Connect with us

Hronika

GRANIČNA POLICIJA UHAPSILA LICE zbog vanbračne zajednice sa maloljetnikom

Na graničnom prelazu Gradiška danas je uhapšeno lice čiji su inicijali A.P. nakon što je utvrđeno da ga potražuju Policijska uprava Gračanica zbog krivičnog djela krađa i Opštinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela vanbračna zajednica s mlađim maloljetnikom.

Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na izlasku iz BiH na prelazu Gradiška uhapšeno je i lice E.Ć. jer ga potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici jedinice Granične policije BiH u Gradišci su uhapsili i lice S.M. nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Tešanj raspisala potragu zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. Na izlasku iz BiH, na prelazu Hadžin potok, uhapšen je E.B. i predat službenicima Policijske stanice Cazin, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela teška krađa.

Službenici jedinice Granične policije BiH u Bijeljini su prilikom ulaska u BiH na prelazu Rača uhapsili lice T.K. jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja droge

. Na prelazu Brčko uhapšeno je lice B.H. nakon što je utvrđeno da je za njim Policija Brčko distrikta raspisala potragu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Na Aerodromu Tuzla, na letu iz Geteborga, uhapšeno je lice I.K. za kojim je MUP Kantona Sarajevo rapisao potragu zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i prevara.

Službenici jedinice Granične policije na Aerodrom Sarajevo su uhapsili lice I.Lj. jer je ustanovljeno da je za njim MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela utaja. Državljanin BiH je na aerodrom stigao letom iz Istanbula.

Na prelazu Uvac pripadnici jedinice Granične policije u Višegradu uhapsili su lice E.B. za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnih djela utaja i ugrožavanje sigurnosti. Službenici ove jedinice su uhapsili ženu F.H.S. jer je utvrđeno da je potražuje Opštinski sud u Visokom zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

Državljanka Crne Gore je kontrolisana na ulasku u BiH na prelazu Uvac i predata službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskom kantonu. Uhapšeno je i lice M.Đ. nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Ovaj državljanin BiH je kontrolisan na prelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Hronika

“Ekološki teroristi” izazvali više od 100 požara na sjeveru Španije

“Ekološki teroristi” stoje iza više od stotinu šumskih požara koji gore u petak na sjeveru Španije, prema lokalnim vlastima.

U Asturiji, najteže pogođenoj regiji, vatrogasci se bore sa 116 aktivnih šumskih požara koji su doveli do evakuacije oko 300 ljudi.

“Suočavamo se s autentičnim teroristima koji dovode u opasnost živote, mjesta i gradove”, napisao je predsjednik Asturije Adrian Barbon na Tviteru.

Požari gutaju zelenilo od planina do obale. Prekinut je saobraćaj na pet autoputeva.

Planina koja okružuje Oviedo, glavni grad Asturije, takođe je u plamenu, a plamen je došao na stotine metara od crkve iz 9. vijeka, koja je na listi UNESCO-ove svjetske baštine.

Alehandro Kalvo, zvaničnik regionalne vlade, rekao je da je vjerovatno riječ o namjerno izazvanim požarima.

Ove sedmice u Španiji su bile natprosječno visoke temperature za ovo doba godine. Na sjeveru jaki vjetrovi otežavaju gašenje požara.

U Galiciji je ove sedmice u velikom požaru izgorjelo 1.600 hektara zemljišta.

Požar je stavljen pod kontrolu u Valenciji, gdje je prošle sedmice počeo prvi veliki požar ove sezone u Španiji.

Vlasti kažu da je tamo izgorjelo ukupno 4.700 hektara šume i nekoliko zgrada.

Nastavi čitati

Hronika

Maloljetnik povrijeđen u školi: Učenik vršnjaku na praksi spržio zadnji dio vrata

Policijskoj stanici Bosanska Krupa Zlatan Terzić, doktor porodične medicine u lokalnom Domu zdravlja, prijavio je da je u ovu ustanovu primljena maloljetna osoba inicijala S.A. (16) s povredama u vidu opekotine na vratu.

Policijska patrola je upućena u Dom zdravlja kako bi obavili razgovor s povrijeđenim učenikom, te je ustanovljeno da je na času praktične nastave jedan od učenika prislonio zagrijani metalni predmet na vrat S.A. (16) i na taj način mu spržio zadnji dio vrata.

Navodno, sve je rezultat učeničke neozbiljnost, te da nije bilo namjere da S.A. (16) bude povrijeđen.

Kako se saznaje iz MSŠ “Safet Krupić”, direktor je obavio razgovor s učenicima i roditeljima, te je učenik odgovoran za opekotine primjereno kažnjen, piše  Dijaspora.info.

Nastavi čitati

Svijet

Crnogorcima koji su pali u Urugvaju sa 489 kg kokaina sa Mikijem Mausom i Plutonom određen pritvor

Dvojici državljana Crne Gore uhapšenih u akciji zapljene 489 kilograma kokaina u Urugvaju određen je pritvor do 120 dana.

U višemjesečnoj akciji “Virtus” u toj južnoameričkoj državi uhapšeno je 16 osoba, među kojima su i državljani Urugvaja i Bolivije, prenose Vijesti.me.

Oni se, prema pisanju medija, tereta za različita krivična djela vezana za šverc droge.

Za državljane Crne Gore, urugvajski mediji pišu da bi, prema navodima policije “mogli biti dio balkanskog klana, velike mreže organizovanog kriminala koja djeluje u Evropi”.

Pretpostavlja se da je kokain proizveden u Boliviji, odakle je put nastavio ka sjeveru Argentine.

Droga je bila upakovana u 450 paketa na kojima je bio logotip sa likovima Diznijevih junaka Mikija Mausa i Plutona.

Navodi se i da je procijenjena vrijednost zaplijenog kokaina oko 16 miliona dolara.

Prema pisanju argentinskih medija, vlasti su bile upoznate sa švercom tovara droge, a njen transport je nadgledan kako bi se organizatori uhapsili i dobilo više informacija o njihovom načinu rada.

Prema pisanju “El Observadora” državljani Crne Gore uhapšeni su tokom racije kuće koja se nalazi na šetalištu u gradu Siudad de la Kosta. Navodi se u da su državljani Crne Gore na Interpolovoj plavoj potjernici.

U akciji su zaplijenjeni oružje, više stotina hiljada dolara i argentinskih pezosa, tri automobila, kamion, dva čamca, traktor i osam mobilnih telefona.

 

Nastavi čitati

Aktuleno