Connect with us

Region

ESKOBAR UPOZORIO “Crna Gora blizu institucionalnog kolapsa”

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar ocijenio je da je Crna Gora u dubokoj krizi i blizu institucionalnog kolapsa.

Eskobar je upozorio na “mnogo mogućih posljedica” ako Crna Gora ne riješi višemjesečnu duboku političku i institucionalnu krizu.

Podsjetivši da na proljeće ističe mandat predsjedniku Milu Đukanoviću, Eskobar ukazuje da se može dogoditi da Crna Gora ne bude imala predsjednika da povjeri mandat, da nema vladu, niti Ustavni sud da odobri sve odluke i potvrdi rezultate izbora.

On je ponovio da je glavni zadatak da se odmah popune upražnjena mjesta u Ustavnom sudu, a zatim da se ide na izbore.

Pozivajući se na mišljenje Venecijanske komisije, Eskobar je poručio da je “veoma opasna bilo kakva pomisao da se Ustav mijenja prostom većinom”.

“Već smo rekli da nismo sigurni da bi to bila ustavno validna vlada i da bi mogli da se oslonimo na odluke takve vlade. Ohrabrili smo ih da to ne rade”, rekao je Eskobar za “Glas Amerike”.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno