Connect with us

Banjaluka

IZVJESNA SARADNJA ĐAJIĆA I TRIVIĆEVE?! Opoziv upitan, vremena sve manje SNSD BANJALUKA U PANICI

Predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković danas je podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića jer je kako navodi Ninković prekršio zakone i Ustav. Riječ je o poskupljenju parkinga u Banjaluci za koji Ninković tvrdi da je u nadležnosti Skupštine Grada.

-On je u prethodne tri godine dao besplatne udžbenike, priključke za vodu, građevinske dozvole, kanalizaciju, javni prevoz i tako dalje, zamjerio je Ninković izostavljajući pri tome činjenicu da prethodna vlast koja je decenijama pripadala SNSD-u nikada ništa od ovog nije učinila za građane Banjaluke!

Ninkoviću takođe smeta i što su pojedine kategorije stanovništva oslobođene plaćanja parkinga kao što su ratni vojni invalidi, civilne žrtve, porodice poginulih boraca itd., jer tvrdi da ima informacije koje nije podijelio sa medijima kako postoji određen broj karata koje su podijeljene pojedincima koji nisu pripadnici ovih kategorija.

Govoreći o protestima koje je SNSD na čelu sa njegovim stranačkim kolegom Vladom Đajićem organizovao baš na Dan žalosti Ninković je pokazao nultu stopu empatije rekaviši kako ta dva događaja nemaju veze jedan sa drugim.

Ničim izazvan predsjednik Skupštine Grada pozvao je novinare da ukoliko zaista misle da je u redu ono što radi Stanivuković da to javno i kažu, zanemarivši činjenicu da novinari ne smiju i ne trebaju da iznose vlastito mišljenje nego činjenično stanje.

On je za ponedjeljak najavio novi prostest za koji je unaprijed rekao da će biti mnogo veći i mnogo žešći, što s obzirom na prisilno pojavljivanje članova SNSD-a nije isključeno, ali i dalje bez podrške bilo koga osim doktora Vlade Đajića. Ninković je po nalogu svog šefa ponovio kako Spomen – obilježje jeste “RAKA” i da on u tome ne vidi ništa sporno.

-Apsolutno sam saglasan sa tim što je rekao Đajić, rekao je Ninković čime je ponovo uvrijedio sve srpske žrtve i njihove porodice.

Jedno od pitanja medija bilo je vezano i za famozni opoziv o kojem Đajić i Ninković već mjesecima pričaju, a u posljednje vrijeme se šuška i o dogovoru sa Jelenom Trivić.

Ovakve tvrdnje Ninković nije demantovao, rekavši kao postoji zajednički interes SNSD-a i Narodnog Fronta, ostavivši na ovaj način prostor da se tako nešto zaista i odvija, jer sasvim je sigurno da Đajić i Trivićeva imaju jednu zajedničku tačku, a to je nerealna, patološka lična mržnja prema Drašku Stanivukoviću.

-Nemam informaciju o saradnji sa Narodnim frontom iako znam da oni iskazuju svoje nezadovoljstvo i nepovjerenje prema Stanivukoviću te tako pokazuju da su pogriješili što su ga podržavali, nama je zajednička želja da neki “normalan” gradonačelnik vrši ovu funkciju, kazao je Ninković.

Što se tiče opoziva koji su najavljivali nebrojeno puta Ninković kaže da će opoziv biti kada se steknu uslovi, ali koji su uslovi nije znao da objasni.

-U posljednjoj godini mandata nema izbora, dakle ostalo je vrlo malo vremena, kaže Ljubo.

Panika koja je zavladala u SNSD GO Banjaluka je očigledna jer do opoziva izgleda neće doći. Naime do posljednje godine mandata Stanivukovića ostalo je nešto manje od dva mjeseca, a razlog koji Đajić i Ninković toliko grčevito traže ne postoji.

-Nije jednostavno bilo pokrenuti opoziv prije dvije godine, ja sam samo pojedinac, ne mogu ja sam reći da li će biti opoziva, istakao je Ninković.

Povećanju cijena parkinga u Trebinju gdje je na vlasti SNSD nije htio da komentariše, rekavši kratko, kako ga to ne dotiče.

BANJALUKA24

Banjaluka

FNC stiže u grad na Vrbasu: Spremite se za vrhunski BORILAČKI SPEKTAKL

Povodom predstojećeg FNC 18 borilačkog spektakla koji će biti održan 13. jula u Banjaluci, gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predsjednikom FNC – a (Fight Nation Championship), Draženom Forgačom.

Ova gradska amdinistracija vratila je epitet grad sporta, grad borilačkih vještina, jer kako je istakao gradonačelnik, u prilog tome ide i činjenica da je Banjaluka prije godinu dana dobila prvu dvoranu borilačkih sportova.

– Ovdje svi zajedno radimo na afirmaciji sporta i borilačkih vještina, što je najbolje za grad, za mlade i sport – poručio je gradonačelnik, uz poziv sugrađanima da se neposredno pred ovaj borilački spektakl pridruže i treningu koji će biti održan 4. jula i kojem će i on prisustvovati.

Najavio je ovom prilikom za narednu godinu zbirni događaj, koji će Banjaluku pozicionirati na mapu Evrope i svijeta kada je riječ o borilačkim sportovima.

Predsjednik FNC – a pojasnio je da su se za svoj sljedeći događaj odlučili za Banjaluku jer, kako je rekao – ne postoji grad iz kojeg su dobili više upita i poziva fanova koji prate borilački sport i traže da dođu u Banjaluku.

-Zahvaljujem gradonačelniku Banjaluke i lokalnom partneru – Hektor fajt najt, koji su nam pružili podršku i koji će nam pomoći u organizaciji ovog događaja koji nije nimalo jednostavan. FNC je vrhunska produkcija, nastupiće najpoznatiji borci iz regije tako da očekujemo vrhunski spektakl, punu dvoranu Borik i pravi spektakl za sve fanove – kazao je Forgač.

Nastavi čitati

Banjaluka

OVO NISTE NIGDJE VIDJELI Predsjednik SKUPŠTINE se bori protiv regulacionog plana koji je SKUPŠTINA usvojila

Na nedavno održanom mirnom protesnom skupu u naselju Borik u Banjaluci, zajedno sa građanima se našao i predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković, ali i predstavnici Narodnog fronta.

Ninković je na ovom skupu poručio da je njegova obaveza kao predsjednika Skupštine grada da dođe na ovakav skup, piše Insajder.

– Moja obaveza je bila da dođem ovde i da čujem koji su to zahtjevi koji muče građane kako bi znali kako da nastupamo u Skupštini grada. Odnosno da li da podržimo takvu vrstu regulacionih planova – naveo je Ninković.

Ipak ono što je ostalo nejasno je činjenica da je upravo Ninković na čelu Skupštine koja je usvojila regulacione planove protiv kojih se bune građani koje je došao da podrži.

Osim Ninkovića, na ovom skupu su se pojavili i članovi partije Narodni front Jelene Trivić.

Oni su došli da podrže građane u borbi protiv izgradnje nebodera u ovom naselju, koji po Nacrtu regulacionog plana tek treba da ide na javnu raspravu.

S tim u vezi, poznavaoci političkih prilika u gradu na Vrbasu ocijenjuju da je na djelu moguća simbioza SNSD-a i Narodnog fronta, jer kako kažu, ovo nije prvi put da nastupaju zajedno u osporavanju projekata aktuelne gradske administracije i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Nastavi čitati

Banjaluka

LEGALIZOVANO 6.000 KUĆA Stanivuković: Banjaluka brine o građanima, jer Banjaluka je porodica

Uspješno smo legalizovali blizu 6.000 porodičnih domova, rekao je ovo Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

– Na taj način obezbijeđen je krov nad glavom za preko 20 000 naših građana. Uručili smo danas nova rješenja o besplatnoj legalizaciji objekata čime su ovi dobri domaćini ostvarili uštede i do nekoliko desetina hiljada KM – kazao je on i dodao:

“Banjaluka brine o svojim sugrađanima, jer Banjaluka je porodica.”

 

Nastavi čitati

Aktuelno