Connect with us

Politika

IMENOVAN NOVI V.D. DIREKTOR “LUTRIJE SRPSKE”! Maja Damjanović umjesto Šaule!

Maja Damjanović iz Banjaluke imenovana je na današnjoj sjednici za vršioca dužnosti direktora “Lutrije Republike Srpske“, a na toj poziciji je zamijenila dugogodišnjeg direktora Gorana Šaulu.

Na ovu poziciju Damjanovićeva dolazi sa funkcije izvršnog direktora “Lutrije“ na kojoj je bila od januara ove godine, piše Capital.ba.

Primopredaja dužnosti biće obavljena narednih dana.

Nova direktorka “Lutrije“, prema našim informacijama, ima 23 godine i samo godinu dana radnog staža.

Kompletna procedura imenovanja, kako saznaje Capital.ba, išla je ubrzanom procedurom, a u prilog tome svjedoči činjenica da je Damjanovićeva za izvršnog direktora imenovana u januaru ove godine.

Šaula: Ja sam u penziji

Za komentar, novinari su pozvali i aktuelnog direktora Šaulu koji je na pitanje da li zna ko ga je naslijedio odgovorio:

– Ja sam u penziji, obratite se “Lutriji“.

Podsjetimo, Goran Šaula je za vršioca dužnosti direktora “Lutrije“ imenovan u septembru 2021. godine, a na toj poziciji je zamijenio Rajka Radovanovića.

Prethodno je hitno sazvana sjednica Nadzornog odbora “Lutrije“ na lični zahtjev ministarke finansija Republike Srpske Zore Vidović, te je odmah smijenjena kompletna uprava ovog preduzeća.

Pored toga što je tada smijenjen Radovanović, koji je u tom momentu bio na putu u inostranstvu, fotelju su izgubili i izvršni direktori Vladimir Kežić, Dragoljub Bjeljac, Ljubiša Tepić i Siniša Dojčinović.

Šaula se privremenog statusa riješio u novembru 2021. godine kada ga je Nadzorni odbor preduzeća imenovao za direktora na mandat od četiri godine.

Važno je napomenuti i da je “Lutrija“ prošlu godinu završila sa 1,1 milion maraka u plusu, te da su im prihodi iznosili 6,4 miliona KM.

Capital.ba

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Društvo

Obilježene 32 godine od proboja “Koridora života” – velika pobjeda Republike Srpske (FOTO)

Na Dugoj njivi kod Modriče obilježene su 32 godine od proboja Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Obilježavanju su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i ministar rada i boračko – invalidske zaštite Danijel Egić, koji su položili vijenac ispred republičkih institucija.

U ime Srbije vijenac je položio državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

Cvijeće su položili srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH Sanja Vulić i Obren Petrović, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i organizacija proisteklih iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, te delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, predstavnici grada Doboja i drugih opština.

Cvijeće su na spomen-obilježje položili i učesnici marša “12 kilometara za 12 zvjezdica” koji su jutros krenuli iz Osječana kod Doboja na Duge Njive, te predstavnici Ujedinjenog ravnogorskog pokreta.

Mnogi istoričari će tek pisati o velikoj srpskoj pobjedi, odnosno proboju Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Ponosni smo na ovu akciju, sjećamo se svakog trenutku, tih majskih, junskih dana 1992. godine. Za ideju Republike Srpske u ovoj akciji živote su dali najhrabriji sinovi Srpske – rekao je Novica Radulović, načelnik opštine Modriča.

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske naglasio je da je i ova akcije neraskidivo vezana sa Vidovdanom i njenim junacima.

– Zahvalio bi se svim učesnicima ove operacije što su uspješno odradili akciju i probili “Koridor života” koji je zaista to značio za Republiku Srpsku. Bitka za Koridor ne može se ispričati za 10 minuta. Ovu priču moraju učiti naša djeca u školama kao jedan od najsvjetlijih primjera u istoriji srpskog naroda – istakao je Ostojić, piše RTRS.

 

Nastavi čitati

Politika

DODIK O ENERGETSKOM SISTEMU BiH “Ovdje sve propada, PITANJE JE DANA kada će doći do KOLAPSA”

– Sve što je na nivou BiH propada, pa tako i elektroenergetski sistem. Samo je pitanje vremena kada će se to pokazati i doći do kolapsa, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući jučerašnji nestanak električne energije u cijeloj regiji.

– Mi smo onemogućeni blokiranjem tih ogromnih sredstava da izgradimo mrežu u Republici Srpskoj. Odnosi koji baziraju se na netrpeljivosti između Bošnjaka i Hrvata po tom pitanju ko će biti glavni u ime Federacije, blokirali su ta sredstva svih ovih silnih godina – istakao je Dodik.

On je poručio da imamo ozbiljan zastoj i on nije samo u pogledu trenutnog snabdijevanja električnom energijom.

– Vi nemate sada okvir u kome možete da gradite novo energetsko postrojenje, jer je prenosni sistem veoma tanak i veoma slab. Da Republika Srpska to radi, ja vjerujem da mi ne bi imali nikakav problem – naglasio je Dodik.

Nastavi čitati

Aktuelno