Connect with us

Region

Kakvu nekretninu možete kupiti u Srbiji za 100.000 evra?

Tržište nekretnina u Srbiji već dvije godine prati globalni trend poskupljenja rezultovan migracijama usljed dešavanja u Evropi. Upravo zato, sve je teže pronaći kuću ili stan za pristojan iznos novca, a da kvadraturom ili lokacijom odgovara svima.

Prilikom kupovine nekretnine, suma od 100.000 evra nekada je bila garant da za svoj novac možete da ostvarite najbolji odnos cijene, kvaliteta i površine. Međutim, vrijednost kvadrata je porasla, pišu nekretnine.rs.

Šta možete da kupite u Beogradu za 100.000 evra

Bilo da tražite kuću sa većim ili imanjem u iznosu do 100.000 evra, kako u užem, tako i u širem području Beograda, na sajtu koji se bavi nekretninama postoji ponuda stambenih objekata obje kategorije.

Oni koji vole da se nalaze u blizini centra, na teritoriji opštine Zvezdara, mogu da postanu vlasnici kuće od 60 kvadrata, koja se prodaje uz plac od 183 kvadratna metra. Malo bliže centru grada, na Dušanovcu, za isti novac se može kupiti kuća od 100 kvadratnih metara, uz koju ide plac od tri ara.

Na obodu Beograda, u mjestima Grocka, Sopot, Trešnja i Barajevo, koja važe za mirnija i zelene oaze, što ih čini atraktivnim za zaljubljenike u prirodu, prema oglasima na sajtu, takođe postoji lijepa ponuda kuća sa propratnim imanjem.

U naselju Boleč, za 98 000 evra, dobijate kuću od 232 kvadratnih metara, koja se pruža na 16 ari placa. 87,000 evra potrebno je izdvojiti za kuću od 132 kvadratna metra, a uz koju ide plac od 6,5 ari.

U naselju Sopot, na Avali, na imanju od šest ari, nalazi se kuća kvadrature 180 kvadratnih metara.

Za istu svotu novca, potencijalni kupac može postati vlasnik placa od 20 ari, u beogradskom naselju Barajevo sa potpadajućom kućom od 150 kvadratna metra.

Šta možete da kupite u Novom Sadu za 100.000 evra

Kao drugi po veličini u Srbiji, Novi Sad se već decenijama nalazi na listi želja kao idealno mjesto za život, kako singl, tako i porodičnih ljudi.

U mirnom dijelu grada, na Podbari, koja se nalazi na par minuta pješke od centra, za navedenu sumu novca možete da postanete vlasnik nekretnine u Novom Sadu od 32 metra kvadratna.

Nešto dalje od centra, u naselju Detelinara, za 100. 000 evra se može kupiti stan od 50 kvadratnih metara.

Na potezu kod Novosadskog sajma nalazi se dvosobni stan od 57 kvadratnih metara, koji se takođe uklapa u spomenutu sumu.

Šta možete kupiti u Nišu za 100.000 evra

Niš, koji je po broju stanovnika treći najveći grad u Srbiji, prema oglasima nudi bogatu ponudu stanova do 100.000 evra, a koji kvadraturom stambenog objekta idu i do 100 kvadratnih metara.

U zavisnosti od dijela grada, povezanosti, opremljenosti stana, starost zgrade, ali i kvadrature, u Nišu za navedeni novac možete da kupite nekretninu između 50 i 160 kvadratnih metara.

Primjera radi, u naselju Marger, na par minuta pješke od tržnog centra Kalča nalazi se stan od 70 kvadratnih metara.

Što se tiče stanova koji se nalaze na bulevaru Nemanjića, za 100.000 evra, možete da kupite opremljen stan površine 89 kvadratnih metara.

Nešto malo dalje, u naselju Apelovac, za navedenu sumu novca, možete kupiti dupleks u novogradnji površine 82 kvadratna metra.

Oni koji gledaju da za svoj novac dobiju najbolji mogući odnos na relaciji cijena – kvadratura, u centru Niša, pored Doma zdravlja, za 100.000 evra mogu da kupe stan od 160 kvadratnih metara, koliko je prema oglasu na sajtu Nekretnine.rs, potrebno izdvojiti za stan u mirnom dijelu Niša, prenosi b92.

Region

U LEPOSAVIĆU I ZUBINOM POTOKU Na biračkim mjestima samo članovi izbornih komisija

Na teritorijama opština Leposavić i Zubin Potok glasačka mjesta za današnji referendum o smjeni nelegitimno izabranih gradonačelnika otvorena su u sedam časova, a Srbi su najavili da će bojkotovati glasanje jer je Priština učinila sve da referendum ne uspije.

Na biračkim mjestima prisutni su samo članovi izbornih komisija, glasača za sada nema, javlja izvještač Tanjuga.

Miloš Ilić iz OIK Zubin Potok izjavio je da je svih 11 biračkih mjesta na teritoriji ove opštine otvoreno na vrijeme.

Prema njegovim riječima, došlo je do spajanja, odnosno redukcije određenog broja biračkih mjesta.

– Za sada nemamo informaciju o izlaznosti. Sve normalno funkcioniše. Ovde u zgradi opštine nalaze se biračka mjesta koja je trebalo da budu u OŠ “Jovan Cvijić”. Ostala biračka mjesta se nalaze u Brnjaku, Maloj Jabuci, Bubinom mostu i imamo Zupče koje glasa u selu Čabra – rekao je Ilić.

Glasača za sada nema ni na biračkim mjestima u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu, javlja izvještač Tanjuga.

Pripadnici tzv. kosovske policije raspoređeni su u velikom broju kod biračkih mjesta, kao i na putevima po čitavom sjeveru Kosova i Metohije.

Vlasti privremenih prištinskih institucija danas na sjeveru KiM organizuju referendum za smjenu nelegitimnih gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu 2023. godine glasovima oko 3 odsto albanskih birača.

Srpske stranke pozvale su na bojkot referenduma zbog uslova koje je Priština propisala za njegovo održavanje, a koji su takvi da onemogućavaju da referendum bude uspješan.

Tanjug

Nastavi čitati

Region

Priština organizuje referendum na sjeveru Kosova i Metohije, SRBI NAJAVILI BOJKOT!

Vlasti privremenih prištinskih institucija u nedjelju na sjeveru Kosova i Metohije organizuju referendum za smenu gradonačelnika Albanaca izabranih na izborima u aprilu 2023. godine glasovima oko 3 odsto albanskih birača.

Iako je najjednostavniji način za nove izbore bio da gradonačelnici podnesu ostavke, Priština je odlučila da proces ide na mnogo složeniji i duži način, putem peticija i referenduma.

Glasanje je zakazano nakon što su građani prikupili potpise 20 odsto birača.

Priština je proces referenduma na sve načine opstruisala, zbog čega su svi politički subjekti koji predstavljaju Srbe na Kosovu i Metohiji pozvali građane na bojkot.

Srpska lista je istakla da je Priština učinila sve da predstojeći referendum ne uspe i da su za glasanje predviđene nemoguće procedure, navodeći da je za razrešenje predsjednika opština potrebno 50 odsto plus jedan glas upisanih u birački spisak, a da se zbog stalnih pritisaka Prištine u posljednjih nekoliko mjeseci oko 15 odsto Srba iselilo sa severa KiM.

Osim toga, ukazano je da će glasanje biti održano uz prisustvo kamera, da birački spiskovi ne odslikavaju realno stanje na terenu jer je broj birača nesrazmjerno povećan pošto je veći broj Albanaca na biračkim spiskovima i da, i ako bi gradonačelnici bili smijenjeni, ostaju odbornici Albanci.

Jednostrane odluke Prištine, posebno ona o ukidanju dinara uticale su na nezainteresovanost građana da učestvuju u procesima koje organizuju privremene prištinske vlasti.

Jedan od građana Kosovske Mitrovice kaže da je njegov stav da se ne izlazi na referendum, pošto su stanovnici severa KiM potpisivanjem peticije pokazali da su za smenu gradonačelnika.

“Stvar je u tome da smo mi već predali peticiju za smenu, a sad je ovo već nova situacija. Zaista ne razumijem ovu matematiku za sutrašnji referendum” , rekao je on.

Penzioner iz Kosovske Mitovice izjavio je Tanjug da će poslušati apel političkih subjekata koji predstavljaju Srbe i da neće izaći na sutrašnji referendum.

“Ako su stranke apelovale da se ne izađe, onda ne želim da izađem na referendum”, kaže on.

Aleksandar Šljuka iz NVO “Nova društvena inicijativa” naglašava da su suštinski razlozi za bojkot referenduma opstrukcije Prištine, zbog čega su partije koje prezentuju Srbe odlučile da pozovu građane na bojkot.

“Jedno je opšteprihvaćeno mišljenje da je nemoguće skupiti dovoljan broj, 50 procenata plus jedan glas na severu. Samim tim izlazak na ovaj referendum dao bi legitimitet čitavom ovom procesu i legitimitet gradonačelnicima,” smatra Šljuka.

Dodaje da bi tada premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti bio u prilici da kaže kako je Priština omogućila da se referendum održi, a da nije bilo dovoljno glasova za smenu, što znači da su Srbi sa sjevera KiM zadovoljni aktuelnim gradonačelnicima.

“To je ono što su Srpska lista i druge partije želele da izbegnu”, ističe on.

Šljuka ukazuje da birački spisak nije ažuriran i da je na njemu daleko više glasača nego što to realno pokazuje situacija na terenu.

“Ovde u Mitrovici je potrebno sakupiti oko 9.000 glasova, a mnogi smatraju da uopšte nema toliko ljudi trenutno. Takođe su instalirali te kamere koje su pozajmili iz Albanije, što je neobična praksa, čak je OEBS rekao da je to nedemokratska praksa i da to ne bi trebalo da se radi. Znamo da škole koje funkcionišu po srpskom sistemu nisu dale saglasnost da se referendum održi u školama” , navodi on.

Zamjenik komandira tzv. kosovske policije za region sever Veton Eljšani kaže da je policija za predstojeći referendum pripremila operativni plan kojim je predviđeno postavljanje patrola u blizini biračkih mjesta i da će one, u skladu sa situacijom, reagovati ukoliko dođe do incidenata.

Glasačka mjesta biće otvorena od 7 do 19 časova, a prema odluci CIK-a u Prištini, ukupan broj biračkih mjesta u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu i Sjevernoj Mitrovici je 23.

Prištinske vlasti prvobitno su planirale da se glasa na 43 biračka mjesta, ali su direktori škola na sjeveru KiM odbili da ustupe školske objekte za održavanje glasanja.

Srbi su u novembru 2022. napustili privremene prištinske institucije i bojkotovali izbore na sjeveru KiM održane u aprilu prošle godine zbog toga što Priština ne poštuje Briselski sporazum i već 11 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština, kao i zbog upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sjever KiM i protivpravnih hapšenja Srba.

Nastavi čitati

Region

PREMINULA PORODILJA U VRANJU: Istraga pokrenuta nakon objava na društvenim mrežama

Porodilja iz Preševa, stara 37 godina, preminula je u porodilištu u Vranju, potvrdilo je Više javno tužilaštvo.

Slučaj niko od nadležnih nije prijavio, već je tužilaštvo reagovalo nakon saznanja na društvenim mrežama, prenosi Telegraf.

“Nas niko nije obavestio, već smo nakon informacija sa mreža naložili policiji da izvrši provere. Oni su na terenu, imamo potvrdu da je porodilja preminula, ali rad na slučaju je u toku. Sa više informacija oglasićemo se kasnije”, kaže Danijela Trajkovic iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, prenosi B92.

Nastavi čitati

Aktuelno