Connect with us

Hronika

Hapšenje u Gacku zbog nestanka vode

Gačanin Srđan Gutović osumnjičen je da je 12. februara na izvorištu Vratlo, sa koga se cijelo Gacko snabdijeva vodom za piće, zaustavio dalju distribuciju vode i time grad ostavio bez vodosnabdijevanja cijelog dana, dok nisu ispitane sve okolnosti koje su podrazumijevale i sumnje na različita onečišćenja, pa i moguće trovanje.

Gutović je, inače, zaposlenik “Vodovod” Gacko, ali je nepoznato zašto je počinio ovo krivično djelo, koje je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju kvalifikovalo kao oštećenje ili uništavanje javnih uređaja.

U saopštenju Policijske uprave Trebinje, koja se oglasila nakon otkrivanju pomenutog lica, navedeno je da su njihovi službenici u Gacku odmah po prijavi izašli na lice mjesta i nastavili prikupljati operativneinformacije, stičući osnov sumnje da je navedeno lice izvršilac ovog krivičnog djela.

“S.G. je 16. februara lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo, nakon čega je kriminalistički obrađeno i izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje lice koristi”, navedeno je u saopštenju.

Ne zna se koji su motivi da mladi Gačanin napravi ovu diverziju, a Okružno javno tužilaštvo Trebinje je nakon saslušanja mladića pustilo na slobodu, dok policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela oštećenje ili uništavanje javnih uređaja, nakon čega će u redovnoj procedure podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ovog mladića takođe Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Policijskoj stanici Gacko je 13. februara 2023. godine, iz “Vodovod” a.d. Gacko prijavljeno da je na izvorištu “Vratlo”, ispod vodozahvata, provaljeno u šaht, prilikom čega je zavijen ventil na glavnoj napojnoj cijevi kojom se napajaju bazeni locirani ispod grada, što je bio razlog za nestanak vode u Gacku dan ranije.

Zanimljivo je da je policija uviđajem utvrdila i to da je ovo izvorište bilo bez ikakvog obezbjeđenja, iako je poprilično udaljeno od grada i bilo zavejano snijegom, ali je najavljeno da će policija zajedno sa Opštinom Gacko u tome dijelu preduzeti određene mjere i aktivnosti, kako bi se ovakve stvari ubuduće izbjegle.

Hronika

Pijan BACIO BOMBU ispred svoje kuće, policija ga ODMAH UHAPSILA

M.B. iz Kozarske Dubice osumnjičen je da je juče na putu ispred svoje kuće pijan aktivirao i bacio ručnu bombu zbog čega je na kući nastupila manja materijalna šteta.

U ovom incidentu nije bilo  povrijeđenih osoba.

Naime, Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica uhapsili su M.B. zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Kriminalističkom obradom, te prikupljenim dokazima na licu mjesta, utvrđeno je da je M.B. oko 15,45 časova na makadamskom putu ispred svoje kuće u Kozarskoj Dubici, nakon što se doveo u stanje alkoholisanosti, aktivirao i bacio minsko eksplozivnu napravu-ručnu bombu kom prilikom je na objektu kuće nastupila manja materijalna šteta, bez posljedica po lica. Nakon kompletiranja predmeta protiv lica M.B., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela”, navode iz PU Prijedor.

Nastavi čitati

Hronika

Identifikovana četiri maloljetna lica koja su tokom marša u Banjaluci oteli LGBT zastavu

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je identifikovala četiri maloljetne osobe koje su 8. marta ove godine u Banjaluci vrijeđali učesnike javnog skupa i uzeli zastavu od učesnice.

“Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, te je u skladu sa nalogom postujećeg tužioca, 17. marta 2023. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama na tužilačku odluku”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nastavi čitati

Hronika

Aktivisti napadnuti u Banjaluci, ima povrijeđenih

U prostorijama Transparensi internešnala BiH u Krfskoj ulici u banjalučkom naselju Obilićevo huligani su večeras napali učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije “Bh. povorka ponosa”.

– Tu se održavao interni sastanak ljudi, oni su nekako saznali i opkolili prostorije – rekla je Ivana Korajlić iz TI BiH.

Policija je brzo stigla na lice mjesta i intervenisala.

– Pod velikom policijskom pratnjom svi se prebacuju u PU Banjaluka – piše “Buka” navodeći da je u ovom incidentu troje ljudi povrijeđeno i da su prebačeni u Službu hitne pomoći, prenosi “Mondo”.

Kako je članica Organizacionog odbora “BH Povorke ponosa”, Melani Isović rekla za “N1” grupa mladića, pretpostvlja huligana i navijača, fizički je nasrnula na grupu aktivista u blizini prostorija “Transparency Internationala BiH”.

Podsjetimo policija je jutros zabranila ranije najavljeni skup “BH Povorke ponosa” koja je planirala projekciju filma “Pride” diskusiju o pravima i slobodama i žurku u prostoru DKC Incel. Ovaj skup je zabranjen uz obrazloženje da su aktivisti nakon niza prijetnji ugroženi te da im se ne može garantovati bezbjednost.

Protekle večeri grupa huligana je defilovala ulicama centra Banjaluke uzvikujući parole “Ubi pe**ra”, a centar grada je osvanuo oblijepljen fotografijama sa prekriženim zastavama duginih boja na stubovima javne rasvjete i saobraćajne signalizacije.

Situacija se usložnila nakon što je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio od nadležnih organa da onemoguće skup “BH Povorke ponosa”, a nakon što su mu prethodno pisali predstavnici 13 udruženja i organizacija koji su u uzijavama banjalučkim medijima prijetili da će sa narodom spriječiti skup ukoliko to ne učine nadležni organi, prenosi “N1”.

Nastavi čitati

Aktuleno