Connect with us

Banjaluka

GP „JAZAVAC“: Bogat repertoar i u februaru

Tokom februara za sve ljubitelje pozorišta, Gradsko pozorište „Jazavac“ je pripremilo izuzetno bogat i interesantan repertoar, u kojem će zasigurno uživati svi.

Dobro poznata predstava „Celo telo tu me boli“ pred publikom će biti izvedena već u petak, 2. februara sa početkom u 20.00 časova, dok je nedjelja 4. februar u istom terminu rezervisan za predstavu „Šećer je sitan, osim kada je kocka“.

Predstava „Pidžama za šestoro“ biće odigrana u utorak, 6. feburara, dok će naši najmlađi sugrađani u predstavi „Put po svijetu na trotinetu“ moći da uživaju u petak 9. februara od 18.00 časova.

Pored navedenih komada, ljubitelji pozorišta će moži da uživaju i u predstavama „Kroz život sa Veljom“, „Istina“, „Bog masakra“ i mnogim drugim predstavama, a iz GP „Jazavc“ poručuju da će ulaznica za sve predstave biti 5 KM.

-Kao i svake godine, odlučili smo da se zahvalimo našoj publici na sjajnoj posjeti tokom prethodne godine pa se ulaznice za predstave koje su na repertoaru u mjesecu februaru prodaju uz popust, tako da će ulaznica za bilo koju predstavu koštati 5 KM. Zahvalni smo svim Banjalučanima, ali i gostima našeg grada koji su naša publika, dio našeg pozorišta i koji prate naše predstave ili na bilo koji drugi način podržavaju naš rad  naveli su iz GP „Jazavac“, te dodali kako će se truditi da Jazavac i dalje bude mjesto gdje sve zainteresovane čekaju dobri ljudi i dobre predstave.

Kompletan repertoar za februar možete da pogledate OVDJE.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Banjaluka

Rijekom Crkvenom u Banjaluci teče motorno ulje, INSPEKCIJA NA TERENU

Motorno ulje koje koje danas teče rijekom Crkvenom u Banjaluci uznemirila je građane, koji su odmah reagovali te snimili i prijavili šta se dešava.

Kako su prenijeli mediji, i nekoliko stotina litara prerađenog motornog ulja teče Crkvenom prema Vrbasu.

Da je sve prijavljeno nadležnima, potvrđeno je “Nezavisnim” iz banjalučke Gradske uprave.

“Vodna inspekcija je izašla na teren po prijavi kako bi provjerili o čemu se radi”, navode iz GU Banjaluka.

Naknadno će biti dostupno više informacija

Nastavi čitati

Aktuelno