Connect with us

Politika

KONAKOVIĆ: Nećemo stavljati glave u bitke od kojih BiH nema ništa

Nakon sjednice Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH, obratio se Elmedin Konaković koji je poručio da se ne ljute ostali, koji misle da će oni stavljati vlastite glave u njihove bitke.

– Ja sam politički realista i čekam da stvari postanu jasnije. Vidim i čujem da tamo ima problema unutar samog ministarstva u smislu njegovog funkcionisanja, međuljudskih odnosa, podjele zadataka i to će biti jedan od prvih zadataka kojim ću se baviti u narednom periodu – kazao je Konaković.

Navodi da se možda od njega očekuje neki neki revanšizam, ali poručuje da se to neće desiti, prenosi Klix.

– U svemu ovome je najbitnije da ljudi obavljaju svoj posao kako treba, bez obzira kojoj stranci pripadaju, za koji tim navijaju. Mislim da ćemo to ministarstvo kapacitirati u punom obimu jer je jedno od najvažnijih što se tiče kompletnog Savjeta ministara BiH – ističe.

Dodaje da ima nekoliko važnih tema što se tiče ovog ministarstva.

– Prvo što treba da se uradi jeste smirivanje tenzija u regionu, generalno u zemljama zapadnog Balkana. To će nam otvoriti brojne moguće ekonomske šanse – dodaje.

Naglašava da su jako važni prioriteti evroatlanskih integracija, naravno definisanih strategijom vanjskih politika usvojenih 2018.

– Govorio sam o BiH kao zemlji spajanja, kao zemlji u kojoj su naše šanse pretvoren u krize, to što smo imali priliku spajati istok i zapad, a mi smo izgubili i ono prijatelja koje smo imali 90-tih i 2000-ih – kazao je.

Zaključuje da će svoju diplomatiju kreirati tako da mu je najvažnije šta o tome misle građani BiH.

– Nek’ se ne ljute ostali koji misle da ćemo mi da stavljamo naše glave u njihove bitke od kojih BiH nema ništa” – zaključio je.

Klix.ba

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Včuić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

“Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada”, naveo je Vučić.

On je dodao da su mu Bilećani, “hercegovački rječiti i otvoreni”, govorili o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

“Srbija će pomoći i njima, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo. Neizmerno zahvalan na toplom dočeku i ogromnoj ljubavi koju su pokazali prema Srbiji”, naveo je Vučić na “Instagramu”.

Doik, Vučić i premijer Republike Srpske Radovan Višković jutros su u Bileći razogovarali sa načelnikom opštine Veselinom Vujovićem.

Zvaničnike Republike Srpske i Srbije po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i djeca iz vrtića “Budćnost” obučena u narodne nošnje.

Dodik, Vučić i Višković danas će boraviti u Mostaru gdje će prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede.

Vučić od juče poslije podne boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH.

Nastavi čitati

Politika

LAJČAK NAKON RAZGOVORA SA DODIKOM “Treba iskoristiti trenutak i staviti BiH NA PRVO MJESTO”

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Mostaru naglasio da lokalni akteri moraju da stave BiH na prvo mjesto.

“Tokom boravka u BiH razgovarao sam sa Miloradom Dodikom o njegovom viđenju trenutne situacije. Naglasio sam jedinstven pozitivan momenat u EU i da lokalni akteri moraju da doprinesu maksimalno da se iskoristi ovaj trenutak i da se BiH stavi na prvo mjesto”, naveo je Lajčak na platformi “X”.

Lajčak je naveo da je razgovarao i sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

“Razgovor sa Čovićem bio je uviđajan, pričali smo o potrebi da se ubrza integracija BiH u Evropsku uniju. Uvjeren sam da preostali izazovi mogu da se prevaziđu”, napisao je Lajčak.

Nastavi čitati

Politika

Vučić danas u Bileći sa rukovodstvom RS: “ČUO SAM DA TAMO IMA PROBLEMA”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće danas Bileću i razgovarati sa rukovodstvom te opštine.

Posjeta je najavljena za 8.30 časova.

Predsjednik Srbije juče u Mostaru je najavio da će posjetiti Bileću uz komentar da je “čuo da tamo ima problema”.

Bileća ima problema sa finansijskim dugovima i pretpostavlja će da će predsjednik Srbije pokušati bar djelimično da pomogne u rješavanju tog problema.

Nastavi čitati

Aktuelno