Connect with us

Banjaluka

GRAD POKRENUO OBNOVU: Tereni kod “K4” dobijaju novo ruho

Na radost mnogobrojnih rekreativaca i sportista, u toku je obnova sportskih terena kod “K4” koji će uskoro biti u novom ruhu.

Naime, ovo su peti po redu sportski tereni čiju obnovu je pokrenuo grad Banjaluka u proteklom periodu. Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, ovi sportski tereni su od izuzetnog značaja za grad, zbog čega se i pristupilo realizaciji ovog projekta.

– Gotovo da nema nijedne osobe koja je odrasla i živjela u Banjaluci, a da nije provela neko vrijeme na kultnim sportskim terenima kod “K4”, što je svakako dovoljan razlog da smo kao grad prepoznali potrebu da uredimo i ovaj prostor – poručio je Stanivuković.

Istakao je da će na ovoj lokaciji biti urađena potpuna rekonstrukcija svih terena, ali i pomoćnih objekata.

– Ovdje ćemo dobiti nove sportske terene sa kvalitetnom podlogom, novim koševima, mrežama za odbojku i novim golovima. Uz to, saniraćemo tribine, nadstrešnice, pomoćne objekte, sanirati ogradu i obnoviti kompletan mobilijar – rekao je gradonačelnik te naglasio da će radovi biti završeni u drugoj polovini oktobra.

Kako je istakao, to što je obnova igrališta amandman odbornika skupštinske većine samo je potvrda da gradska administracija prepozna i uvijek uvaži dobre projekte.

– Kada je nešto dobro, mi to zaista uvažavamo, a projekat obnove ovih sportskih terena kod “K4” jedan je od tih. Sredstva koja su predviđena budžetom manja su od onih koja ćemo uložiti i na tender se nisu prijavili izvođači spremni da obnovu završe za 150.000 KM, zbog čega smo morali povećati iznos na 210.000 KM – zaključio je on.

Direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” i odbornik u Skupštini grada Dragoslav Topić istakao je da mu je žao što i ranije nije pokrenuta inicijativa za sanaciju ovih terena.

– Nadam se da će radovi biti završeni u predviđenom roku i na način koji je predviđen tenderskom dokumentacijom – rekao je on.

Stanivuković

Planovi

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Nikola Šobot izrazio je veliko zadovoljstvo što će tereni kod Studentskog centra “Nikola Tesla” biti obnovljeni.

– Nama su ovi sportski tereni od izuzetnog značaja za brojne aktivnosti koje tu sprovodimo. Očekujemo da će obnova biti okončana u predviđenom roku, jer imamo plan za održavanje brojnih aktivnosti – rekao je Šobot.

Banjaluka

VAŽAN KORAK KA RASTEREĆENJU SAOBRAĆAJA: U funkciji novi pametni semafor na raskrsnici kod Narodnog pozorišta

U funkciji je novi pametni semafor na raskrsnici između Ulice Kralja Petra I Karađorđevića i Aleje Svetog Save .

Potvrdio je ovo i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je izrazio zadovoljstvo što su prvi pametni semafori pušteni u rad!

-U sklopu projekta jednosmjernog saobraćaja u užem centru našeg grada implementirali smo pametne semafore na dvije najvažnije raskrsnice koji će svoj rad prilagođavati trenutnom opterećenju saobraćaja – istakao je gradonačelnik.

Kako je kazao, ovo je pretposlednji važan korak ka rasterećenju i uspostavi koncepta jednosmjernog saobraćaja

-Ostaje nam još najveća kružna raskrsnica, kod “Ekvatora”, a čiji završetak radova očekujemo u toku naredne sedmice. Kada završimo sve radove u sklopu projekta jednosmjernog saobraćaja, tek tada možemo vidjeti puni efekat svim preduzetih mjera – zaključio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM: U Domu omladine okrugli sto na temu „Zloupotreba parking mjesta za osobe sa invaliditetom i moguća rješenja problema“

„Klub Budni“ u saradnji sa Filmskom produkcijom „Budni“, u ponedeljak 4. decembra sa početkom u 14.00 časova u Domu omladine organizovaće okrugli sto na temu „Zloupotreba parking mjesta za osobe sa invaliditetom i moguća rješenja problema“, a povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

-Ovo je tema kojom se Produkcija „Budni“ bavi u razvojnoj fazi dokumentarnog filma rediteljke Jelene Medić, koji sufinansira Audio-vizualni centar Republike Srpske. U okviru ovog projekta, nedavno smo organizovali i fotografsku intervenciju na bilbordima pod nazivom „Jesam li…?“ pod pokroviteljstvom Gradske uprave – navedeno je u saopštenju.

Iskoristili su priliku da pozovu sve zainteresovane da prisustvuju ovom događaju.

-Kako korisnici kolica, i pored svih zalaganja da se urbani prostor prilagodi njima, zbog sveopšte nekulture i dalje ne mogu uvijek nesmetano, samostalno da se kreću, smatramo vrlo važnim da se o ovome što češće govori u javnosti – dodali su iz kluba „Budnih“.

Ovom događaju prisustvovaće i predstavnici Grada.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJLUKA DOBIJA PRAZNIČNI IZGLED: Postavljeno klizalište i velika jelka, u parku kugla za slikanje

Na Trgu se nalazi klizalište sa velikom jelkom u sredini.

Centar Banjaluke polako dobija praznični izgled.

Iako je kiša postala svakodnevnica, Park “Petar Kočić” svakim danom se pomalo ukrašava, a na samom ulazu postavljena je kugla za fotografisanje.

Osim toga tu je tunel sa lampicama i statua ženske figure.

Monitrane su praznične kućice, jelka, kućica Djeda Mraza, kao i dio lampica.

Na Trgu se nalazi klizalište sa velikom jelkom u sredini.

U petak će Zimzobal biti otvoren za sve posjetioce, dok je veliko otvaranje najavljeno za nedjelju.

Organizatori su najavili puštanje lampiona, vile i vilenjake, ali i mnoštvo poklona koje će mališanima donijeti Djed Mraz.

Nastavi čitati

Aktuelno