Connect with us

Banjaluka

HAOS U BANJALUCI! Počeo da ruši drvo u centru, pa BAGEROM NASRNUO NA ČOVJEKA

U po bijela dana, bez ikakvog obezbjeđenja i zaštite, vozač s bagerom je počeo da ruši drvo u centru Banjaluke, a kada je vidio da ga snimam krenuo je bagerom prema meni da me prestraši.
Ispričao je ovo za Srpskainfo ogorčeni Banjalučanin Velibor K, koji je svojim telefonom snimio ovo bahato ponašanje.

On kaže da je danas oko 13.30 izašao da prošeta i kod „Tržnice“ primijetio kako bagerista pokušava srušiti drvo.

– To drvo je staro najmanje 60 godina. On je kašikom bagera krenuo da kida grane sa drveta i da ga ruši. Ne znam otkud im ideja da tako ruše drveća po Banjaluci, a druga stvar – to mjesto nije bilo ni na kakav način obezbijeđeno. Grana je mogla pasti na prolaznike ako bi se tu zatekli – upozorava Velibor.

Dodaje kako je vozač bagera primijetio da ga snima i da je zatim vozilom krenuo prema njemu da ga preplaši.

– Pitao sam ga što ruši, a on je odgovorio da mu je firma to rekla i odbio da kaže naziv firme. Odmah sam pozvao policiju i sve prijavio – ističe Velibor K. za Srpskainfo. Međutim, kaže da je ostao iznenađen i reakcijom policije.

– Oko pola sata sam čekao da dođe policija, a kada su došli popričali su s njim i rekli da oni nisu nadležni za to. Naveli su i kako im je on rekao da ima dozvolu, a nije je ni pokazao! Pokazao sam i da vozač vozi bager u čarapama, ali su policajci odgovorili da nisu nadležni ni za to – pojašnjava sagovornik.

Rušenje drveta kod „Tržnice“ posmatrali su i ostali Banjalučani koji su se tu zatekli.

– Ovo je užas. Da se tako ruše drveće i da to radi ko stigne. Banjaluka je bila poznata kao grad sa puno zelenila i drveća, ali se zadnjih godina pretvorila u grad betona. Ovo je nedopustivo – rekla je jedna Banjalučanka dok je posmatralo kako bager kida drvo.

Okupljeni ističu da su drvo vjerovatno rušili zbog parkinga koji se tu pravi.

Banjaluka

BANJALUKA TRADICIONALNO PRIMAMLJIVA TURISTIMA: Popunjeni smještajni kapaciteti za praznike

Banjaluka je, tradicionalno, za doček Nove godine primamljiva brojnim turistima. Smještajni kapaciteti u hotelima odavno su popunjeni, a traži se i mjesto više.

“Smještajni kapaciteti su odavno popunjeni, što je nama naravno jako drago. Nažalost i dalje dobijamo konstantno upite za smještajne jedinice, ali nismo u mogućnosti više da primimo goste u tom periodu. U svakom slučaju, popunjeno je već duži vremenski period“, kaže marketing menadžer hotela “Courtyard by Marriott” Vanja Prosen.

Gosti iz regiona, ali i cijele Еvrope krajem decembra stići će u najveći grad Srpske. Bogat program u okviru još jedne “Banjalučke zime” umnogome je doprinio tome. Uz bogatu gastronomsku ponudu, muziku, različite sadržaje i prekrasne dekoracije strani, ali i domaći turisti, biće dio prave zimske čarolije.

“Ono što stvarno možemo reći da su nam gosti ove godine ne samo Slovenija i Srbija, već Hrvatska, Danska, Njemačka, dakle jedan taj sjeverniji dio Еvrope. Imamo najavu i naših komšija iz Crne Gore. Imamo organizovane dolaske što je postala tradicija, više od 100 turista iz Crne Gore će doći da proslavi novogodišnju noć kod nas“, kaže portparol Turističke organizacije Grada Banjaluka Branka Branković.

Prema podacima Turističke organizacije Republike Srpske Banjaluka, ali i cijela Srpska postala je jedna od omiljenih prazničnih destinacija.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ POZVAO ODBORNIKE I PARTIJE na solidarnost i RAZUMIJEVANJE prema svim građanima koji zavise od REBALANSA BUDŽETA!

FOTO:Grad Banjaluka

-Važno je da svaki odbornik i sve parlamentarne političke stranke u Skupštini grada Banja Luka pokažu odgovornost prema radnicima Doma zdravlja i njihovim ličnim primanjima, građanima koji uživaju povoljniji javni prevoz zahvaljujući subvencijama, roditeljima koji plaćaju privatne vrtiće po povoljnijim cijenama, takođe zahvaljujući subvencijama i svim ostalim socijalnim davanjima čije isplate čekaju usvajanje rebalansa budžeta, napisao je gradonačelnik Banjaluke na svojim društvenim mrežama.
On je dodao da ovim putem jasno i nedvosmisleno iskazuje razumijevanje prema svim gradskim ustanovama i institucijama kojima su potrebna dodatna novčana sredstva kako bi tekuću kalendarsku godinu uspješno okončali.
-Pripremili smo sva zakonska rješenja koja su realna i treba da dobiju podršku Skupštine Grada, a ujedno, dali smo mogućnost svim političkim subjektima koji participiraju u Skupštini da iznesu svoje prijedloge i projekte koji će biti uvršteni u Nacrt budžeta.
Od većine stranaka smo dobili konstruktivne i realne prijedloge, a i dalje se čeka SNSD!
Zato smo sutra za 13.00 časova zakazali novi, drugi po redu, konsultativni sastanak oko budžeta Grada za narednu godinu. Još jednom, pozivam sve odbornike da pokažu odgovornost prema funkciji za koju su izabrani od strane naroda kao i na odgovornost prema našem gradu i da ovu godinu završimo uspješno, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

NASTAVITI PUT DOBRE SARADNJE: Gradonačelnik uputio čestitku novoimenovanom BANJALUČKOM BISKUPU monsinjoru Željku Majiću

Gradonačelnik Draško Stanivuković uputio je čestitke monsinjoru Željku Majiću povodom izbora na mjesto biskupa banjalučkog.

U čestitki se između ostalog kaže:

-Uvjeren da ćete Banjalučkom biskupijom upravljati na najbolji način, te da ćete nastaviti put dobre saradnje koji je započeo Vaš prethodnik monsinjor g. Franjo Komarica, upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom izbora na mjesto biskupa banjalučkog.

Neka Vam Bog tokom vašeg službovanja podari zdravlja, plemenitosti i mudrosti kako bi svojim djelovanjem u srca vaših vjernika uvijek unosili blagost i radost.

U nadi da ćemo uvijek graditi mostove razumijevanja i solidarnosti među svim građanima Banje Luke, te da ćemo zajedničkim radom doprinositi miru, jačanju tolerancije, međusobnog uvažavanja, te izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti za sve nas, kao i da će dobra saradnja Grada Banje Luke i Banjalučke biskupije biti nastavljena, srdačno vas pozdravljam.

Podsjećamo, nakon što je poglavar Katoličke crkve papa Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vođstva Banjalučke biskupije biskupa Franje Komarice zbog navršene dobne granice, Apostolska nuncijatura dostavila je saopštenje o imenovanju novog banjalučkog biskupa mons. Željka Majića, koji je prethodno službovao kao sveštenik Mostarsko-duvanjske biskupije.

Nastavi čitati

Aktuelno