Connect with us

Hronika

Fotografije automobila – strahota nesreće

Automobili iz saobraćajne nesreće u kojoj su poginule četiri osobe na magistralnoj cesti M-17 kod Mostara potpuno su smrskani i dovezeni u krug MUP-a HNК.

Nad njima će se raditi detaljna vještačenje u cilju rasvjetljavanja stravične nesreće. Кako je za Кlix.ba kazala dežurna tužiteljica ovo je najteži slučaj koji je do sada radila, te su poduzete sve mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stravične nesreće.

“Četiri osobe su smrtno stradale i više njih je zadobilo povrede različitih kategorija. Radiće se obdukcija tijela, vještačenje svih vozila i tužilaštvo će poduzeti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom kako bi se slučaj rasvijetlio”, kazala tužiteljica i naglasila kako će istraga trajati danima.

Podsjetimo da su četiri osobe smrtno stradale među kojima je jedno dijete, a još četiri osobe su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20 sati na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala.

Poginuli su B. К. (35), M.К. (34) i R. К. (9) koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic te M. P. (46) iz automobila BMW X5. Svi su s područja Mostara i okolice.

Stradali iz automobila Renault su članovi porodice, a radi se o bračnom paru i djetetu. U automobilu s njima je bila i trogodišnja djevojčica koja je noćas hitno operirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i trenutno je u Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intezivno liječenje (JIL).

Teške tjelesne povrede su zadobile osobe i iz druga dva automobila, marke BMW i Mercedes.

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen.

(Klix/Foto: Klix)

Hronika

PRAVA DRAMA U BANJALUCI! Osumnjičeni pustio psa na policajce, ONI ZAPUCALI

Policija je u okviru akcije “Eskadron” uhapsila 19 osoba iz Banjaluke zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika i zaplijenila oko 900 grama kokaina i 1.1 kg marihuane te 35.000 KM.

Ovo je na konferenciji za novinare rekao Đurica Vukelić, načelnik Policijske uprave Banjaluka koji je naveo inicijale uhapšenih. Uhapšeni su V.M, B.Đ, A.Ć, D.P, M.L, G.S, S.S, M.Ć, V.M, M.T, M.B, D.J, D.P, A.R, B.M, A.P, Z.V, Z.B i M.R.
Istakao je da se za dva lica traga, dok je R.P. iz Banjaluke u pritvoru. Jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice lakše povrijeđen.

– Jedan od osumnjičenih je pustio psa kane korso na policiju. Tom prilikom policajci su upotrijebili oružje da se odbrane i došlo je do rikošeta i ranjen je lakše jedan pripadnik SAJ-a – rekao je Vukelić i dodao da je u toku ispitivanje osumnjičenih.
Vukelić je rekao da su osumnjičeni narkotike prodavali na teritoriji Banjaluke.

Nezavisne

Nastavi čitati

Hronika

KATARINA TRIVIĆ ispraćena na vječni počinak uz pjesmu “The Winner Takes It All”

Uz pjesmu “The Winner Takes It All”, nepreglednu kolonu hiljada ljudi i rijeku suza na vječni počinak danas je ispraćena Katarina Trivić, banjalučka heroina koja je godinama vodila bitku sa opakom bolešću. Ispraćena je na mjesto gdje ništa ne boli.

Bila je sinonim za hrabrost i borbu. Svojim objavama hrabrila je druge i bila inspiracija svima koji se bore da ne odustaju u svojim bitkama. O borbi sa bolešću je govorila iskreno i otvoreno. Željele je pomoći drugima i biti podrška svima.

Njena prerana smrt pogodila je sve, a brojni građani, kao i udruženja i institucije proteklih dana su se opraštali od Kaće kako su je svi od milja i zvali. Njenoj sahrani su zajedno sa porodicom, prijateljima i poznanicima prisustvovali i predstavnici raznih sfera društva, među njima i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Od Katarine se emotivnim pismom oprostila i njena kuma Nataša Tešanović ističući da je Kaća bila posebna.

– Sebe bolesnu je otkrila i izložila svijetu. Utješila, ohrabrila, nadahnula. Bila je posebna jer nije odustajala, jer je širila ljubav. Jer se javljala svima koji su imali slične muke. Jer ih je bodrila i snažila. Jer je sve nas uvjerila da smo posebni. I da je život poseban. Ne, Kaća nije umrla. Anđeli ne umiru. Samo se spuste među nas, ispune svoju misiju, namuče se, istrpe, da bi nama bilo lakše, da bismo naučili, da bismo postali bolji. Kumče moje, ptico slobodna i veličanstvena, anđele, putuj u nebo. Odmori se. I hvala ti – napisala je Tešanovićeva.

Od Katarine su se oprostili i učenici i profesori banjalučke Gimnazije u kojoj je Kaća provela svoje srednjoškolske dane.

– Tvoja ljubav prelazila je sve granice. Tvoj osmijeh odbijao je svaku tamu. Tvoja snaga i volja za životom svima nama bile su vjetar u leđa, iako bi mnogi rekli da je trebalo biti suprotno. Zračila si dobrotom i radošću. I ne znamo zašto pišemo u prošlom vremenu. To je pogrešno, jer si tu. Osjećamo te. Znamo da nisi otišla i da nikada nećeš. Čuvaj nas. I mi ćemo čuvati tebe. Sada si tamo gdje bolest ne postoji. Ništa te ne boli. Mirna si – napisali su oni.

Emotivnom porukom su se oprostili i iz Teniskog saveza BiH.

– Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života – napisali su iz Teniskog saveza BiH.

Njena priča je osvojila region kada je putem svojih društvenih mreža izašla u javnost i istakla da je potrebno da ide na transplantaciju matičnih ćelija, ali da nema srodnog donora.

Tada je rekla da mnoge države regije imaju banke matičnih ćelija, ali da Bosna i Hercegovina nema, nakon čega se u Republici Srpskoj krenulo s procesom osnivanja takve banke.

Katarina je ujedinila ljude i pokrenula sistem, a na društvu je ostala obaveza da banka matičnih ćelija postane stvarnost, a ne da ostane samo ideja.

Nezavisne

Nastavi čitati

Hronika

POVRIJEĐENA DVA PJEŠAKA: Oglasila se policija o nesreći u Banjaluci

Dva pješaka povrijeđena su nakon što ih je udarilo vozilo na Bulevaru Stepe Stepanovića, potvrđeno je u policiji za “Glas Srpske”.

Kako su nam rekli u Policijskoj upravi Banjaluka nesreća se desila danas u 12.05 časova.

– U nezgodi je učestvovalo poutničko vozilo i dva pješaka, koja su zadobila tjelesne povrede. U toku je uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode. Saobracaj se odvija neizmjenicnim propustanjem.

Nastavi čitati

Aktuelno