Connect with us

Hronika

HAOS U BIJELJINI! “Prebio me direktor “Vodovoda”, ne dam mu dvije funkcije”

U semberskom selu Velika Obarska sinoć je došlo do sukoba između direktora bijeljinskog “Vodovoda” Dragiše Tanackovića i aktiviste SDS-a Brane Grujičića.

Tokom boravka na jednoj vikendici došlo je, najprije, do verbalnog sukoba, a zatim i do fizičkog obračuna. Kakav je bio tok događaja, ispričao je Grujičić za portal Dešavanja u Bijeljini.

– Sinoć smo sjedili na vikenici u Velikoj Obarskoj, gdje smo se okupili da razmjenimo mišljenja vezano za buduća politička dešavanja u Bijeljini. Prisustvovao sam kao jedan od uspješnih predstavnika mjesnih odbora SDS u Semberiji. Između ostalog, tu je bio i gospodin Tanacković, aktuelni direktor AD “Vodovod i kanalizacija”. Riječ po riječ, došli smo do krupnijih političkih tema koje se tiču njegovog uzimanja/odbijanja odborničkog mandata i tu se nismo usaglasili – rekao je Grujičić koji smatra da je jedna funkcija za jednog čovjeka, dok je Tanacković tvrdio da zaslužuje obje funkcije, rekao je Grujučić.

Kako kaže Grujičić, u posjedu je informacija da se Tanacković i dalje vodi na platnom spisku firme “Buk Promet” u Zagrebu.

Izgovorene riječi i informacije, izazvale su kod Tanackovića burnu reakciju, te je uputio Grujičiću nekoliko rečenica u visokom tonu.

– U jednom momentu, gospodin Tanacković je fizički nasrnuo na mene. Nakon prvog udarca, nisam reagovao, jer sam mislio da je gotovo. Međutim, imao sam veliki mlaz krvi iz nosa. Dok sam podigao glavu, gospodin Tanacković mi je zadao jos pet do šest udaraca, a ja nisam pružao otpor. Gospodin Tanacković i ja se dugo poznajemo, a iskreno, nakon dva do tri udarca, nisam bio ni spreman da pružim otpor – ispričao je Grujičić.

Nakon pretrpljenih udaraca, Grujičić je obavio ljekarski pregled kojim je utvrđeno da postoje teže tjelesne povrede, te je slučaj prijavio Policijskoj upravi Bijeljina i podnio krivičnu prijavu.

– Sutra idem porodičnom ljekaru da mi spremi dokumentaciju za sudski proces i da odem kod psihijatra na pregled. Već sam angažovao tim advokata kako bi krenuli u sudsku proceduru – kaže Grujičić.

Od prisutnih na vikendici u Velikoj Obarskoj bili su V.LJ, M.S i D.T, kao Tanacković i Grujičić.

Portal Dešavanja u Bijeljini kontaktirao je direktora bijeljinskog “Vodovoda”, a isti nije želio da komentariše sinošnji događaj.

Dešavanja u Bijeljini

Hronika

Uhapšen policajac zbog lažnog prijavljivanja

Pripadnici Policijske uprave Zvornik uhapsili su policijskog službenika iz Bratunca M.J, osumnjičenog da je počinio krivična djela tjelesna povreda i lažno prijavljivanje krivičnog djela, zbog čega će biti suspendovan i protiv njega pokrenut disciplinski postupak, saopšteno je iz ove uprave.

Policajac je  uhapšen, nakon što je Policijskoj stanici Bratunac prijavljeno da je lice čiji su inicijali K.J. iz Avganistana fizički napalo policijskog službenika M.J. iz Bratunca, prenosi Srna.

Oba lica su se radi ukazivanja ljekarske pomoći javila u Javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja Bratunac, gdje je dežurni ljekar konstatovao lake povrede licu K.J, a lice M.J. uputio u Bolnicu u Zvorniku, navedeno je u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

 

(agencije)

Nastavi čitati

Hronika

LJUBAVNICA GA SKUPO KOŠTALA Asistent Pravnog fakulteta u Banjaluci udaljen sa radnog mjesta

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin, donio je danas rješenje o udaljenju sa radnog mjesta višeg asistenta Pravnog fakulteta Njegoslava Jovića, a protiv kojeg će biti proveden disciplinski postupak zbog osnova sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline i postupak pred Etičkim komitetom.

U prijedlogu dekana Pravnog fakulteta Željka Mirjanića za udaljenje radnika sa radnog mjesta višeg asistenta, navodi se da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, a čime je nanesena ozbiljna šteta Univerziteta u Banjaluci.

– Takođe, dekan Pravnog fakulteta je dostavio i Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline kao i zahtjev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjaluci – rekli su u Univerzitetu Banjaluka.

Univerzitet u Banjaluci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih, te poziva sve one koji imaju saznanja o bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja da isti prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica.

– Naglašavamo i to da će Univerzitet u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih – saopšteno je iz Banjalučkog univerziteta.

Srpskainfo

 

Nastavi čitati

Hronika

Pogledajte šta je ostalo o skupocjenog McLarena nakon udesa u Istri (FOTO)

Na putu Poreč – Pazin juče oko 11:20 dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao skupocjeni McLaren.

Prema fotografijama objavljenim na Facebook stranici Policijska patrola – Istra, od McLarena je ostala samo olupina.

Na sreću, smrtno stradalih nema. I vozač i suvozač preživjeli su katastrofalan udes u kojem se McLaren nekoliko puta prevrnuo te na kraju zapalio, javlja Novi list.

Nezgoda se dogodila kada je 60-godišnji vozač McLarena pulskih registarskih oznaka zbog velike brzine izgubio kontrolu nad automobilom, prešao u lijevu stranu van puta, gdje je udario u ivičnjak. McLaren se nakon toga više puta prevrnuo.

Kako javlja Novi list, prolaznici su iz auta izvukli vozača iz okoline Poreča koji je zadobio lakše povrede i 69-godišnjeg putnika koji je zadobio teške tjelesne povrede, prenosi Index.hr.

NEZAVISNE

Nastavi čitati

Aktuleno