Connect with us

Region

FILMSKA OTMICA U BEOGRADU: Elektrošokerom napao prodavca, pa od oca tražio 33.000 evra

Policiji je prijavljeno da je u kineskom supermarketu na Novom Beogradu, NN muškarac kineske nacionalnosti elektrošokerom i nožem napao prodavca.

Napadač je prodavca spustio u prizemni deo objekta, gdje ga je vezao za stolicu i tražio novac da bi ga pustio.

Zatočeni prodavac koji je poreklom iz Kine, ali ima i holandski pasoš, je telefonom kontaktirao svog oca koji je vlasnik supermarketa.

Otmičar je od oca otetog muškarca tražio 33.000 evra da bi mu pustio sina, nakon čega je otac elektronski uplatio 15.000 evra. Nakon toga, otmičar je od prodavca uzeo 80.000 dinara i demolirao risiver koji je odnio.

Na pultu je ostavio dvije flašice sa benzinom, uz prijetnju da će zapaliti objekat.

Kako se saznaje, otmičar je pobjegao, a prodavac se poslije izvjesnog vremena sam oslobodio i pozvao policiju. Tužilac je kvalifikovao događaj kao krivično djelo – otmica.

Za Kinezom je raspisana potraga. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, policijske stanice Novi Beograd su operativnim radom za samo nekoliko sati identifikovali izvršioca i raspisali potragu za kineskim državljaninom Li Wenshuang (51).

Ispostavilo se da on koristi falsifikovanu kinesku ličnu kartu na tuđe ime.

Region

Pokušao da pomogne nepoznatoj ženi pa upao u šaht, spasavalo ga devet vatrogasaca

Jedan Splićanin povrijeđen je kada je upao u šaht pokušavajući da dohvati ključeve automobila koji su nepoznatoj ženi upali u šaht, a u njegovom spasavanju učestvovalo je devet vatrogasaca.
Čovjek koji je u petak bio u smjeni na svom radnom mjestu pokušao je pomogne ženi i dohvati joj ključeve koji su upali u šaht, ali u trenutku neopreznosti okliznuo se sa metalnih merdevina i pao u šaht dubok oko dva metra, prenosi portal Indeks.Na intervenciju su zatim pozvani vatrogasci koji su došli na lice mjesta i izvadili muškarca iz šahta.

-U intervenciji su učestvovala devetorica vatrogasaca s dva vozila – saopštili su zvaničnici splitske vatrogasne službe i potvrdili da je čovek sa prelomom ruke prevezen u bolnicu.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Region

Pjesmom „Ovo je Srbija“, završen skup „Srbija nade“ (VIDEO)

Skup „Srbija nade“ završen je večeras ispred Skupštine Srbije oko 20.30 sati pesmom „Ovo je Srbija“ i govorom predsednika Aleksandra Vučića.
Vučić je zahvalio građanima koji su došli u velikom broju iz svih dijelova zemlje.Rekao je i da je ponosan što nijednog incidenta nije bilo, što su došli ljudi da odaju pijetet i pokažu vjeru i ljubav prema Srbiji.

Skup je počeo intoniranjem himne Bože pravd nešto poslije 19.00 časova, a građani su ispunili prostor ispred Doma narodne skupštine, Pionirskog parka i okolnih ulica.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Region

Slavili maturu, pa zapalili barku (VIDEO)

Tokom maturske povorke u Dubrovniku neko je ispalio signalnu raketu koja je potom pala na jednu barku u staroj gradskoj luci, javlja “Index”.

To je izazvalo požar na barci, kojoj je neko brzo pristupio drugim plovilom i ugasio ga.

Snimak nadzorne kamere koja prikazuje šta se tačno dogodilo širi se društvenim mrežama, pogledajte ga ispod.

Nastavi čitati

Aktuleno