Connect with us

Banjaluka

GRADSKI MENADŽER O MOSTU U ČESMI Dinamika radova iznad projektovane

Dimanika radova na izgradnji novog mosta u Česmi je iznad one koja je projektovana. To nas raduje i daje nam za pravo da tvrdimo da će most biti urađen mnogo ranije nego od projektovane tri godine za okončanje radova.

Kazao je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević.

Naravno, kako ističe, potreban je i određeni oprez s obzirom na okolnosti koje se dešavaju i na tržištu materijala koji se ugrađuju, ali i svih drugih efekata, poput samog vodostaja.

-Kontinuirano se održavaju sastanci između Grada Banje Luke i Puteva Republike Srpske, koji zajedno sprovode ovaj veliki projekat, ali i izvođača i nadzora radova, dok smo i u stalnoj komunikaciji sa Hidroelektranama jer je jako važno da vodimo računa o vodostaju da bi radovi mogli da se izvode optimalnom dinamikom – naveo je gradski menadžer.

Ističe da je najvažnije da je počela realizacija ovog strateškog projekta, na koji mještani čekaju devet godina.

-Ostajemo opredijeljeni da se ovaj dugoočekivani projekat završi. Projektanti su definisali 36 mjeseci rok za izvođenje prve faze, a to je da se sam most izgradi, a zatim slijedi gradnja pristupnih saobraćajnica, naravno u nekoj završnoj fazi biće moguće preklapanje tih faza. Za prvu fazu riješili smo imovinsko-pravne odnose, a u toku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za pristupne saobraćajnice i na taj način kako bude odmicala dinamika za sam most, bićemo spremni i za naredne faze kako bismo konačano mogli da pređemo ovaj most – zaključio je gradski menadžer.

Banjaluka

OBAVJEŠTENJE IZ VODOVODA I večeras redukcija u tri naselja

Iz banjalučkog „Vodovoda“ saopšteno je da će i noćas biti nastavljena redukcija vode prema Trnu, Glamočanima i Jablanu, kao i prethodnu noć.

Redukcija će trajati od 22.30 do sutra u 7 časova.

Rezervoar Rekavice 1 takođe će biti pušten ujutro u 7.

Iz Gradske uprave danas je rečeno da se stabilizacija u vodosnabdijevanju može očekivati sa smanjenjem temperatura, koja se najavljuju od nedjelje.

Nastavi čitati

Banjaluka

“BANJALUKA JE TU ZA SVE”: Uručena pomoć porodicama koje su pretrpjele štetu u nevremenu

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je porodice u naselju Mišin Han, i tom prilikom im uručio rješenja o nadoknadi štete uzrokovane olujnim nevremenom koje je nedavno zahvatilo ovo banjalučko naselje.

-Vjerujem da su svi u Banjaluci, a i šire, vidjeli stravične fotografije nakon nevremena, koje je prije nekoliko nedjelja pogodilo Mišin Han. Tada sam posjetio ove porodice i poručio da će Grad biti uz njih, a danas smo to obećanje i ispunili uručenjem rješenja o nadoknadi 50% procjenjene štete koja na nekim objektima iznosi i preko 20.000KM – izjavio je gradonačelnik.

Kako je istakao, ovom mjerom podrške obuhvaćeno je 18 porodica iz ove mjesne zajednice.

I kada je lijepo i kada je teško, Banjaluka je tu za sve – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo naš grad početkom juna, više porodica iz MZ Mišinog Hana je ostalo bez krova nad glavom.

Osim što su interventne ekipe bile na raspolaganju i angažovano radile na sanaciji štete u ovom naselju, ove porodice je obišao i gradonačelnik Stanivuković i tom prilikom im dao obećanje da će Grad pružiti i podršku za sanaciju šteta na stambenim objektima.

Nastavi čitati

Banjaluka

UVEDENA DEŽURSTVA Na ove brojeve telefona možete zvati dok traje vanredna situacija

U okviru mjera koje je Gradski štab za vanredne situacije donio na današnjoj sjednici, uvedeno je stalno dežurstvo u službama Odsjeka za poslove civilne zaštite i vatrogasne brigade, Vodovoda A.D. i JU „Centra za socijalni rad Banjaluka“.

Sljedeći brojevi telefona ovih ustanova, određeni su kao dežurni u periodu dok traje proglašeno vanredno stanje:

– Vodovod A.D. – 051/498-950 dostupan 24 časa;

– Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVSJ – 051-498-261 od 8.00 do 16.0 časova i Centar za obavještavanje – broj telefona 121 – od 16 do 8 časova;

– JU „Centar za socijalni rad Banjaluka“ – 065/539-701 i 066/237-558 dostupan 24 časa.

– JZU „Dom zdravlja Banjaluka“ – broj telefona 124 – dostupan 24 časa.

Nastavi čitati

Aktuelno