktuelno