Connect with us

Banjaluka

KRESOJEVIĆ NAKON PREKIDA SJEDNICE! “Najviše ispaštaju građani”

Sjednica Skupštine grada Banje Luke ponovo je prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Gradski menadžer Bojan Kresojević istakao je da se ponavlja isti scenario, te da ponovo nema kvoruma za rad Skupštine Grada, ali i da jučerašnja sjednica oslikava sve one bizarnosti koje se događaju proteklih 38 mjeseci, saopšteno je iz Gradske uprave.

-Predsjednik Skupštine juče je napravio presedan i ušao u istoriju parlamentarizma, ali ne po dobrom. Ono što je učinio može se okarakterisati kao nepoštovanje najvišeg doma gradske vlasti, jer, s jedne strane, 20 tačaka predloženih za dopunu dnevnog reda, a koje su dostavljene sa pisanim materijalama nije uopšte stavio na glasanje, dok je, s druge strane, delegirao tačku na dnevni red, za koju nije ni dostavljen pisani materijal niti je bilo jasno ko je predlagač – poručio je gradski menadžer, istakavši da se na ovaj način izgubilo povjerenje u rad Skupštine.

Gradski menadžer osvrnuo se i na izmjenu poslovnika iz oktobra prošle godine, istakavši da je i tada predlagao da se omogući diskusija o tačkama bez obzira na broj prisutnih odbornika.

– Ovo je jedini način da se obezbijedi adekvatna produktivnost Skupštine Grada, jer bi odbornici tada shvatili da važna pitanja za Grad mogu ići i bez njihovog mišljenja, te bi se u tom slučaju trudili da ne propuštaju sjednice – kazao je Kresojević. On se osvrnuo i na činjenicu da Skupština Grada ima tri nezavršene sjednice, i to dvije vanredne i jednu redovnu, istakavši da dalje nema naznaka kada će započete sjednice biti okončane.

-Nisu još i ne zna se kad će biti završene tri sjednice i ovo nam svakako stvara dodatno opterećenje – rekao je Kresojević.

Dodao je da su već 38 mjeseci evidentne opstrukcije zbog kojih najviše trpe građani Banje Luke.

– Građani danas nemaju besplatan i povoljniji javni prevoz, nemaju povećane subvencije za boravak u privatnim vrtićima, opstruišu i rekonstrukciju sistema Banjica i nama ostaje samo da zajedno sa građanima izrazimo nezadovoljstvo i da se borimo za bolji život građana– rekao je on.

Govoreći o pitanju rješavanja vodosnabdijevanja na sistemu Banjica, gradski menadžer je pojasnio da je riječ o naslijeđenom problemu.

-Zahvaljujući neadekvatnom ophođenju prethodnih administracija izvoršte Banjica nije urađeno u skladu sa projektnom dokumentacijom zbog čega danas imamo situaciju da je ovo izvorište preopterećeno i ne funkcioniše. Pronašli smo i ponudili rješenje, u želji da spremno dočekamo ljetne mjesece i ovu odluku trebalo je podržati po hitnoj proceduri, međutim evidentno je da se i to opstruiše – zaključio je on.

Banjaluka

FNC stiže u grad na Vrbasu: Spremite se za vrhunski BORILAČKI SPEKTAKL

Povodom predstojećeg FNC 18 borilačkog spektakla koji će biti održan 13. jula u Banjaluci, gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predsjednikom FNC – a (Fight Nation Championship), Draženom Forgačom.

Ova gradska amdinistracija vratila je epitet grad sporta, grad borilačkih vještina, jer kako je istakao gradonačelnik, u prilog tome ide i činjenica da je Banjaluka prije godinu dana dobila prvu dvoranu borilačkih sportova.

– Ovdje svi zajedno radimo na afirmaciji sporta i borilačkih vještina, što je najbolje za grad, za mlade i sport – poručio je gradonačelnik, uz poziv sugrađanima da se neposredno pred ovaj borilački spektakl pridruže i treningu koji će biti održan 4. jula i kojem će i on prisustvovati.

Najavio je ovom prilikom za narednu godinu zbirni događaj, koji će Banjaluku pozicionirati na mapu Evrope i svijeta kada je riječ o borilačkim sportovima.

Predsjednik FNC – a pojasnio je da su se za svoj sljedeći događaj odlučili za Banjaluku jer, kako je rekao – ne postoji grad iz kojeg su dobili više upita i poziva fanova koji prate borilački sport i traže da dođu u Banjaluku.

-Zahvaljujem gradonačelniku Banjaluke i lokalnom partneru – Hektor fajt najt, koji su nam pružili podršku i koji će nam pomoći u organizaciji ovog događaja koji nije nimalo jednostavan. FNC je vrhunska produkcija, nastupiće najpoznatiji borci iz regije tako da očekujemo vrhunski spektakl, punu dvoranu Borik i pravi spektakl za sve fanove – kazao je Forgač.

Nastavi čitati

Banjaluka

OVO NISTE NIGDJE VIDJELI Predsjednik SKUPŠTINE se bori protiv regulacionog plana koji je SKUPŠTINA usvojila

Na nedavno održanom mirnom protesnom skupu u naselju Borik u Banjaluci, zajedno sa građanima se našao i predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković, ali i predstavnici Narodnog fronta.

Ninković je na ovom skupu poručio da je njegova obaveza kao predsjednika Skupštine grada da dođe na ovakav skup, piše Insajder.

– Moja obaveza je bila da dođem ovde i da čujem koji su to zahtjevi koji muče građane kako bi znali kako da nastupamo u Skupštini grada. Odnosno da li da podržimo takvu vrstu regulacionih planova – naveo je Ninković.

Ipak ono što je ostalo nejasno je činjenica da je upravo Ninković na čelu Skupštine koja je usvojila regulacione planove protiv kojih se bune građani koje je došao da podrži.

Osim Ninkovića, na ovom skupu su se pojavili i članovi partije Narodni front Jelene Trivić.

Oni su došli da podrže građane u borbi protiv izgradnje nebodera u ovom naselju, koji po Nacrtu regulacionog plana tek treba da ide na javnu raspravu.

S tim u vezi, poznavaoci političkih prilika u gradu na Vrbasu ocijenjuju da je na djelu moguća simbioza SNSD-a i Narodnog fronta, jer kako kažu, ovo nije prvi put da nastupaju zajedno u osporavanju projekata aktuelne gradske administracije i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Nastavi čitati

Banjaluka

LEGALIZOVANO 6.000 KUĆA Stanivuković: Banjaluka brine o građanima, jer Banjaluka je porodica

Uspješno smo legalizovali blizu 6.000 porodičnih domova, rekao je ovo Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

– Na taj način obezbijeđen je krov nad glavom za preko 20 000 naših građana. Uručili smo danas nova rješenja o besplatnoj legalizaciji objekata čime su ovi dobri domaćini ostvarili uštede i do nekoliko desetina hiljada KM – kazao je on i dodao:

“Banjaluka brine o svojim sugrađanima, jer Banjaluka je porodica.”

 

Nastavi čitati

Aktuelno