Connect with us

Region

GRADONAČELNIK PULE donio odluku o izbacivanju narodnjaka! NE ŽELI “SRPSKO SMEĆE”

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić otkazao je koncert na kojem je 25. marta trebalo da nastupe i poznate zvijezde narodne muzike Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš i Zorana Mićanović.

Naime, koncert je organizovala organizacija “Hiljadarka”, koja je, kako se navodi, već dogovorila zakup dvorane, međutim, gradonačelnik je ipak odlučio da sve otkaže.

U međuvremenu je stiglo saopštenje Marija Cindorija, direktora “Hiljadarka projekta”, koje prenosimo u cijelosti.

– Na osnovu mnogobrojnih poziva, jer nam telefoni ne prestaju da zvone, u razgovoru sa advokatom, gospodinom Srđanom Simićem, odlučili smo javno da pošaljemo saopštenje i objasnimo hronologiju slučaja. Ujedno izražavamo neizmjerno žaljenje što jedna vesela i tradicionalna zabavna, estradna priča mora dobiti ovakav epilog, ali radi istinitog informisanja javnosti, ne pada nam napamet da bilo šta krijemo.

Zabavni projekt “Hiljadarka” u oktobru prošle godine potpisao je ugovor i zakupio sportsku dvoranu u Puli za koncert splitskog, hrvatskog pevača Duška Kuliša i njegove prijatelje pod nazivom “Duško Kuliš & gosti”. Napravili smo sve potrebne pripreme, platili dvoranu po ugovoru, potpisali ugovore sa izvođačima, zatražili radne dozvole za goste strance Anu Bekutu i Dragana Kojića Kebu i krenuli u reklamu, sve na isti način kako već godinama radimo po cijeloj Hrvatskoj – piše na početku saopšenja za medije Marijo Cindori, direktor “Hiljadarka projekta”.

– Na dan kad smo Pulu oblijepili plakatima, oko 21 sat naveče, zvao nas je uplašeni direktor pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško i rekao da je upravo dobio poziv od bijesnog gradonačelnika Filipa Zoričića koji mu je doslovno naredio da bez obzira na ugovor, odmah otkaže taj koncert jer gradonačelnik ne želi, citiram, “srpska smeća” u svom gradu.

Mene je poziv zatekao na putu, potpuno šokirao, rekao sam direktoru da ne mogu da vjerujem šta slušam i da molim da me odmah spoji sa gradonačelnikom kako bismo riješili eventualne nesporazume. Nakon što sam dobio direktan broj telefona, kontaktirao sam lično gradonačelnika na mobilni.

Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kim razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati sa gospodinom Zoričićem, ali on je urlao na mene na telefon, vikao i meni da “ne želi srpska smeća u svom gradu” – tvrdi Marijo Cindori.

– Pokušao sam da mu objasnim da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pevač, Dalmatinac, Splićanin, ali kad mi je u jednom trenutku počeo “j*bati srpsku mater” prekinuo sam telefonski razgovor ne želeći uopšte na taj način da komuniciram jer takav prostački način razgovora zaista je ispod svakog nivoa.

Cijeli taj razgovor slušale su četiri osobe na spikerfonu koje su sa mnom bile u restoranu, a koje će isto posvjedočiti na sudu u tužbi koju upravo podiže naš advokat Srđan Simić iz Pule.

Koristim ovu priliku da se još jednom u ime cijelog tima “Hiljadarke” izvinim našoj vjernoj publici koja je kupila kartu jer u ovakvoj atmosferi i pod ovakvim linčom, koncert nažalost ne možemo da održimo. Izražavam veliko i iskreno žaljenje svim građanima Pule koji su nakon jednog problematičnog, poročnog gradonačelnika, sad dobili još goreg gradonačelnika, čovjeka koji iz nama nepoznatog razloga mrzi Srbe i čak Hrvate optužuje da su “srpska smeća” – završava Mario Cindori, direktor “Hiljadarka projekta”.

Nova.rs

Region

Pokušao da pomogne nepoznatoj ženi pa upao u šaht, spasavalo ga devet vatrogasaca

Jedan Splićanin povrijeđen je kada je upao u šaht pokušavajući da dohvati ključeve automobila koji su nepoznatoj ženi upali u šaht, a u njegovom spasavanju učestvovalo je devet vatrogasaca.
Čovjek koji je u petak bio u smjeni na svom radnom mjestu pokušao je pomogne ženi i dohvati joj ključeve koji su upali u šaht, ali u trenutku neopreznosti okliznuo se sa metalnih merdevina i pao u šaht dubok oko dva metra, prenosi portal Indeks.Na intervenciju su zatim pozvani vatrogasci koji su došli na lice mjesta i izvadili muškarca iz šahta.

-U intervenciji su učestvovala devetorica vatrogasaca s dva vozila – saopštili su zvaničnici splitske vatrogasne službe i potvrdili da je čovek sa prelomom ruke prevezen u bolnicu.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Region

Pjesmom „Ovo je Srbija“, završen skup „Srbija nade“ (VIDEO)

Skup „Srbija nade“ završen je večeras ispred Skupštine Srbije oko 20.30 sati pesmom „Ovo je Srbija“ i govorom predsednika Aleksandra Vučića.
Vučić je zahvalio građanima koji su došli u velikom broju iz svih dijelova zemlje.Rekao je i da je ponosan što nijednog incidenta nije bilo, što su došli ljudi da odaju pijetet i pokažu vjeru i ljubav prema Srbiji.

Skup je počeo intoniranjem himne Bože pravd nešto poslije 19.00 časova, a građani su ispunili prostor ispred Doma narodne skupštine, Pionirskog parka i okolnih ulica.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Region

Slavili maturu, pa zapalili barku (VIDEO)

Tokom maturske povorke u Dubrovniku neko je ispalio signalnu raketu koja je potom pala na jednu barku u staroj gradskoj luci, javlja “Index”.

To je izazvalo požar na barci, kojoj je neko brzo pristupio drugim plovilom i ugasio ga.

Snimak nadzorne kamere koja prikazuje šta se tačno dogodilo širi se društvenim mrežama, pogledajte ga ispod.

Nastavi čitati

Aktuleno