Connect with us

Politika

KRUNIĆ OPLEO PO LIDERU SNSD-a: “Patrioti Dodiku je Sevlid Hurtić najbolji kadar u Sarajevu”

Red je ponovo uputiti čestitke SNSD za izbor Sevlida Hurtića na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, koji nam demonstrira da je „idealan“ izbor za ovu funkciju.

Ovo je izjavio potpredsjednik PDP Ljubiša Krunić, komentarišući današnju poruku ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH na spekulacije da postoji zahtjev za njegovu smjenu.

Naime, Hurtić je danas “otkrio” informaciju da se, navodno, traži njegova smjena s ministarske funkcije.

– Saznam danas da su neki poslali pismo da se ja smijenim s pozicije ministra. U pismu piše da se previše brinem za Bošnjake u Bosni i Hercegovini. Pošto znam ko je pisao još jače ću nastaviti borbu. Moja poruka je: Islam, Bošnjak, bosanski jezik poručio je Hurtić.

– To je za “patriotu” Dodika najbolji kadar koji je poslao u Sarajevo u Savjet ministara da predstavlja Republiku Srpsku – izjavio je Krunić, reagujući na Hurtićevu poruku.

Potpredsjednik PDP ističe da se Hurtić prvo dokazao kao vjeran kadar SNSD u Doboju, koji je upetljan i u malverzacije s biračkim odborima.

– Podsjećamo da ga je nakon toga SNSD prvo izabrao za ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, pa ga prekomandovali na nivo BiH, što pokazuje da smatraju da je vrhunski kadar. Možda bi naivne SNSD mogao obmanuti da je zbog “matematičke većine” Hurtić iznuđeno rješenje, međutim, to nije istina, jer većina postoji bez Pokreta za državu, kako u NSRS tako i u PS BiH. U pitanju je dvostruka igra SNSD koji se pred javnošću predstavlja partijom koja brine o srpskim nacionalnim interesima, a u stvarnosti radi suprotno, što pokazuje i ovaj primjer imenovanja ministra iz Republike Srpske koji ništa neće u toku mandata raditi u interesu Republike Srpske – kaže Krunić.

Da budem potpun jasan, dodaje on, nije problem Hurtićev narativ na koji ima pravo kao političar, ali se mora znati da je njega direktno predložio Milorad Dodik, a izglasao SNSD, prvo u NSRS, a onda i u Predstavničkom domu PS BiH.

– Javnost Republike Srpske treba da zna da je od Dejtona do danas SNSD jedina srpska partija koja je predložila Bošnjaka da predstavlja i zastupa Republiku Srpsku u Savjetu ministara. Da bi bili precizni, bilo je ministara Bošnjaka iz Republike Srpske u Savjetu ministara BiH, ali su po pravilu bili prijedlog bošnjačkih partija, najčešće SDA – naveo je Krunić.

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Društvo

Obilježene 32 godine od proboja “Koridora života” – velika pobjeda Republike Srpske (FOTO)

Na Dugoj njivi kod Modriče obilježene su 32 godine od proboja Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Obilježavanju su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i ministar rada i boračko – invalidske zaštite Danijel Egić, koji su položili vijenac ispred republičkih institucija.

U ime Srbije vijenac je položio državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

Cvijeće su položili srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH Sanja Vulić i Obren Petrović, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i organizacija proisteklih iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, te delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, predstavnici grada Doboja i drugih opština.

Cvijeće su na spomen-obilježje položili i učesnici marša “12 kilometara za 12 zvjezdica” koji su jutros krenuli iz Osječana kod Doboja na Duge Njive, te predstavnici Ujedinjenog ravnogorskog pokreta.

Mnogi istoričari će tek pisati o velikoj srpskoj pobjedi, odnosno proboju Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Ponosni smo na ovu akciju, sjećamo se svakog trenutku, tih majskih, junskih dana 1992. godine. Za ideju Republike Srpske u ovoj akciji živote su dali najhrabriji sinovi Srpske – rekao je Novica Radulović, načelnik opštine Modriča.

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske naglasio je da je i ova akcije neraskidivo vezana sa Vidovdanom i njenim junacima.

– Zahvalio bi se svim učesnicima ove operacije što su uspješno odradili akciju i probili “Koridor života” koji je zaista to značio za Republiku Srpsku. Bitka za Koridor ne može se ispričati za 10 minuta. Ovu priču moraju učiti naša djeca u školama kao jedan od najsvjetlijih primjera u istoriji srpskog naroda – istakao je Ostojić, piše RTRS.

 

Nastavi čitati

Politika

DODIK O ENERGETSKOM SISTEMU BiH “Ovdje sve propada, PITANJE JE DANA kada će doći do KOLAPSA”

– Sve što je na nivou BiH propada, pa tako i elektroenergetski sistem. Samo je pitanje vremena kada će se to pokazati i doći do kolapsa, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući jučerašnji nestanak električne energije u cijeloj regiji.

– Mi smo onemogućeni blokiranjem tih ogromnih sredstava da izgradimo mrežu u Republici Srpskoj. Odnosi koji baziraju se na netrpeljivosti između Bošnjaka i Hrvata po tom pitanju ko će biti glavni u ime Federacije, blokirali su ta sredstva svih ovih silnih godina – istakao je Dodik.

On je poručio da imamo ozbiljan zastoj i on nije samo u pogledu trenutnog snabdijevanja električnom energijom.

– Vi nemate sada okvir u kome možete da gradite novo energetsko postrojenje, jer je prenosni sistem veoma tanak i veoma slab. Da Republika Srpska to radi, ja vjerujem da mi ne bi imali nikakav problem – naglasio je Dodik.

Nastavi čitati

Aktuelno