Connect with us

Banjaluka

GRAD POZVAO RODITELJE da ne potpisuju ugovore sa vrtićem “Zvjezdica”! JELENA GUSLOV SE BOGATI PREKO LEĐA RODITELJA (FOTO, VIDEO)

Grad Banjaluka je odlučan u borbi protiv neopravdanih poskupljenja privatnih vrtića, posebno se osvrćući na vrtić “Zvjezdica”, čiji vlasnik Jelena Guslov koristi resurse grada i subvencije namijenjene djeci za lično bogaćenje. Upravo je Jelena Guslov poslije instrukcija Ljube Ninkovića postala milionerka preko noći.

KO PROFITIRA OD SUBVENCIJA? Bogaćenje vrtića “Zvjezdica” preko LEĐA GRADA! (FOTO)

Gradski menadžer Bojan Kresojević je istakao da je potpuno legitiman potez Grada da izvrši pritisak na pojedine privatne vrtiće koji su neopravdano podigli cijene, obezvrijeđujući na taj način gradske subvencije.

“Potpuno je ispravno da između građana i privatnika biramo građane, da između privatnog kapitala i djece biramo našu djecu. Pripremili smo niz mjera i mehanizama koje ćemo upotrebiti s ciljem spriječavanja neopravdanih podizanja cijena privatnih vrtića,” naglasio je Kresojević.

Grad poziva roditelje da ne potpisuju ugovore sa vrtićem “Zvjezdica”, ističući da ovaj vrtić koristi gradske subvencije za lično bogaćenje. Jelena Guslov, vlasnica vrtića, poznata je po bahatom odnosu prema roditeljima i konkurentskim vrtićima, a često zapošljava osobe koje nisu kvalifikovane za rad kao vaspitači.

Upravo vrtić “Zvjezdica” je iskoristio povećanje subvencija za djecu koja pohađaju privatne vrtiće tako što je podigao svoje cijene za čak 30%. Preciznije, za jedno dijete boravak poskupljuje sa 350 na 450 KM, dok za dvoje djece cijena raste sa 620 na 800 KM. Cjenovnik stupa na snagu 1. jula, pa se traži potpisivanje aneksa ugovora ili ispisivanje djeteta.

Bojan Kresojević je dodatno naglasio da je potpuno neprihvatljivo da predsejdnik Skupštine Grada Ljubo Ninković sada brani neopravdano povećanje cijena privatnih vrtića, smatrajući subvencije kupovinom ljudi – glasova, dok je upravo Ninković davao instrukcije roditeljima koji su subvencije tražili kao i pojedinim vlasnicim vrtića putem viber grupa.

ZAKULISNE RADNJE LJUBE NINKOVIĆA! Evo kako HUŠKA roditelje privatnih vrtića (FOTO)

“Predloženi amandman da se obezbjede sredstva za subvencije, iako je budžet već ranije raspoređen, pokazatelj je kratkoročnih politika, dok su naše politike usmjerene ka tome da se pitanje izjednačavanja cijena privatnih i javnih vrtića trajno riješi,” rekao je Kresojević.

Kresojević je najavio prezentaciju seta mjera i koraka neophodnih za konačno izjednačavanje cijena privatnih i javnih vrtića.

“Imamo mehanizme kojima ćemo zaustaviti ovakve poteze, jer niko ne može biti iznad Grada i 200.000 stanovnika Banjaluke,” zaključio je on.

Danas se na ovu temu oglasio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Banjaluka 24

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno