Connect with us

Banjaluka

JOŠ JEDAN USPJEH GRADA Dom omladine postao pravi „dragstor za mlade“

Koncerti, plesne večeri, izložbe, tematske zabave, paneli, radionice edukativnog i zabavnog karaktera, besplatna instruktivna nastava, druženja sa piscima, muzičarima i glumcima te brojni drugi događaji, koji su tokom prošle godine održani u Domu omladine, potvrda su da je ovo mjesto postalo pravi „dragstor za mlade“.

Činjenica da je Dom omladine postao mjesto koje okuplja veliki broj mladih iz Banje Luke nudeći im raznovrsne sadržaje, a samim tim i mogućnost da kvalitetno provode svoje vrijeme, pokazatelj je da je bila dobra odluka gradske administracije da revitalizuje ovaj prostor.

Osim što su mladim ljudima ponuđeni kvalitetni sadržaji, važno je napomenuti da je Grad Banja Luka u proteklom periodu uz podršku partnera uredio i prostorije Doma omladine.

Tako je ovaj prostor obogaćen novim mobilijarom, modernom stropnom rasvjetom, ugrađen je lift i postavljeno je montažno stepenište, a terasa na krovu Doma omladine dobila je koncertnu kupolu, podnu oblogu i drugu opremu što joj je dalo potpuno novi izgled.

Važno je istaći da osim što je Grad kroz projekte podržao veliki broj aktivnosti, u prostorijama Doma omladine otvoren je i prvi Inkluzivni kafe „Zvjezdica“ u kojem su mladi sa teškoćama u razvoju dobili priliku da prolaze kroz radnu terapiju, te da provode više vremena na mjestu gdje se okupljaju njihovi vršnjaci i tako se aktivno uključuju u društvo.

Treba napomenuti, da je u decembru 2022. godine uz podršku Genesis projekta i IOM prvi put organizovana i manifestacija „Zima u Domu omladine“, gdje su kroz besplatne časove joge i kreativnih radionica promovisane zdrave životne navike, ali je mladima ponuđen i raznovrstan zabavni program u vrijeme praznika.

Podsjećamo, dolaskom nove gradske admistracije u sklopu projekata urbane revitalizacije, pokrenuto je i oživljavanje Doma omladine kako bi njegovi kapaciteti bili maksimalno iskorišteni i stavljeni na raspolaganje mladima ovog grada.

Banjaluka

Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi

Odjeljenje za finansije obavještava javnost da je Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi.

Primjedbe, sugestije i prijedlozi mogu se dostaviti elektronski putem i-mejl adrese: primjedbe@banjaluka.rs.ba, kao i poštom na adresu: Gradska uprava Grada Banja Luka, Trg srpskih vladara br. 1, sa naznakom: Odjeljenje za finansije.

Naime, odbornici Skupštine grada Banje Luke usvojili su danas Nacrt rebalansa za 2023. godinu u iznosu od 209.077.000 KM i uputili ga u javnu raspravu, koja će trajati tri dana.

Nacrt preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

Završen 16. “Gambit Banjaluka grand prix”: Učestvovala 72 takmičara iz sedam gradova

U Banjaluci je proteklog vikenda održan 16. šahovski turnir za djecu “GAMBIT Banjaluka grand prix”, a riječ je o prvom u mini seriji od šest turnira za 2023. godinu.

Nastupila su, kako je istaknuto iz kluba 72 takmičara iz Banjaluke, Jajca, Cazina, Doboj-Istoka, Teslića, Bijeljine i Foče, a titulu je osvojio Ahmed Kekić sa osam poena.

Srebro je pripalo domaćem takmičaru, članu banjalučkog Gambita Petru Gaziću sa sedam poena, dok je treće mjesto osvojio Omer Jahić, koji je takođe osvojio sedam poena ali slabijim dodatnim kriterijumima.

Pravo nastupa su imali takmičari do 18 godina starosti (rođeni nakon 1.1.2005. godine) iz škole šaha “Gambit” Banjaluka, grupe top i kraljica, te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština.

Odigrano je ukupno devet kola po “švajcarskom sistemu” uz tempo igre od osam minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigran potez.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIJAVE OTVORENE Budite dio Festivala cvijeća od 7. do 9. aprila

Na radost svih sugrađana, Banja Luka se, u okviru programa „Banjalučko proljeće“, priprema za još jedan Festival cvijeća, koji će u našem gradu biti održan od 7. do 9. aprila.

Pozivamo sve zainteresovane izlagače da i ove godine učestvuju i tokom ovog već tradicionalnog festivala Park „Petar Kočić“ pretvore u cvjetnu oazu, punu prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica i cvjetnih aranžmana, koristeći istovremeno priliku da bez naknade u centru grada dobiju štandove za izložbu, prodaju cvijeća i promociju svog brenda.

Svi zainteresovani za učešće na festivalu, prijavu mogu dostaviti Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave, kontakt osoba Sanja Mataruga (051 244 444, lokal 774) najkasnije do 3. aprila. Prijave se mogu dostaviti lično u Gradskoj upravi – kancelarija 405, ili putem elektronske pošte komunalno@banjaluka.rs.ba i sanja.mataruga@banjaluka.rs.ba. 

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Aktuleno