Connect with us

Svijet

HOROR! Pacijentkinja umrla od gladi u bolnici

Pacijentkinja Univerzitetske bolnice u Dižonu preminula je od gladi.
Ovu nesvakidašnju vijest prenijela su djeca sedamdesetsedmogodišnje žene koja je na liječenje primljena zbog slomljene noge.

Sve je isplivalo u javnost u utorak, kada su francuski mediji objavili razlog zbog čega su njena djeca podnijela tužbu.

Klodet Simon je primljena u bolnicu 23. avgusta, a umrla je osam dana kasnije.

Bila je stavljena na listu čekanja za operaciju koju nije dočekala.

Francuski zdravstveni sistem je bio poznat po svojoj efikasnosti i dostupnosti, ali je godinama unazad propadao, zbog nedostatka radne snage, nedovoljnih plata i zatvaranja pojedinih ustanova.

I dalje je na visokom nivou, ali se, usljed premorenosti osoblja i smanjenih efektiva, ponekad događaju nesvakidašnji i neprihvatljivi propusti poput ovog s tragičnim krajem.

“Tužba neće vratiti našu majku, ali želimo da se bar neka druga porodica ne nađe u ovako tužnoj situaciji”, poručili su Klodetini kćerka i sin Mjurijel i Žan.

Oni ističu da im je majka dobila samo supu od povrća 24. avgusta uveče i da je to bila “jedina hrana koja joj je data prije nego što je preminula.”

Naime, pravila nalažu da nekoliko sati pred operaciju ne smije da jede, a problem je bio u tome što su joj operaciju stalno pomijerali, iz dana u dan, imajući u vidu da nije bila hitan slučaj.

Svaki put kada bi tražila hranu, zdravstveno osoblje bi je odbijalo, jer će “sutra biti operisana”.

Na to se žalila i svojoj kćerki telefonom.

Tako je došla u stanje potpune dehidratacije u koje je zapala u noći između 28. i 29. avgusta.

Pala je u komu i prebačena je na reanimaciju poslije čega je ubrzo preminula.

Sud je pokrenuo istragu da se utvrde tačni razlozi njene smrti.

Svijet

ERDOGAN NIJE BIRAO RIJEČI! “Netanjahu je ušao u istoriju kao KASAPIN GAZE”

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu ušao je u istoriju kao “kasapin Gaze”, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

– Naša braća i sestre u Gazi su od 7. oktobra izloženi izdajničkim napadima nezabilježenim u istoriji ljudskog roda. Njihove džamije su bombardovane, škole srušene, a izbjeglički kampovi u kojima su tražili sklonište namjerno su gađani. Netanjahu je ušao u istoriju kao kasapin Gaze”- rekao je Erdogan u obraćanju Parlamentu Turske.

Erdogan je obećao da Ankara neće zaboraviti izostanak odgovora zapadnih zemalja, uz izuzetak jedne ili dvije zemlje.

– Pokušaćemo da ih pozovemo na odgovornost svim raspoloživim sredstvima. Podržavamo naše braću i sestre u Gazi svim silama. Rat u Gazi je najvažnija tema naših kontakata – naglasio je Erdogan.

Prema njegovim riječima, Turska će iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi pozvala Vladu Izraela pozvala na odgovornost međunarodnom zakonu i savjesti čovječanstva, javio je TASS.

Palestinski pokret Hamas je 7. oktobra izvršio iznenadni raketni napad velikih razmjera na Izrael iz Pojasa Gaze, ubivši oko 1.200 ljudi i otevši stotine drugih u susjednim izraelskim zajednicama. Izrael je uzvratio lansiranjem raketnih udara na Pojas Gaze nakon čega je uslijedio kopneni upad. Sukobi se vode i u Libanu i na Zapadnoj obali.

Srna

Nastavi čitati

Svijet

DJEČAK PLANIRAO KRVAV TERORISTIČKI NAPAD! Policija na nogama

Njemačko tužilaštvo saopštilo je danas da je izdalo nalog za hapšenje petnaestogodišnjaka osumnjičenog da je planirao i pripremao teroristički napad.
Kancelarija tužilaštva iz Diseldorfa nije objavila detalje plana napada.
Lokalni mediji navode da je mladić pozivao na “džihad” protiv Zapada i da je najavio teroristički napad u NJemačkoj 1. decembra u video-snimku objavljenom na društvenoj platformi “Telegram”.

Nastavi čitati

Svijet

STRAVA U POLJSKOJ! Učenik NOŽEM RANIO troje školskih drugova, DVOJE U TEŠKOM STANJU!

Učenik srednje škole u gradu Kadzidlu, na sjeveroistoku Poljske, ranio je nožem troje školskih drugova, saopštila je policija.
Portparol lokalne policije Katarina Kučarska rekla je da se napad desio tokom nastave.
Prema njenim riječima, dvije žrtve napada – djevojčica i dječak – su u bolnici u teškom stanju, a treća je zbrinuta na licu mjesta.
Osamnaestogodišnji napadač je uhapšen i u toku je istraga.

Nastavi čitati

Aktuelno