Connect with us

Banjaluka

KRESOJEVIĆ: Nevjerovatno je da predsjednik Skupštine OSUĐUJE našu borbu protiv NEOPRAVDANIH POSKUPLJENJA privatnih vrtića

Nakon što sam pozvao predsjednika Skupštine Grada da osudi neopravdana poskupljenja pojedinih privatnih vrtića, nisam se nadao da će on zapravo osuditi našu borbu protiv poskupljenja.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, istakavši da je potpuno legitiman potez Grada da izvrši pritisak na pojedine privatne vrtiće koji su neopravdano podigli cijene i na taj način obezvrijedili gradske subvencije.

-Potpuno je ispravno da između građana i privatnika biramo građane, da između privatnog kapitala i djece biramo našu djecu. U tom pogledu pripremili smo niz mjera i mehanizama koje ćemo upotrijebiti s ciljem sprečavanja neopravdanih podizanja cijena pojedinih privatnih vrtića– naglasio je on.

Još jednom je ponovio da ni u kojem slučaju nije očekivao da će predsjednik Skupštine braniti neopravdano povećanje cijena privatnih vrtića.

-Predsjednik Skupštine subvencije smatra kupovinom ljudi – glasova, što dovoljno potvrđuje „iskrenost“ njegove borbe za povećanje subvencija i izjednačavanje statusa roditelja i djece u privatnim i javnim vrtićima. Prijedlog da se amandmanom obezbijede sredstva za subvencije, iako je budžet već ranije raspoređen, pokazatelj je njihovih kratkoročnih politika, dok su naše politike usmjerene ka tome da se pitanje izjednačavanja cijena privatnih i javnih vrtića trajno riješi – kazao je Kresojević.

Dodao je da je aktuelna gradska administracija opredijeljena da pronađe rješenje koje će moći funkcionisati dugoročno, te najavio da će biti prezentovan set mjera i koraka neophodnih za konačno izjednačavanje cijena privatnih i javnih vrtića.

-Već šest mjeseci aktivno radimo na ovom pitanju jer naš je cilj da pomognemo roditeljima, ali i da istovremeno zaustavimo pojedine privatnike koji podižu cijene bez ikakvog utemeljenja. Imamo mehanizme kojim ćemo zaustaviti ovakve poteze, jer niko ne može biti iznad Grada i 200.000 stanovnika Banje Luke – zaključio je on.

Banjaluka

OBAVJEŠTENJE IZ VODOVODA I večeras redukcija u tri naselja

Iz banjalučkog „Vodovoda“ saopšteno je da će i noćas biti nastavljena redukcija vode prema Trnu, Glamočanima i Jablanu, kao i prethodnu noć.

Redukcija će trajati od 22.30 do sutra u 7 časova.

Rezervoar Rekavice 1 takođe će biti pušten ujutro u 7.

Iz Gradske uprave danas je rečeno da se stabilizacija u vodosnabdijevanju može očekivati sa smanjenjem temperatura, koja se najavljuju od nedjelje.

Nastavi čitati

Banjaluka

“BANJALUKA JE TU ZA SVE”: Uručena pomoć porodicama koje su pretrpjele štetu u nevremenu

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je porodice u naselju Mišin Han, i tom prilikom im uručio rješenja o nadoknadi štete uzrokovane olujnim nevremenom koje je nedavno zahvatilo ovo banjalučko naselje.

-Vjerujem da su svi u Banjaluci, a i šire, vidjeli stravične fotografije nakon nevremena, koje je prije nekoliko nedjelja pogodilo Mišin Han. Tada sam posjetio ove porodice i poručio da će Grad biti uz njih, a danas smo to obećanje i ispunili uručenjem rješenja o nadoknadi 50% procjenjene štete koja na nekim objektima iznosi i preko 20.000KM – izjavio je gradonačelnik.

Kako je istakao, ovom mjerom podrške obuhvaćeno je 18 porodica iz ove mjesne zajednice.

I kada je lijepo i kada je teško, Banjaluka je tu za sve – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo naš grad početkom juna, više porodica iz MZ Mišinog Hana je ostalo bez krova nad glavom.

Osim što su interventne ekipe bile na raspolaganju i angažovano radile na sanaciji štete u ovom naselju, ove porodice je obišao i gradonačelnik Stanivuković i tom prilikom im dao obećanje da će Grad pružiti i podršku za sanaciju šteta na stambenim objektima.

Nastavi čitati

Banjaluka

UVEDENA DEŽURSTVA Na ove brojeve telefona možete zvati dok traje vanredna situacija

U okviru mjera koje je Gradski štab za vanredne situacije donio na današnjoj sjednici, uvedeno je stalno dežurstvo u službama Odsjeka za poslove civilne zaštite i vatrogasne brigade, Vodovoda A.D. i JU „Centra za socijalni rad Banjaluka“.

Sljedeći brojevi telefona ovih ustanova, određeni su kao dežurni u periodu dok traje proglašeno vanredno stanje:

– Vodovod A.D. – 051/498-950 dostupan 24 časa;

– Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVSJ – 051-498-261 od 8.00 do 16.0 časova i Centar za obavještavanje – broj telefona 121 – od 16 do 8 časova;

– JU „Centar za socijalni rad Banjaluka“ – 065/539-701 i 066/237-558 dostupan 24 časa.

– JZU „Dom zdravlja Banjaluka“ – broj telefona 124 – dostupan 24 časa.

Nastavi čitati

Aktuelno