Connect with us

Banjaluka

GRADONAČELNIK URUČIO SEZONSKE ULAZNICE za „Akvanu“ najboljim učenicima osnovnih škola

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je sezonske ulaznice za Vodeni park „Akvana“ najboljim učenicima banjalučkih osnovnih škola.

-Dolazi nam prelijepo vrijeme i ljeto, a naša omladina će i ovog puta uživati u Vodenom parku „Akvana“. Sada već tradicionalno dodjeljujemo besplatne sezonske karte za naše najuspješnije učenike osnovnih škola – poručio je gradonačelnik.

Istakavši da na ovaj način Grad želi da najbolje učenike nagradi za njihovu marljivost i trud, gradonačelnik je dodao da ovaj vid nagrade ima za cilj da ih ujedno podstakne da teže novim uspjesima.

-Na ovaj način želimo da našim najvrednijim đacima kažemo da je njihova Banja Luka vidjela i prepoznala njihov uspjeh i da ih podstaknemo da teže novim pobjedama – kazao je on.

Gradonačelnik je podsjetio da se podrška svakako nastavlja i kroz besplatne udžbenike, besplatne mature, stipendije…

Direktor JP „Akvana“, Svetislav Lazić istakao je da je ponosan što se iz godine u godinu nastavlja ova dugogodišnja praksa u okviru koje najuspješniji učenici banjalučkih osnovnih škola dobijaju besplatne sezonske karte za Vodeni park.

– Iskreno se nadam da će naše đake poslužiti i lijepo vrijeme, te da će moći iskoristiti ove karte tokom cijelog ljeta odmoriti se i pripremiti za nove izazove koje donosi nova školska godina – rekao je Lazić.

Učenica generacije OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Teodora Barac zahvalila se u ime svih nagrađenih, istakavši da je ova nagrada pokazatelj da je njihov trud uočen.

-Vjerujem da ćemo raspust provesti uživajući na Akvani, ali da ćemo nakon toga nastaviti nizati uspjehe – poručila je ona.

Učenik generacije OŠ „Stanko Rakita“, Dušan Pajić zahvalio je gradonačelniku i Gradu Banjoj Luci što su prepoznali trud i rad, te dodao da će već sutra iskoristiti vrijeme da uživa u Vodenom parku.

Banjaluka

OBAVJEŠTENJE IZ VODOVODA I večeras redukcija u tri naselja

Iz banjalučkog „Vodovoda“ saopšteno je da će i noćas biti nastavljena redukcija vode prema Trnu, Glamočanima i Jablanu, kao i prethodnu noć.

Redukcija će trajati od 22.30 do sutra u 7 časova.

Rezervoar Rekavice 1 takođe će biti pušten ujutro u 7.

Iz Gradske uprave danas je rečeno da se stabilizacija u vodosnabdijevanju može očekivati sa smanjenjem temperatura, koja se najavljuju od nedjelje.

Nastavi čitati

Banjaluka

“BANJALUKA JE TU ZA SVE”: Uručena pomoć porodicama koje su pretrpjele štetu u nevremenu

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je porodice u naselju Mišin Han, i tom prilikom im uručio rješenja o nadoknadi štete uzrokovane olujnim nevremenom koje je nedavno zahvatilo ovo banjalučko naselje.

-Vjerujem da su svi u Banjaluci, a i šire, vidjeli stravične fotografije nakon nevremena, koje je prije nekoliko nedjelja pogodilo Mišin Han. Tada sam posjetio ove porodice i poručio da će Grad biti uz njih, a danas smo to obećanje i ispunili uručenjem rješenja o nadoknadi 50% procjenjene štete koja na nekim objektima iznosi i preko 20.000KM – izjavio je gradonačelnik.

Kako je istakao, ovom mjerom podrške obuhvaćeno je 18 porodica iz ove mjesne zajednice.

I kada je lijepo i kada je teško, Banjaluka je tu za sve – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo naš grad početkom juna, više porodica iz MZ Mišinog Hana je ostalo bez krova nad glavom.

Osim što su interventne ekipe bile na raspolaganju i angažovano radile na sanaciji štete u ovom naselju, ove porodice je obišao i gradonačelnik Stanivuković i tom prilikom im dao obećanje da će Grad pružiti i podršku za sanaciju šteta na stambenim objektima.

Nastavi čitati

Banjaluka

UVEDENA DEŽURSTVA Na ove brojeve telefona možete zvati dok traje vanredna situacija

U okviru mjera koje je Gradski štab za vanredne situacije donio na današnjoj sjednici, uvedeno je stalno dežurstvo u službama Odsjeka za poslove civilne zaštite i vatrogasne brigade, Vodovoda A.D. i JU „Centra za socijalni rad Banjaluka“.

Sljedeći brojevi telefona ovih ustanova, određeni su kao dežurni u periodu dok traje proglašeno vanredno stanje:

– Vodovod A.D. – 051/498-950 dostupan 24 časa;

– Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVSJ – 051-498-261 od 8.00 do 16.0 časova i Centar za obavještavanje – broj telefona 121 – od 16 do 8 časova;

– JU „Centar za socijalni rad Banjaluka“ – 065/539-701 i 066/237-558 dostupan 24 časa.

– JZU „Dom zdravlja Banjaluka“ – broj telefona 124 – dostupan 24 časa.

Nastavi čitati

Aktuelno