Connect with us

Banjaluka

JOŠ JEDNO U NIZU OBEĆANJA KOJE JE ISPUNJENO! Stanivukovićeva pobjeda za prelijepi park u centru Banjaluke

Nakon što je juče završena sjednica Skupštine grada Banjaluka, najveći grad Srpske na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem je izvojevao još jednu pobjedu.

Naime na lokaciji bivšeg kina Kozara će biti izgrađen veliki park u kojem će moći da uživaju svi građani grada na Vrbasu. Osim parka u planu je izgradnja i amfiteatra kao i kina na otvorenom.

Na ovaj način je stavljena tačka na teme da će na tom mjestu biti izgrađena zgrada četrnaestospratnica.

“Možemo obradovati mještane ovog dijela grada i reći da tu neće biti sagrađena stambena zgrada, nego jedan prelijepi park posvećen Veleizdajničkom procesu. U fazi smo da to privatno zemljište kupimo i damo zamjensku lokaciju investitoru”, rekao je gradonačelnik.

Stanivuković je na ovaj način održao obećanje predstavljeno u kampanji, a za koje je dobijao brojne kritike vladajuće koalicije.

Osim toga ovo će biti ukupno peti park izgrađen u Banjaluci od kako je Stanivuković stupio na funkciju gradonačelnika.

“Jedan neboder mijenjamo prelijepim parkom. U konačnosti smo riješili i ovo pitanje kina Kozara u korist Grada i stanovnika. Isto tako, kao što smo riješili i sporove u vezi sa Sokolskim domom i Radničkim univerzitetom”, poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Podsjetimo da je Regulacioni plan za prostor oko nekadašnjeg kina Kozara, usvojen u 2018. godini, proglašen neustavnim i nezakonitim!

Riječ je o Regulacionom planu iz 2018. godine kada je usvojen Regulacioni plan za vrijeme bivšeg gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

Ovim Regulacionim planom na mjestu Kina Kozara predviđena je zgrada koja prema današnjim planovima investitora treba da ima 14 spratova.

Tada su se stanari žalili na ovaj Regulacioni plan i planiranu zgradu, a samo idejno rješenje dugo vremena bilo je predmet dogovora između investitora i današnjeg gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Banjaluka

PONEDJELJAK U BANSKOM DVORU: Koncert Stefana Lopandića

U Kulturnom centru Banski dvor, u Koncertnoj dvorani u ponedjeljak, 25. septembra sa početkom u 20.00 časova biće održan koncert Stefana Lopadića (klavir).

-Diplomirao je na smjeru za klavir na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u klasi profesora Dejana Jankovića. Nagrađen je 2023.godine Plaketom Svetog Stefana koju dodjeljuje Predsjednik Republike Srpske za ostvarene rezultate tokom studija kao najuspješniji stipendista Fonda „Dr Milan Jelić“ na polju umjetnosti. Dobitnik je dvije stipendije “Milan Jelić”. Dobitnik je Plakete Banskog dvora za najboljeg studenta Studijskog programa muzičke umjetnosti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci u školskoj 2022/2023. godini – navedeno je u saoopštenju Banskog dvora.

Besplatne pozivnice za ovaj koncert možete preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom, osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK U POSJETI KK “ORLOVI”! Izdvojen dodatni novac za pomoć klubu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je KK “Orlovi.
-Ove perspektivne mlade djevojke prethodne sezone osvojile su tri krune: Kup BiH, Kup Republike Srpske kao i titulu tokom prvenstva BiH.
Zbog zapaženih sportskih uspjeha izdvojili smo dodatni novac kako bi ove košarkašice spremne dočekali međunarodnu “VABA” ligu.
Znamo cijeniti trud i zalaganje naših sportista koji Banja Luku u svijetu predstavljaju u najboljem svjetlu, napisao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

SUTRA OBUSTAVA SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA! Obilježavanje Svjetskog dana bez autobomobila

Zbog obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, a povodom Svjetskog dana bez automobila, Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će sutra (petak), 22. septembra u vremenu od 12.00 do 21.00 čas, u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od Trga srpskih vladara (od Banskog dvora) do raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać biti obustavljen saobraćaj za sva motorna vozila.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način.

Podsjećamo, Evropska sedmica mobilnosti, završava se sutra, 22. septembra kada će biti obilježen Dan bez automobila.

Tim povodom u našem gradu biće održana tradicionalna 22. Banjalučka biciklijada pod nazivom „Dva su točka dovoljna“ u organizaciji Banjalučke kritične mase i Centra za životnu sredinu, uz podršku Grada Banja Luka i EU Info centra.

Registracija učesnika počinje u 17.00 časova na Trgu Krajine, a start je zakazan za 18.00 časova.

Ruta je duga oko šest kilometara, a predviđeno vrijeme vožnje je oko 60 minuta. Nakon završetka vožnje, slijedi izvlačenje nagrada.

Rutu kretanja pogledajte ovdje.

Nastavi čitati
Uncategorized2 dana ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ POSTAO ŠTAMPAČ LETAKA! Potpuno ga “preuzeo” posao estradnog menadžera, nema veze što PACIJENTI LEŽE NA POCIJEPANIM PLAHTAMA

Horoskop3 dana ago

DNEVNI HOROSKOP: Vodolijama danas potreban odmor, Ribe očekuju novi izazovi

Uncategorized6 dana ago

PROPAST BANJALUČKOG SNSD-a! KIKO I ĆURLA PREUZELI KORMILO! Presuđeni kriminalac i drugi koji “ne zna ko je” NOSE ĐAJIĆEVE SKUTE NA PUTU U AMBIS!

Banjaluka2 tjedna ago

OVO MORATE VIDJETI! Đajićevo lumpovanje sa mlađahnim djevojkama uz opasku “JEL SNIMAŠ JE*LA TI MATER SVOJU” (VIDEO)

Banjaluka5 dana ago

GRAĐANI OGORČENI ĐAJIĆEVIM “DERNEKOM” PLJUŠTE PRIJETNJE! ” Stari pedofil, treba da se STIDI ZEMLJE KOJOM HODA, pacijenti mu umiru od sepse, A ON SLAVI”

Banjaluka2 tjedna ago

JOŠ JEDNO U NIZU OBEĆANJA KOJE JE ISPUNJENO! Stanivukovićeva pobjeda za prelijepi park u centru Banjaluke

Banjaluka2 tjedna ago

VIDOVIĆ BRINE O MOSTU U TRAPISTIMA, a već 15 godina LAŽE mještane o preuređenju rugla u SVOJOJ MJESNOJ ZAJEDNICI! (FOTO, VIDEO)

Banjaluka1 tjedan ago

STANIVUKOVIĆ IZRAZIO DUBOKO SAUČEŠĆE ZBOG PORODICE INJAC! Grad preuzima troškove sahrane

Hronika1 tjedan ago

Sunčanica umjesto meningitisa? KO ĆE ODGOVARATI ZA SMRT DJETETA! Dječak umro u sanitetskom vozilu kada su ga iz Bijeljine poslali u Banjaluku!

Aktuleno