Connect with us

Svijet

KEJT MIDLTON U KOMI? Konačno objavljeno šta se događa sa njom

Poslije nagađanja da se „princeza neće oporaviti“ konačno objavljeno šta se događa sa njom i u kakvom je stanju

Ljudi bliski kraljevskoj porodici i njihovi pomoćnici osudili su „ludilo na društvenim mrežama“ jer su ga preplavile teorije zavjere o zdravlju i mjestu boravka princeze od Velsa Kejt Midlton.

Kejt Midlton nije se pojavila u javnosti već dva mjeseca jer se oporavlja od abdominalne operacije i iako nije bilo dodatnih informacija o njenom stanju, Kensingtonska palata insistira na tome da je „dobro“.

Nedostatak informacija i fotografija princeze u javnosti, posebno u kombinaciji sa otvorenošću koju je Bakingemska palata pokazala u vezi sa kraljevom dijagnozom raka, omogućila je da se nagađanja o Kejt šire kao zarazna bolest.

Jedna od teorija koje kruže internetom jeste da leži u komi, da prolazi kroz proces kloniranja, da čeka da joj izraste loša frizura i da se oporavlja od „brazilskog podizanja zadnjice“.

Spekulacije su postale toliko rasprostranjene da su kraljevski pomoćnici sada odlučili reaguju, prenosi „The Sun“.

Novinama su rekli: „Od samog početka smo bili jasni da nećemo davati komentare o zdravlju princeze od Velsa i da ćemo samo izaći sa značajnim informacijama. Vidjeli smo ludilo na društvenim mrežama i to neće promijeniti našu strategiju. Princeza ima na pravo na intimu i javnost to mora da poštuje. Ona se nada da će javnost razumjeti njenu želju da se skloni što je više moguće zbog svoje djece. Njena želja je da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni. Princeza od Velsa želi da se izvini svima koji su zabrinuti zbog toga što mora da odloži svoje predstojeće kraljevske obaveze. Ona se raduje povratku i obavezama“, piše u saopštenju.

Svijet

NEMIRI U IZRAELU! Policija rastjerala demonstrante sa ulica Tel Aviva

Izraelska policija rastjerala je sa ulica Tel Aviva demonstrante koji su protestovali skandirajući slogane protiv vlade i pozivajući na oslobađanje talaca koje drži Hamas.

Prethodnih nedjelja demonstranti su blokirali auto-put Ajalon, ali juče su šetali nekim od najprometnijih gradskih ulica poput Ibn Gabirola, Kralja Džordža i Dizengofa, prenosi Tajms of Izrael.

Bar Pakula, organizator i predvodnik protesta izjavio je da je cilj šetnje glavnim ulicama Tel Aviva da “probudi stanovnike grada iz njihovog samozadovoljstva”.

Tokom protestnog marša, demonstranti su se obraćali sugrađanima koji su sjedili u baštama kafića i restorana i opominjali ih zbog toga što se nisu pridružili protestu.

Policija je povorku zaustavila kod tržnog centra Dizengof i rasterala demonstrante, a u saopštenju policije je navedeno da nije bilo hapšenja i da nisu izricane novčane kazne.

Nastavi čitati

Svijet

GRANEL UPOZORAVA “Balkan je bure baruta”

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saopštio je danas da je Balkan ”bure baruta zahvaljujući nedostatku pažnje i liderstvu američkog predsjednika Džozefa Bajdena”.

– Zašto se ova rezolucija UN forsira 29 godina kasnije? Uz dužno poštovanje, to je samo dolivanje ulja na vatru. Sada nije vrijeme da se uradi tako nešto. Međunarodna zajednica ignoriše vrlo realne krize u regionu – naveo je Grenel na platformi Iks, govoreći o rezoluciji o Srebrenici.

On je dodao da je potreban pritisak da se sprovedu raniji dogovori do kojih se teško došlo.

– Lideri Balkana vas lično ne podržavaju povodom ove rezolucije u sadašnjem trenutku. Zaboga, nisu nam potrebni novi konflikti i rat – poručio je Grenel reagujući na objavu senatorke Džin Šahin, koja prethodno na mreži Iks između ostalog navela da se u Srebrenici dogodio genocid i da je američki Senat po tom pitanju bio jasan.

Nastavi čitati

Svijet

OGLASIO SE PESKOV “Svaka nova pomoć će “DODATNO UPROPASTITI” Ukrajinu”

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će usvajanje prijedloga zakona o pomoći Ukrajini u Predstavničkom domu SAD “dodatno upropastiti” Ukrajinu i dovesti do još više smrtnih slučajeva u sukobu.

Peskov je podvukao da će odredba u nacrtu zakona koja dozvoljava američkoj administraciji da konfiskuje zaplijenjenu rusku imovinu i iskoristi je za obnovu Ukrajine narušiti ugled SAD.

On je dodao da će Rusija odgovoriti mjerama u skladu sa sopstvenim interesima.
Peskov je napomenuo da će SAD platiti cijenu za konfiskovanje ruske državne imovine, prenijela je agencija RIA Novosti.

“Kada je riječ o prijedlogu zakona o pljenidbi ruske imovine, razmotrićemo detalje. Ako je zaista tako, Amerika će morati da odgovara za ovo. Vjerovatno neće biti roka. Uradićemo to na način koji je najbolji za naše interese”, rekao je portparol Kremlja.

Nastavi čitati

Aktuelno