Connect with us

Banjaluka

GRADONAČELNIK SLAVIO SA PENZIONERIMA! Svečano obilježen Međunarodni dan starijih lica

Povodom Međunarodnog dana starijih lica, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković družio se danas sa penzionerima, te je tom prilikom naglasio kako gradska administracija cijelu sedmicu obilježava dan starijih lica.

-Juče sam imao priliku da se družim sa našim starijim licima iz Gerijatrijskog centra. Željeli su da se provozaju panoramskim autobusom i da osjete Banja Luku iz jedne drugačije perspektive i zaista nam je svima bilo prelijepo. Sa druge strane, danas sam ovdje sa Udruženjem penzionera, sa kojima ja kao čovjek i kao gradonačelnik imam odličnu saradnju. Dobru saradnju i komunikaciju imamo na nivou grada. Banja Luka bi bila nezaimsliva bez naših penzionera i bez naših starijih lica, koji su cijeli svoj radni vijek posvetili gradeći Banja Luku i Republiku Srpsku. Na tome smo im zahvalni – poručio je Stanivuković.

Naglasio je kako gradska administracija obilježava ovaj dan, te da našoj starijoj populaciji pružaju pomoć kada je riječ o konceptu zdravog starenja, priređujući im predstave, različite događaje,  pomažući im pri određenim putovanjima, odlascima u banje i slično.

-Mi smo našim penzionerima sa najnižom penzijom već obezbijedili potpuno besplatan javni prevoz. Samo nekoliko mjeseci nas dijeli od politike da svi penzioneri sa područja našeg grada imaju potpuno besplatan javni prevoz, kocka je bačena, studija javnog prevoza je izvršena i mi krećemo sa realizacijom i te politike. Dodatno, pri kraju smo izrade „Kartica prijateljstva“, zahvaljujući kojima će svi naši penzioneri imati mogućnost da ostvare povoljniju kupovinu.  Plan nam je da u organizaciji Grada zajedno sa njima dočekamo i Novu godinu – naglasio je Stanivuković.

Stanivuković je poručio i to kako je Grad spreman da sa više novčanih sredstava podrži rad Udruženja penzionera, te da je želja da ovakva druženja u njihovim uspomenama žive narednih nekoliko mjeseci.

Banjaluka

FNC stiže u grad na Vrbasu: Spremite se za vrhunski BORILAČKI SPEKTAKL

Povodom predstojećeg FNC 18 borilačkog spektakla koji će biti održan 13. jula u Banjaluci, gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predsjednikom FNC – a (Fight Nation Championship), Draženom Forgačom.

Ova gradska amdinistracija vratila je epitet grad sporta, grad borilačkih vještina, jer kako je istakao gradonačelnik, u prilog tome ide i činjenica da je Banjaluka prije godinu dana dobila prvu dvoranu borilačkih sportova.

– Ovdje svi zajedno radimo na afirmaciji sporta i borilačkih vještina, što je najbolje za grad, za mlade i sport – poručio je gradonačelnik, uz poziv sugrađanima da se neposredno pred ovaj borilački spektakl pridruže i treningu koji će biti održan 4. jula i kojem će i on prisustvovati.

Najavio je ovom prilikom za narednu godinu zbirni događaj, koji će Banjaluku pozicionirati na mapu Evrope i svijeta kada je riječ o borilačkim sportovima.

Predsjednik FNC – a pojasnio je da su se za svoj sljedeći događaj odlučili za Banjaluku jer, kako je rekao – ne postoji grad iz kojeg su dobili više upita i poziva fanova koji prate borilački sport i traže da dođu u Banjaluku.

-Zahvaljujem gradonačelniku Banjaluke i lokalnom partneru – Hektor fajt najt, koji su nam pružili podršku i koji će nam pomoći u organizaciji ovog događaja koji nije nimalo jednostavan. FNC je vrhunska produkcija, nastupiće najpoznatiji borci iz regije tako da očekujemo vrhunski spektakl, punu dvoranu Borik i pravi spektakl za sve fanove – kazao je Forgač.

Nastavi čitati

Banjaluka

OVO NISTE NIGDJE VIDJELI Predsjednik SKUPŠTINE se bori protiv regulacionog plana koji je SKUPŠTINA usvojila

Na nedavno održanom mirnom protesnom skupu u naselju Borik u Banjaluci, zajedno sa građanima se našao i predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković, ali i predstavnici Narodnog fronta.

Ninković je na ovom skupu poručio da je njegova obaveza kao predsjednika Skupštine grada da dođe na ovakav skup, piše Insajder.

– Moja obaveza je bila da dođem ovde i da čujem koji su to zahtjevi koji muče građane kako bi znali kako da nastupamo u Skupštini grada. Odnosno da li da podržimo takvu vrstu regulacionih planova – naveo je Ninković.

Ipak ono što je ostalo nejasno je činjenica da je upravo Ninković na čelu Skupštine koja je usvojila regulacione planove protiv kojih se bune građani koje je došao da podrži.

Osim Ninkovića, na ovom skupu su se pojavili i članovi partije Narodni front Jelene Trivić.

Oni su došli da podrže građane u borbi protiv izgradnje nebodera u ovom naselju, koji po Nacrtu regulacionog plana tek treba da ide na javnu raspravu.

S tim u vezi, poznavaoci političkih prilika u gradu na Vrbasu ocijenjuju da je na djelu moguća simbioza SNSD-a i Narodnog fronta, jer kako kažu, ovo nije prvi put da nastupaju zajedno u osporavanju projekata aktuelne gradske administracije i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Nastavi čitati

Banjaluka

LEGALIZOVANO 6.000 KUĆA Stanivuković: Banjaluka brine o građanima, jer Banjaluka je porodica

Uspješno smo legalizovali blizu 6.000 porodičnih domova, rekao je ovo Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

– Na taj način obezbijeđen je krov nad glavom za preko 20 000 naših građana. Uručili smo danas nova rješenja o besplatnoj legalizaciji objekata čime su ovi dobri domaćini ostvarili uštede i do nekoliko desetina hiljada KM – kazao je on i dodao:

“Banjaluka brine o svojim sugrađanima, jer Banjaluka je porodica.”

 

Nastavi čitati

Aktuelno