Connect with us

Banjaluka

IMAM ZAKONSKU MOGUĆNOST DA ZAKAŽEM SJEDNICU: Zvanično prošlo 60 dana od neodržavanja REDOVNE SJEDNICE Skupštine Grada

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je kako je danas i zvanično navršeno 60 dana otkako nije zakazano održavanje redovne sjednice Skupštine Grada.

-60 dana je i zvanično isteklo kako nema redovne sjednice Skupštine Grada. Ja sam pripremio danas zvanično inicijativu za njeno održavanje. Naime, zakon je jasno rekao da ukoliko nema sjednice 60 dana, ja mogu da je zakažem. Ja sam i predsjednik Skupštine i gradonačelnik, ne zato što ja to ne želim, nego zato što neko drugi neće da radi. Ti ljudi ne daju rebalans gradu Banjoj Luci, ne daju da funkcioniše javni prevoz, ne žele da imamo sjednice – kazao je gradonačelnik.

Podjsetio je još jednom kako ganartuje za zakonitost predloženog rebalansa budžeta za 2023. godinu.

-Radujemo se nastvaku sjednice koja je zakazana za 1. februar. Ja ću da nastavim da apelujem svim odbornicima da bez rebalansa javni prevoz u gradu je upitan, upitno je kada će da stane, isplate stipendija kasne, kasne subvencije privantim vrtićima. Neko kaže da rebalansom iz 2024. godine to sve isplatimo, ali to se ne može. Podsjećam vas da je to priča iz prošle godine koja mora da se pokrije rebalansom iz 2023. godine i čim ovaj dokument bude usvojen mi ćemo početi sa isplatama, pod punom moralnom i zakonskom odgovornošću – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRINIĆ “Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU”

Iskustvo u vezi sa izdavanjem i korišćenjem penzionerskih kartica bilo je povod i tema mog razgovora sa g. Borisom Jevtićem, direktorom filijale PIO fonda Srbije u Novom Sadu.

Napisao je na Instagramu narodni poslanik PDP-a u NSRS Nebojša Drinić.

– Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU. Кako? Uz penzionersku karticu, pri obavljenoj kupovini ili plaćanju određenih usluga korisnici veoma jednostavno ostvaruju popuste.

Uz dodatne bodove u društveno-odgovornim institucijama mogu da ostvare i dodatne pogodnosti.

Javni gradski prevoz više ne može biti finansijski problem, a i pitovanja u banjske turističke destinacije postaju dostupnija.

Ovdje nećemo stati! Želimo maksimalan broj zadovoljnih penzionera Banjaluke. Želimo im zahvaliti na decenijama rada i truda uloženog u grad kojim se ponosimo i u kojem sada mi gradimo budućnost za neke nove generacije. – zaključio je Drinić.

Nastavi čitati

Aktuelno