Connect with us

Politika

KO ĆE BITI PRVI ČOVJEK SDA: Mehmedovićev tim Izetbegovićevu kandidaturu nazvao sramnom

Povodom gostovanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na BHT1, kada je, između ostalog, govorio i o predstojećem stranačkom kongresu i unutarstranačkim izborima, oglasio se tim Šemsudina Mehmedovića.

Tom prilikom Izetbegović je, između ostalog, izjavio kako ne vjeruje da će Mehmedović ispuniti uvjete za kandidaturu za predsjednika SDA, mada je Mehmedović dobio više nego dovoljnu podršku za kandidovanje.

Od potrebnih 15, Mehmedović je dobio podršku 21 opštinskog odbora.

– Ponovo pozivamo Izetbegovića, rukovodstvo SDA i odgovorne osobe za izbore u SDA (Izbornu komisiju) da prioritetno i hitno osiguraju integritet izbornog procesa predstojećeg kongresa SDA i da omoguće da članovi kongresa slobodno, svojom voljom izaberu novo rukovodstvo SDA – naglasili su iz Mehmedovićevog tima.

Kao budući kandidat, Mehmedović će, tvrde, pokušati osigurati da ni Bakir, a ni bilo ko drugi, ne sazna kako su glasali članovi kongresa.

– Pozivamo članove kongresa i sve članove SDA da u ovom istorijskom trenutku osiguramo integritet izbornog procesa – od štampanja i čuvanja glasačkih listića do procesa brojanja glasova.

Drugo, četvrta uzastopna kandidatura Bakira za predsjednika SDA je sramotni čin i najbolja ilustracija u kojem pravcu ide SDA i zbog čega su potrebne promjene u SDA. Zato, pozivamo Bakira da odustane od četvrte uzastopne kandidature, jer svaki dan tvoga ostanka na čelu SDA je novi dan neizvjesnosti, ne samo za SDA, nego i za budućnost BiH.

“Manifestacija demokratije”, kako navodi Bakir za budući kongres SDA, će se desiti samo ukoliko Bakir odustane od svoje četvrte kandidature i dopusti slobodne i fer izbore u SDA, čime će osloboditi SDA članstvo od pritisaka i političke torture pojedinaca oko Bakira. Bakire Izetbegoviću, odustani od svoje sramne četvrte uzastopne kandidature i omogući da se najveći broj članova SDA slobodno prijavi za izbor predsjednika SDA i druge organe SDA – naglasili su i dodali:

– “Manifestacije demokratije” o kojoj se javno usuđuješ govoriti, nije ništa drugo, do uobičajeno diktatorsko lamentiranje i pokušaj obmanjivanja članstva SDA i javnosti.

Treće, pozivamo te da prije kongresa omogućiš unutar SDA debatu i da se suočiš sa svojim protukandidatima, ukoliko prije toga ne odustaneš od kandidature.

Ovog puta ćemo, sa svojim saradnicima, uraditi sve što je u našoj moći da ne samo raskrinkamo režiranje izbora, nego i da ohrabrimo i zaštitimo članove kongresa da slobodno glasaju za budućnost svih nas.

Tvoje odustajanje od četvrte kandidature za predsjednika SDA bi bila jedna od najvažnijih odluka, ne samo za SDA već i budućnost BiH.

Ukoliko ne odustaneš i ne omogućiš javnu debatu sa protukandidatima, pozivamo te na javno suočavanje i razgovor o svim najvažnijim pitanjima u vezi sa budućnošću BiH i Stranke demokratske akcije. Tvoje četvrto uzastopno kandidiranje za predsjednika SDA je jedna od najtamnijih stranačkih epizoda od osnivanja SDA i tvoja kandidatura će zauvijek ugasiti izvor demokratije unutar SDA na koju se stalno i neprimjerno pozivaš! SDA je iznad svih tvojih kandidatura, preča od mnogih, ali onakva izvorna kakvu smo je osnivali, i kakvu smo prije tačno 33 godine očuvali na Vanrednoj konvenciji u Tešnju.

I na kraju, dok Bakire gradiš zidove oko SDA, da bi očuvao svoju poziciju, do tada izgradnjom političke stabilnosti i mostova saradnje vaš protukandidat gradi poziciju za SDA oko koje će se izgraditi bosanski politički blok, ali i balansirana diplomatska saradnja sa zapadom… sa Izetbegovićem je to nemoguća misija – navodi se u saopštenju Mehmedovićevog tima.

Politika

BORENOVIĆ PORUČIO DODIKU “Čuj ovog STRUČNJAKA, njemu ne treba SUĐENJE, VEĆ LIJEČENJE”

Nakon jučerašnjeg verbalnog napada predsjednika Milorada Dodika na PDP, a vezano za Rezoluciju o afirmisanju ustavnog poretka kojim PDP zahtijeva da se zatvori kancelarija PIK-a, danas je stigao i odgovor lidera PDP Branislava Borenovića,

Dodik je naime juče rekao da je PDP-u “bolje da se spoje sa zdravim razumom”, a Borenović mu je danas kratko poručio da predsjedniku Srpske ne treba suđenje već liječenje!

Nastavi čitati

Politika

SVA LICA JELENE TRIVIĆ! Javno protiv, tajno za režim! KONTRADIKTORNA SAMA SEBI još jednom pokazala da je IGRAČ REŽIMA!

Nesuđena (srećom) predsjednica Srpske i liderka skoroosnovane partije Narodni Front Jelena Trivić najbolji je dokaz kako režim ubacuje ljude tamo gdje ih glasači ali i opozicija najmanje očekuju. Trivićeva se kroz samo godinu dana pokazala kao osoba koja laže, podmeće, spletkari i radi isključivo protiv opozicije, a u korist SNSD-a iako se u javnosti predstavlja kao jedina alternativa režimu. Po onoj staroj, narodnoj “ko o čemu, baba o uštipcima”.

Prilikom sinoćnjeg gostovanja na BN televiziji Trivićeva je progovorila o svemu i svačemu osim o finansiranju svoje stranke koje je i dalje tajno i potpuno netransparentno. Novcem bez dokaza o njegovom porijeklu Trivićeva kupuje “papke” kojih se do juče gnušala i sastanči s “ljutim neprijateljem” Kristijanom Šmitom kojeg samo ona iz Republike Srpske priznaje kao visokog predstavnika i kome ide na noge u Sarajevo.

 

“Trojanski konj” SNSD-a! TRIVIĆEVA JE DODIKOV NAJJAČI ADUT? Vukanović tvrdi “Još jednom mi je ZABILA NOŽ U LEĐA”

Trivićeva je sinoć izjavila kako podržava PDP-ovu Rezoluciju o o afirmisanju ustavnog poretka, suvereniteta i političke nezavisnosti Republike Srpske i BiH, gdje se traži izmjena Izbornog zakona i spajanje lokalnih i opštih Izbora. Ali i dodala:

-Mene niko nije konsultovao oko toga, malo mi je čudna ta retorika za jednu opozicionu stranku (PDP) koja je to tražila.

-Nije da se ne slažem sa dijelovima te rezolucije, ali to kao da je pisano u SNSD-u a izašli su ljudi iz PDP i to predstavili, sve se ja slažem sa tim, to se samo drugačije kaže, pokušala je da da objasni gledaocima poprilično kontradiktorno. Da li je ili nije za Rezoluciju iz njenog nemuštog objašnjenja javnost nije mogla da shvati.

Na predloženu rezoluciju reagovali su samo Jelena Trivić i Milorad Dodik, što jasno pokazuje ko kome drži stranu i u čijem interesu radi. Ovim se jasno vidi da je liderka NF-a tu ciljano i tipovano smještena da bi radila na razbijanju opozicije što svakodnevno i čini. Jeleni nisu strane ni insinuacije kada je riječ o radu drugih partija, konkretno kad je riječ o PDP-ovom Igoru Crnatku koji je istu tu Rezoluciju potpisao, ali Jelena pita zašto nije bio na press konferenciji kada je ona i zvanično predstavljena. Očigledno da Trivićeva smatra da njoj Crnadak treba da polaže račune gdje se nalazio i kakve obaveze je imao taj dan. Nije li to previše čak i za nesuđenu predsjednicu Republike Srpske i osobu koja je do sad promijenila tri stranačka dresa?
Na pitanje šta će se desiti ako SDS bude imao svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke, Trivićeva kaže “pa ne bih ja da se miješam i komentarišem odluke i rad drugih političkih partija ja se brinem o svojoj stranci”.

Pored svega Trivićeva vješto manipuliše i kaže kako je u stalnom kontaktu sa članovima SDS-a za koje se vjerovatno nada da će uz adekvatnu novčanu nagradu nepoznatog porijekla (a, početna cijena je prema priznanju Ognjena Bodiroge 150 000 km) koju nudi preći u njenu partiju. O tome je ljetos javno progovorio poslanik SDS-a Ognjen Bodiroga koji je Slobodanu Staniću sasuo u lice istinu o Narodnom frontu i načinu njihovog djelovanja.
Nije Jelena pomenula ni to da pojedincima obećava radna mjesta, da kupuje papke i preletače koje je do juče osuđivala a koji su joj danas najbliži saradnici. Njeni pokušaji kupovine pojedinih portala takođe nisu urodili značajnim plodom.

Odgovor na Stanićevu objavu stigao je vrlo brzo.

Koliko lica ima ova žena?

Kada je riječ o predizbornoj kampanji u Srbiji Trivićeva daje otvorenu podršku Aleksandru Vučiću koji opet otvoreno podržava Milorada Dodika, ali ona i dalje ima obraza da tvrdi kako je jedina časna i iskrena opozicionarka iako u Srbiji podržava režim, a u Srpskoj se protiv njega kako tvrdi “beskompromisno” bori. Jelena je sve samo ne opozicija i to je sada više nego jasno i svakom vrapcu na grani. Konačno je i sama sinoć na BN-u razotkrila sve karte i pokazala da je produžena ruka režima u Srpskoj.

 

TRIVIĆKINI DVOSTRUKI ARŠINI! Podržava Vučićeve proteste u Beogradu, ali osuđuje PROTESTE VLASTI U BANJALUCI(VIDEO)

Nastavi čitati

Politika

HOĆE LI DODIK U RUSIJU! Izjalovili se planovi o odlasku kod PUTINA?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u novembru nije otputovao u Moskvu na sastanak s Vladimirom Putinom, iako je sam najavio novi susret s predsjednikom Rusije.
Sobzirom da je već osmi dan decembra jasno je kako je plan lidera RS o odlasku u Rusiju i sastanak s Putinom, barem u planiranom periodu, propao. Iako je u medijima sam najavljivao susret s liderom Rusije, Dodik nije objasnio zašto je sve odgođeno ili otkazano.

Bila je sredina oktobra ove godine kada je Dodik izjavio:

„Početkom novembra odlazim u Rusiju u okviru naših redovnih susreta sa najvažnijim ljudima te zemlje. Razgovarat ćemo o aktuelnim pitanjima u našim bilateralnim odnosima, koji se razvijaju i prijateljski su po prirodi, a zasnovani su na uzajamnom poštovanju“, rekao je Dodik za RIA Novosti.
On je rekao da će se sastati sa rukovodstvom Ruske Federacije, a na pitanje da li će razgovarati s Vladimirom Putinom i Sergejom Lavrovom, Dodik je rekao da se “radi na programu”.

U drugom intervju je kazao kako “ima svašta pričati s Putinom.”

-Mislim da je on veliki državnik i da je čast svakome da ima priliku sjediti s njim – rekao je Dodik.

Posljednji put Dodik se sreo s Putinom u maju ove godine.

U međuvremenu Ministarstvo finansija i trezora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je na crnu listu uvrstilo i Duška Perovića, čovjeka koji je bio glavna veza Milorada Dodika sa Moskvom, piše Klix.

Nastavi čitati

Aktuelno